Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

ΑΠΟΚ Βελούχι-Ακαδημία 2-1

Σε ένα ματς που «στιγματίστηκε» από τον σοβαρό τραυματισμό ποδοσφαιριστή του , ο ιστορικός ΑΠΟΚ επικράτησε με 2-1 της Ακαδημίας.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 3 το μεσημέρι στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου. Ήταν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας και έγινε κάτω από συννεφιά.

Ο ΑΠΟΚ του Παναγιώτη Ρεσίτη κατέκτησε την πρώτη του φετινή νίκη (Είχε προηγηθεί το 3-0 στα χαρτιά με τον Τυμφρηστό) χάρης τα δυο γκολ του εξαιρετικού Γιώργου Βούρτσα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 και από το 50΄ που δέχτηκαν την μείωση με πέναλτι, διαχειρίστηκαν το ματς και κράτησαν το "τρίποντο". Στα δυσάρεστα  ο σοβαρός τραυματισμός και το κάταγμα που υπέστη στο μηριαίο οστό ποδοσφαιριστής της ομάδας  που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Η Ακαδημία των Δημήτρη Αντωνίου και Χρήστου Καλαμπάκα  παρότι σε μεγάλο διάστημα του ματς είχε την κατοχή της μπάλας, είχε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο πρώτο μέρος και στην επανάληψη μείωσε στο 50΄ με εκτέλεση πέναλτι του Ναπολέοντα Μουρτογιάννη. Στη συνέχεια παρότι είχε την υπεροχή, δεν μπόρεσε να την μετουσιώσει σε κάποιο γκολ.

Την επόμενη (6η) αγωνιστική ο ΑΠΟΚ αγωνίζεται εκτός έδρας με το Ραπτόπουλο την Κυριακή (11/12), ενώ η Ακαδημία παίζει την ίδια μέρα με τα Άγραφα. Το Βελούχι έφτασε τους 6 βαθμούς, ενώ η Ακαδημία παρέμεινε στους 9.

 

Στιγματίστηκε από τον τραυματισμό



 

Σε δεύτερη μοιραία περνάει πολλές φορές το αγωνιστικό κομμάτι στον αθλητισμό, αφού πάντα προέχει η υγεία και η σωματική ακεραιότητα των αθλητών. Δυστυχώς το παιχνίδι στιγματίστηκε από τον τραυματισμό ποδοσφαιριστή, ο οποίος υπέστη κάταγμα στον μηρό στο 32ο λεπτό και αφού μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου εν συνεχεία μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Αθηνών. Να ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση στον νεαρό ποδοσφαιριστή, φοιτητή στην πόλη μας και γρήγορη επάνοδο στους αγωνιστικούς χώρους. Τα περαστικά εύχεται και η ομάδα του Βελουχιού και ο Παναγιώτης Ρεσιτης, που θα είναι δίπλα στον νεαρό σε ο,τι χρειαστεί.

 



Νίκη 4αδας του Βελουχίου

Ο ΑΠΟΚ πήρε την πρώτη του νίκη εντός αγωνιστικού χώρου, η οποία του «αναπτερώνει» τις ελπίδες για είσοδο στην πρώτη 4αδα των Play Off.

 

Βούρτσας..από τα παλιά


 

Ο έμπειρος φορ Γιώργος Βούρτσας σκόραρε και τα δυο τέρματα του Βελουχίου κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση και θυμίζοντας τον παλιό καλό του εαυτό με τον οποίο είχε διαπρέψει στα γήπεδα Ευρυτανίας και Καστοριάς.

 

Νέα πρόσωπα 
 


 
Για τον ΑΠΟΚ έκανε ντεμπούτο ο Ηλίας Πολύζος (Φωτογραφία Αριστερά), που αποκτήθηκε από την Φραγκίστα, ενώ για πρώτη φορά έπαιξε φέτος ο πολύπειρος Βασίλης Ντότσικας (Φωτογραφία Κέντρο). Για τους μικρούς των Δημήτρη Αντωνίου και Χρήστου Καλαμπάκα ντεμπουταρε ο Γεράσιμος Ανδρέου (Φωτογραφία Δεξιά).

Α΄ Μέρος

 

Γκολ με το «καλημέρα»

Το Βελούχι στην πρώτη του επίσκεψη στην αντίπαλη περιοχή άνοιξε και το σκορ, όταν μόλις στο 8΄ ο Παύλος Κουτούμπας σέντραρε από αριστερά και ο Γιώργος Βούρτσας με πλασέ από το ύψος του πέναλτι διαμόρφωσε πολύ νωρίς το 1-0.




 

«Πάγωσαν» στο 32΄

Όλοι «πάγωσαν» στο 32ο λεπτό, όταν παίχτης των γηπεδούχων έπεσε στο έδαφος και το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου 15 λεπτά. Ο ποδοσφαιριστής του Βελουχίου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου.

 



Εκμεταλλεύτηκε το λάθος

Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων του 1ου μέρους ο Γιώργος Βούρτσας εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία στην άμυνα της Ακαδημίας έκλεψε την μπάλα και με πλασέ στην αριστερή γωνία διπλασίασε τα προσωπικά και τα ομαδικά τέρματα (2-0).




 

Οι καλύτερες φάσεις

7΄: Χαμηλό πλασέ του Παπαροϊδάμη από πλάγια δεξιά πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του ΑΠΟΚ.

8΄: Ο Κουτούμπας σέντραρε από αριστερά και ο Βούρτσας με πλασέ στην αριστερή γωνία του Τσάνε από το ύψος του πέναλτι πέτυχε το 1-0.

45΄+1΄: Ο ΠαπαροΪδάμης σέντραρε από δεξιά, ο Κοτρώνης μόνος του πλάσαρε αδύναμα και ο Τσιάκος μπλόκαρε.

45΄+5΄: Ο Βούρτσας έκλεψε την μπάλα μετά το τραγικό λάθος στην άμυνα της Ακαδημίας και με ψύχραιμο πλασέ στην αριστερή γωνία διαμόρφωσε το 2-0.

45΄+6΄: Ο Δάβαρης βρήκε τον Βούρτσα, που πλάσαρε και ο Τσάνε μπλόκαρε.

45΄+8΄: Ο Μουρτογιάννης γύρισε από δεξιά και εξ επαφής στο δεύτερο δοκάρι από κοντά ο Ρεσίτης πλάσαρε άουτ.

45’+9¨: Ο Μπομποτσιάρης τροφοδότησε τον Δάβαρη, που πλάσαρε εκτός περιοχής πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.

 

Β΄ Μέρος

 

Είχαμε ματς


 

Πολύ νωρίς στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι απέκτησε νέο ενδιαφέρον αφού στο 50΄ η Ακαδημία με γκολ-πέναλτι μείωσε σε 2-1. Ο Ηλίας Παρούτσας πρόλαβε και τσίμπησε την μπάλα προ του Παναγιώτη Τσιάκου που τον ανέτρεψε στην συνέχεια κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Ναπολέων Μουρτογιάννης (Φωτογραφία) το εκτέλεσε εύστοχα, σουτάροντας στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ για το τελικό 2-1.

 




Διαχείριση Βελουχίου

Το έμπειρο Βελούχι διαχειρίστηκε το υπέρ του προβάδισμα και με σωστή αμυντική διάταξη κράτησε μέχρι το φινάλε το πολύτιμο υπέρ του σκορ.

 

Οι καλύτερες φάσεις

47΄: Ο Καραγιάννης σέντραρε από δεξιά και σουτ του Κοτρώνη μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ.

50΄: Ο Παρούτσας «τσίμπησε» την μπάλα προ του Τσιάκου που τον ανέτρεψε, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Μουρτογιάννης με εύστοχη εκτέλεση στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ μείωσε σε 2-1.

64΄: Ο Παπαροϊδάμης βρήκε τον Μουρτογιάννη, που πλάσαρε και ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.

70΄: Εκτέλεση φάουλ του Δάβαρη μπλόκαρε ο Τσάνε.

 

71΄: Πλασέ του Δάβαρη απέκρουσε εκτός περιοχής σωτήρια με τα πόδια ο τερματοφύλακας της Ακαδημίας.

74΄: Ο Μουρτογιάννης τροφοδότησε τον Παρούτσα που σούταρε άουτ.

80΄: Ο Κοτρώνης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Ανδρέου έφυγε άουτ.

 

Κίτρινες Κάρτες

Σεντής, Γραβιάς

 

Διακριθέντες

ΑΠΟΚ Βελούχι: Βούρτσας, Τσιάκος, Πατρώνης, Κουτούμπας

Ακαδημία: Μουρτογιάννης, Κοτρώνης

 

Συνθέσεις Ομάδων

 

ΑΠΟΚ Βελούχι (Παναγιώτης Ρεσίτης): Τσιάκος, Παπαχριστόπουλος(45΄ λ.τρ. Πολύζος, 74΄ Τασιούλης), Σεντής, Πατρώνης, Χατζηπαππάς, Κουτούμπας, Φλωράκης, Μπομποτσιάρης, Ντότσικας, Δάβαρης, Βούρτσας

 

Ακαδημία (Δημήτρης Αντωνίου& Χρήστος Καλαμπάκας): Τσάνε, Καραγιάννης, Ρεσίτης, Γραβιάς, Ανδρέου, Κοτρώνης, Παλαιολόγος(67΄ Καλύβας), Τσιλίκας(67΄ Μαντέκας), Παρούτσας, Παπαροϊδάμης, Μουρτογιάννης(91΄ λ.τρ. Καλογιάννης)

 

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Σεραφείμ Οικονόμου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος