Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Ποταμιά-Εθνική Ενόπλων 0-1

Σε φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα η Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων νίκησε την Ποταμιά με 0-1.

Το ματς πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Είχε διάρκεια 70 λεπτών (2 35λεπτα) και έγινε κάτω από συννεφιά, κρύο και παρουσία λιγοστών θεατών.

Η Ποταμιά  μετά το χαμένο ντέρμπι της Κυριακής με τον Αίολο έδωσε ένα διαφορετικού τύπου παιχνίδι. Με το τεχνικό τιμ των Φλωράκη-Γουλέτα να έχει την ευκαιρία να δει την ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών του κόντρα σε μια ανώτερη και πιο ποιοτική ομάδα.

Η Εθνική Ενόπλων του Βασίλη Βούζα ταξίδεψε στο Καρπενήσι για την φιλανθρωπική αναμέτρηση,  αποδεχόμενη την πρόσκληση της Ευρυτανικής ομάδας. Η αποστολή της είχε αρκετά νέα πρόσωπα σε σχέση με άλλες αναμετρήσεις και χωρίς τη συμμετοχή «πρωτοκλασάτων» ονομάτων. Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε ο Χρήστος Φάρος στο 16΄ με κεφαλιά.

Οι Μεγαλοχωρίτες αγωνίζονται το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου για την Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας με τον ΠΑΟΚ, ενώ η Εθνική σε δυο ημέρες δίνει νέο φιλικό στην Άμφισσα.

 

70 λεπτά διάρκεια

Το παιχνίδι κράτησε 70 λεπτά και παίχτηκαν δυο ημίχρονα των 45 λεπτών.

 

Φιλανθρωπικό χαρακτήρα

Η αναμέτρηση είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα και τιμή εισιτήριου 2 ευρώ. Τα έσοδα θα διατεθούν σε συμπολίτη μας που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

 

Οι βραβεύσεις πριν την σέντρα

Πριν την σέντρα του αγώνα έγιναν οι βραβεύσεις με την ανταλλαγή τιμητικών πλακετών. Από πλευράς Ποταμιάς ο Γιάννης Φλωράκης απέμεινε πλακέτα στον προπονητή της Εθνικής Θοδωρή Παχατουρίδη, ο Πρόεδρος της Ποταμιάς Δημήτρης Νάσιος βράβευσε τον έτερο προπονητή της εθνικής Βασίλη Βούζα. Πλακέτα απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο της Ποταμιάς και στον διευθυντή της ΑΣΑΕΔ Σπυρίδων Ανδριόπουλο, την οποία παρέλαβε ο κ. Ευάγγελος Κόκκινος, σημαιοφόρος ΠΝ. Από την πλευρά των ενόπλων δυνάμεων απονεμήθηκε επίσης πλακέτα στην ομάδα της Ποταμιάς. Τέλος ο γενικός γραμματέας Γιώργος Γκορόγιας έκανε απονομή πλακέτα στον διεθνή γκολκίπερ Κώστα Ανδρούτσο για την προσφορά του στην ομάδα της Ποταμιάς.

 










Αντίπαλος ο Ανδρούτσος


 

Ο γκολκίπερ της Εθνικής Κώστας Ανδρούτσος υπηρετεί την θητεία του και τέθηκε αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα της Ποταμιά, με την οποία αγωνίστηκε στην Γ΄ Εθνική την σεζόν 2019-2020. Φέτος ανήκει στη Νέα Αρτάκη.

 

Ο γνώριμος «Ζάλα»


 

Στο τεχνικό τιμ της Εθνικής είναι προπονητής τερματοφυλάκων ο Γιάννης Ζαλαώρας, που φέτος «κοουτσάρει» τους τερματοφύλακες των Τρικάλων.

 

Σπουδαία ονόματα

Οι δυο προπονητές Βασίλης Βούζας (Α΄) και Θοδωρής Παχατουρίδης (Β΄) έχουν αγωνιστεί μεταξύ άλλων με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο κ. Βούζας έπαιξε στους «ερυθρολεύκους» από το 1986 έως το 1992 και ο κ. Παχατουρίδης από το 1988 έως το 1995, ενώ κατέγραψε και δυο συμμετοχές με την Εθνική ανδρών.

 


Άλλοτε συμπαίχτες

Ο εκ των προπονητών της Ποταμιάς Κώστας Γουλέτας ήταν συμπαίχτης το 1999 με τον Βασίλη Βούζα στον Παναργειακό.

 


Το τελευταίο φιλικό

Πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου η Εθνική κέρδισε με 4-1 στην Πάτρα παλαιμάχους της περιοχής. Σκόραραν οι: Φάρος (2), Αμπαδιωτάκης και Κοτσώνης.

 

Τραπέζι στον Άγιο Αθανάσιο 
Μετά τη λήξη του αγώνα η αποστολή της Εθνικής γευμάτισε στον Άγιο Αθανάσιο στο Μεγάλο Χωριό στο κατάστημα του ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων Κώστα Γιαννακοπούλου.
 

 

Το γκολ του αγώνα

Η Εθνική μας σκόραρε το νικητήριο γκολ στο 16΄ μετά την σέντρα του Καρακώστα από αριστερά και την κεφαλιά του Φάρου. Οι δυο ομάδες δημιούργησαν όμορφες φάσεις, ενώ πολύ καλές αποκρούσεις έκανε ο πορτιέρο των Μεγαλοχωριτών Αποστόλης Νούλας.

 



Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης & Κώστας Γουλέτας): Νούλας Α., Ξαγάρας, Λάππας, Κατσαρής, Γιαννακόπουλος, Γενιτσαρόπουλος, Πλεξίδας, Κουτσουπιάς Θ., Σταμούλης Θ., Λέρης, Αθανασόπουλος

Αγωνίστηκαν και οι: Χειλάς, Ζαλοκώστας Δ., Σαπούνης, Δροσίνης, Μαντζιούτας

 

Εθνική Ενόπλων (Βασίλης Βούζας): Ανδρούτσος, Καρακώστας, Βουρνάζος, Καρώνης, Καρνέσης, Γκουριώτης, Αμπαδιωτάκης, Φάρος, Σάμιος, Μπουρμπούλης, Παπούκας

Αγωνίστηκαν και οι: Μπακόλας, Αντωνόπουλος, Αγγελόπουλος, Κατσέρης

 

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Σεραφείμ Οικονόμου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 




























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος