Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Δημήτρης Λερογιάννης: «Θετικά τα σημάδια για την επιστροφή των παιδιών στον αθλητισμό»


Ο προπονητής του Άτλαντα Καρπενησίου (ΕΣΚΑΣΕ), Δημήτρης Λερογιάννης, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

Για τον Άτλαντα Καρπενησίου: «Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2008. Το τμήμα καλαθοσφαίρισης δημιουργήθηκε το 2012 και μέχρι και σήμερα λειτουργεί ανελλιπώς, με προσπάθεια να συμμετέχει σε όσα περισσότερα πρωταθλήματα μπορεί κάθε αγωνιστική περίοδο, χωρίς να έχει πάντα ως στόχο το να πρωταγωνιστεί. Θεωρούμε ότι τα καταφέρνουμε αρκετά καλά με βάση το σε ποιο σημείο βρισκόμαστε και το πόσο μακριά είμαστε απ’ τις υπόλοιπες περιοχές της ΕΣΚΑΣΕ. Ο σύλλογος έχει κάνει μια πορεία αυτήν τη δεκαετία και στη Γ’ ΕΣΚΑΣΕ που παίζουμε έχουμε κάνει και δύο κατακτήσεις πρωταθλημάτων. Ο σύλλογός μας έχει γύρω στα 115 παιδιά στην ακαδημία του. Συμμετέχουμε σχεδόν σε όλα τα τμήματα και σε περίπου ένα μήνα από τώρα ξεκινάει και το ανδρικό μας τμήμα τις υποχρεώσεις του, ενώ όλα τ’ άλλα είναι σε εξέλιξη».

Για το αν τα παιδιά της ομάδας είναι απ’ το Καρπενήσι: «Το 95% των παιδιών που συμμετέχουν στο τμήμα της καλαθοσφαίρισης είναι απ’ το Καρπενήσι. Τα χωριά στην περιοχή όπως και η πόλη του Καρπενησίου τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει και το πρόβλημα της φυγής. Τα παιδιά που τελειώνουν το σχολείο και πηγαίνουν κάπου αλλού να σπουδάσουν επιστρέφουν πολύ δύσκολα. Αυτό είναι ένα θέμα που αφορά και το μπάσκετ, αλλά και ολόκληρη την πόλη. Με την οικονομική κρίση και τον κορωνοϊού, όπου κάπως η νεολαία αποπροσανατολίστηκε, έχουμε πολλά «μέτωπα» ανοιχτά. Σιγά σιγά τα κλείνουμε και θεωρώ ότι θα επανέλθουμε στην πρότερη κατάσταση».

Για το αν είχαν αύξηση στις εγγραφές των παιδιών στην ομάδα: «Ισχύει αυτό, είναι πραγματικότητα. Και με άλλους συλλόγους από άλλα αθλήματα που συνομιλούμε για τα θέματα του αθλητισμού στην περιοχή, είδαμε ότι τα παιδιά βρήκαν μια διέξοδο στον αθλητισμό μετά τον covid, ο οποίος τα απομάκρυνε απ’ την κοινωνικοποίησή τους. Το δείγμα που έχουμε απ’ τη μαζική εγγραφή σε συλλόγους είναι μια «αχτίδα φωτός» για να βγούμε απ’ αυτό το πρόβλημα».