Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Δημήτρης Κολλημένος: "Να απολαύσουν τα κορίτσια το futsal στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας"


Η πρώτη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου στο Καρπενήσι είναι γεγονός καθώς το ποδόσφαιρο σάλας δεν θα απουσιάσει από την Ευρυτανία και το Καρπενήσι Futsal κατεβάζει γυναικεία ομάδα.Ο σύλλογος δημιούργησε γυναικείο τμήμα,το οποίο θα συμμετάσχει στο 1ο επίσημο πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου σάλας γυναικών ή αλλιώς ''Womens Futsal Championship,καθώς και στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος,το Womens Futsal Cup,το οποίο επίσης θα διεξαχθεί για πρώτη φορά.
Ο κ.Δημήτρης Κολλημένος κατάγεται από το Καρπενήσι και είναι γέννημα-θρέμμα Ευρυτάνας,ενώ έφυγε από την γενέτειρά του μόνο για σπουδές και δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του μακριά από αυτόν τον λατρεμένο τόπο.Ο κ.Δημήτρης Κολλημένος είναι καθηγητής φιλολογικών μαθημάτων,κάτοχος δύο προπτυχιακών τίτλων,ενός Master και ολοκληρώνει και το δεύτερο σε έναν χρόνο.
Ακόμα ο ίδιος υπηρετεί τον τόπο καταγωγής του και μέσα από κοινά ως αιρετός Αντιπρόεδρος της κοινότητας Καρπενησίου και ως υπεύθυνος αθλητισμού της ΔΕΕΠ Ευρυτανίας.
Ο αθλητισμός είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του ως αθλητής ποδοσφαίρου,καλαθοσφαίρισης χρόνια και ερασιτέχνης δρομέας.Την επόμενη εβδομάδα θα παρακολουθήσει και τη σχολή National UEFA C Futsal,καθώς εκτός από προπονητής 11αριου ποδοσφαίρου,επιθυμεί να ασχοληθώ και με το ποδόσφαιρο σάλας ακόμη πιο ενεργά. Η μάθηση είναι δια βίου και δεν σταματά όπως ο ίδιος επισημαίνει.
Αναλυτικά η εξ ολοκλήρου προσωπική του συνέντευξη για την φετινή προσπάθεια που επιτυγχάνεται με σκληρή δουλειά όσον αφορά την σύσταση γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου σάλας στο Καρπενήσι!!!
1.Ποια πρόσωπα είχαν την ιδέα ώστε να συσταθεί γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου σάλας και αν υπάρχει ανταπόκριση από το γυναικείο φύλο της Ευρυτανίας;
''Ήμουν ένας από τους πρωτεργάτες της ιδέας μαζί με τον Γενικό Αρχηγό και Υπεύθυνο Επικοινωνίας Παναγιώτη Καραγιάννη.
Η ανταπόκριση είναι τεράστια και φτάσαμε ήδη τις 33 αθλήτριές, εκ των οποίων το 90% είναι από το Καρπενήσι και σε αυτές περιλαμβάνονται και ορισμένες αθλήτριες από την Αθήνα,καθώς αγωνιζόμαστε σε πρωτάθλημα με ομάδες του λεκανοπεδίου.
Δεν γινόταν να μην είναι μέλη του εγχειρήματος και οι 4-5 Ευρυτάνισσες ποδοσφαιρίστριες που συμμετέχουν και σε ομάδες του 11αριου.Κάνουμε τρεις προπονήσεις σε κλειστό γυμναστήριο, ενώ νέο μέλος μας στο προπονητικό επιτελείο είναι ο Ευρυτάνας Γιώργος Πανόπουλος με τη δική του ξεχωριστή πορεία στο γυναικείο ποδόσφαιρο.
Έχουμε τη χαρά να είμαστε ο μοναδικός σύλλογος που αγωνίζεται σε κλειστό γυμναστήριο,εκεί που παίζεται το πραγματικό FUTSAL,στο οποίο συμμετείχε και η ομάδα των ανδρών μας στη Β΄ Εθνική,πρωταγωνιστώντας τα προηγούμενα χρόνια.
Παρέχουμε ό,τι είναι εφικτό στις κοπέλες μας και ήδη αγαπούν πολύ το άθλημα και την ομάδα.
Όποια αθλήτρια επιθυμεί να συμμετέχει στην ομάδα μας είναι ευπρόσδεκτη χωρίς φυσικά οικονομικές απολαβές,καθώςείναι άνευ συζήτησης σε ερασιτεχνικό επίπεδο!
Αν τις αναζητήσει φυσικά και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ σε αυτήν την υγιή και όμορφη προσπάθεια,η οποία γίνεται με μεράκι και αγάπη για τον τόπο μας!''
2.Μέσος όρος ηλικίας αθλητριών και αν οι τοπικοί φορείς έχουν αγκαλιάσει αυτή τη πρωτότυπη προσπάθεια;
''Ο μέσος όρος ηλικίας είναι αρκετά χαμηλός.
Έχουμε περίπου 10 κορίτσια κάτω των 19 ετών διότι το απαιτεί και η προκήρυξη του πρωταθλήματος εξάλλου(7 «μεγάλες» και 7 «μικρές» στην 14αδα).
Θα αγωνιστούμε και με ομάδα Κ18 σε τουρνουά ή σε πιθανή διοργάνωση της ΠΕΠΣΣ.
Οι τοπικοί φορείς μας παραχωρούν ένα εξαιρετικό γυμναστήριο και δεσμεύτηκαν ήδη για οικονομική βοήθεια προφορικά και θα το κάνουν και στην πράξη.Η συνεργασία μας είναι άψογη με τον Δήμο Καρπενησίου,την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και φυσικά με την ΕΠΣ Ευρυτανίας και ειδικά τον Πρόεδρο κ. Παπαντζίμα.''
3.Πότε ξεκινούν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις και ποιοι οι φετινοί ομαδικοι στόχοι;
''Περίπου στα μέσα Νοεμβρίου με παιχνίδι στην Αθήνα απέναντι στην Δράμα αρχίζουν οι επίσημες αγωνιστικές μας υποχρεώσεις.
Βασικός στόχος είναι το καλό ποδόσφαιρο και τα κορίτσια μας να απολαύσουν το Futsal στο κλειστό μας γυμναστήριο!!!Η αρχή έγινε και το ταξίδι θα είναι όμορφο,ανεξαρτήτως αποτελέσματος!''
4.Διαφορές που επικρατούν ανάμεσα στο ποδόσφαιρο σάλας και σε αυτό που διεξάγεται στο χορτάρι;
''Ο χώρος δεν είναι άγνωστος για εμένα,καθώς από το 2019 ιδρύσαμε την ομάδα ανδρών,στην οποία υπήρξα ποδοσφαιριστής και είμαι και Γενικός Γραμματέας της.
Οι διαφορές είναι αρκετές,καθώς απαιτούνται αρκετά στοιχεία τεχνικής,ταχυδύναμης και αντοχής,γρήγορες κινήσεις και συνδυασμούς.
Είναι ένα πολύ όμορφο άθλημα και είμαστε τυχεροί που το υπηρετούμε.Βέβαια και το ποδόσφαιρο στο χορτάρι έχει τη δική του χάρη.Έχει λοιπόν διαφορές και ομοιότητές!''
5. Το μήνυμα σας στον κόσμο και ότι άλλο θέλετε να προσθέσετε από την δική σας οπτική γωνία πάνω στο αθλητικό κομμάτι;
''Να ευχαριστήσω εσένα Ηλία και τη σελίδα «Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο»,την οποία παρακολουθώ και διαβάζω ανελλιπώς.
Είμαστε ευγνώμονες για την στήριξη σου και την προβολή της προσπάθεια μας!Μακάρι και άλλα μέσα να είχαν την αντικειμενικότητα,την αμεροληψία και την αγάπη σας.
Καλώ τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια μας,το αξίζουν τα κορίτσια μας και η πόλη μας,ώστε να φτάσει ψηλά αθλητικά.
Για τις αθλήτριες μας ΔΟΥΛΕΙΑ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΔΟΥΛΕΙΑ και όλα θα πάνε καλά χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγάλα λόγια.!!!ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΨΗΛΑ το σύνθημα μας!!!''
 
Επιμέλεια:Ηλίας Σχορτσιανίτης (Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο)