Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Άγραφα-Ραπτόπουλο 2-0

Επιστροφή στις νίκες για τα Άγραφα, τα οποία επικράτησαν με 2-0 του μαχητικού Ραπτοπούλου, σκοράροντας από το πρώτο ημίχρονο τα τέρματα τους.

Το ματς έγινε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 15:00.΄Ηταν στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Τα Άγραφα με καθοδηγητή τον Δημήτρη Κολλημένο (Απουσίαζε για επαγγελματικούς λόγους ο Γιώργος Κρασιάς) έκαναν πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος, στο οποίο προηγήθηκαν με τέρματα των Παναγιώτη Κρασιά και Παναγιώτη Κατσαρού. Ο τελευταίος είχε και χαμένο πέναλτι λίγο αργότερα, ενώ στην επανάληψη ο Παναγιώτης Δροσίνης σημάδεψε το αντίπαλο δοκάρι.  Οι Αγραφιώτες ανέβηκαν στους 12 πόντους και βρίσκονται στην 3η θέση.

Το Ραπτόπουλο του Φάνη Ντζίμα πραγματοποιώντας φέτος μια αρκετά αξιέπαινη προσπάθεια ήταν αρκετά ανταγωνιστικό, ωστόσο δεν κατάφερε να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Η Δόξα έμεινε στους 6 πόντους και βρίσκεται στο «κυνήγι» της 4αδας.

Οι δυο ομάδες με το νέο έτος τον Ιανουάριο θα δώσουν εξ αναβολής αγώνες, που θα οριστούν από τη διοργανώτρια αρχή. Ο Κατσαντώνης θα αντιμετωπίσει στα υπόλοιπα 34 λεπτά την Ακαδημία, ενώ η Δόξα θα υποδεχτεί τον ΑΠΟΚ.

 

Ηλιόλουστος καιρός

Το ματς έγινε με παρουσία ελάχιστων θεατών παρά τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

 


Απουσία Κρασιά

Οι Αγραφιώτες έπαιξαν χωρίς τον προπονητή τους Γιώργο Κρασιά, που απουσίαζε λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων.

 

Από τον Δήμο Αγράφων

Οι δυο ομάδες ανήκουν στον ίδιο Δήμο, εκπροσωπώντας την περιοχή των Αγράφων. Βέβαια, ο Κατσαντώνης έχει ως έδρα το Καρπενήσι. Επέστρεψαν φέτος στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.

 

«Κοούτσαρε» ο Κολλημένος

Την ομάδα των Αγράφων καθοδήγησε με επιτυχία ο Δημήτρης Κολλημένος (Φωτογραφία), άμεσος συνεργάτης του Γιώργου Κρασιά.

 


Το μήλο κάτω από τη μηλιά


 

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τη Δόξα έκανε ο Αποστόλης Παππάς (Φωτογραφία), που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Πρόκειται για τον γιο του παλαιού αρχισκόρερ των Ευρυτανικών γηπέδων Γιώργου.

 

Πρώτο Μάκκα



 

Για τα Άγραφα έκανε ντεμπούτο ο αριστερός μπακ Βαγγέλης Μάκκας (Φωτογραφία), απόκτημα από την ΑΕΚ.  

 

4 εκτός

Το Ραπτόπουλο έχει δώσει 4 ματς στο Καρπενήσι, ολοκληρώνοντας ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα.

 

«Πιπινέλης» Χ2

Την ευκαιρία να τα πουν είχαν οι καλοί φίλοι Παναγιώτης Ζωχάκης (Γενικός Αρχηγός των Αγράφων) και Γιώργος Παπαδήμος (Β΄ Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας).

 


Α΄ Μέρος

Σαφές προβάδισμα

Τα Άγραφα ήταν ανώτερα στο πρώτο μέρος και προηγήθηκαν με 2-0.

 

Έξοχο τέρμα


 

Ο Παναγιώτης Κρασιάς (Φωτογραφία) στο 19ο λεπτό άνοιξε το σκορ με άψογο πλασέ στην κίνηση μετά την έξοχη ενέργεια και σέντρα του Κώστα Καλύβα. Ο 17χρονος Κρασιάς ανέβηκε στα 4 γκολ και έκανε έναν εξαιρετικό πρώτο γύρο, αν και νεοεμφανιζόμενος.

 


Διπλασιασμός Κατσαντώνη


 

15 λεπτά αργότερα, ο 18χρονος Παναγιώτης Κατσαρός (Φωτογραφία) μετά την ασίστ του Παναγιώτη Κρασιά πέτυχε το 2-0. Πέτυχε το 3ο του γκολ στο τοπικό, έχοντας εκδώσει δελτίο μόλις φέτος.

 

Απώλεια πέναλτι


 

Η ομάδα του Κατσαντώνη έχασε πέναλτι στο 38΄. Ο Παναγιώτης Κατσαρός ανατράπηκε από τον Θοδωρή Παπαδήμο (Φωτογραφία), όμως ο τελευταίος απέκρουσε την εκτέλεση του πρώτου.

 


Οι καλύτερες φάσεις

18΄: Ο Τόλης σούταρε από την γραμμή της περιοχής πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ραπτοπούλου.

19΄: Ο Καλύβας έκανε έξοχη ενέργεια από δεξιά, σέντραρε και ο Κρασιάς με απευθείας πλασέ στην αριστερή γωνία του Παπαδήμου άνοιξε το σκορ (1-0).

25΄: Κόρνερ του Μπισμπίκη από αριστερά, κεφαλιά του Δροσίνη έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Δόξας.

30΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Γεωργαλή Θ. από αριστερά πέρασε μόλις πάνω από την εστία του Νικοπολίδη.

34΄: Ο Καλύβας με μπαλιά βρήκε τον Κρασιά, ο οποίος έδωσε έτοιμο γκολ στον Κατσαρό Π. που πλάσαρε ψύχραιμα (2-0).

38΄: Ο Γενιτσαρόπουλος με μπαλιά τροφοδότησε τον Κατσαρό Π., ο οποίος κινήθηκε ταχύτατα από αριστερά και ανατράπηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Κατσαρός Π. εκτέλεσε, αλλά ο Παπαδήμος απέκρουσε.

41΄: Σουτ του Μπισμπίκη εκτός περιοχής πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

42΄: Ο Κρασιάς έδωσε στον Τόλη, που σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το δεξί δοκάρι του Παπαδήμου.

 

Β΄ Μέρος

Καμία αλλαγή

Η επανάληψη δεν επεφύλασσε κάτι το ιδιαίτερο, με το τελικό 2-0 να διατηρείται χωρίς συγκινήσεις. Πάλεψε ως το τέλος, προσπαθώντας να απειλήσει με αντεπιθέσεις η Δόξα.

 

Δοκάρι Αγράφων


 

Οι γηπεδούχοι έχασαν μια ακόμη ευκαιρία να κάνουν τρία τα τέρματα τους, όταν η κεφαλιά του προωθημένου Παναγιώτη Δροσίνη (Φωτογραφία) στο 79΄ βρήκε το αντίπαλο δοκάρι.

 

Οι καλύτερες φάσεις

47΄: Σέντρα του Καλύβα, κεφαλιά του Μάκκα μπλόκαρε ο Παπαδήμος.

48΄: Ο Γεωργαλής Β. πάσαρε στον Ξυραφάκη, ο οποίος δοκίμασε σουτ, το οποίο κόντραρε και μπλόκαρε στη γωνία ο Νικοπολίδης.

53΄: Σέντρα του Μάκκα από αριστερά, σουτ του Κατσαρού Λ. στο δεύτερο δοκάρι πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.

60΄: Ο Γεωργαλής Β. μπήκε επικίνδυνα στην αντίπαλη περιοχή από αριστερά, με τον Νικοπολίδη να ανακόπτει σωτήρια.

76΄: Πάσα του Κρασιά στον Μπισμπίκη, ο οποίος δοκίμασε το σουτ, που πέρασε ελάχιστα άουτ από το τέρμα του Ραπτοπούλου, «γλείφοντας» το δοκάρι.

78΄: Ατομική ενέργεια από αριστερά του Γενιτσαρόπουλου και σουτ απέκρουσε σε κόρνερ ο Παπαδήμος.

79΄: Σέντρα του Μπισμπίκη από αριστερά, κεφαλιά του Δροσίνη προσέκρουσε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ραπτοπούλου.

89΄: Ο Γενιτσαρόπουλος σέντραρε από δεξιά, το πλασέ του Σκαρμούτσου κατέληξε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.

 

Κίτρινες Κάρτες

-

 

Διακριθέντες

Άγραφα: Κρασιάς, Δροσίνης, Καλύβας, Κοράκης

Ραπτόπουλο: Παππάς, Γεωργαλής Θ., Ξυραφάκης

 

Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Δημήτρης Κολλημένος): Νικοπολίδης, Κατσαρός Λ., Μάκκας, Δροσίνης, Τόλης, Κοράκης, Κρασιάς, Καλύβας, Μπισμπίκης, Γενιτσαρόπουλος, Κατσαρός Π.(76΄ Σκαρμούτσος)

 

Ραπτόπουλο (Φάνης Ντζίμας): Παπαδήμος Θ., Νταβαρίνος, Κοτούλας, Στασινός Χ., Στασινός Η.(55΄ Ροΐδης), Κολοκούρας(73΄ Ντζίμας), Παπαντζίμας, Γεωργαλής Β., Παππάς, Γεωργαλής Θ., Ξυραφάκης

 

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 




















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος& Πάνος Οικονόμου