Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Τροπαιούχος ο Ωκεανός - Ρεκόρ από την Αγγελάκη και τον Ντούμα στο φινάλε


Με τροπαιούχο (πολυνίκη) τον Ωκεανό, με 19 βαθμούς, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής (20/11) το Χειμερινό Κύπελλο Κολύμβησης που συνδιοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και ο Δήμος Καρπενησίου, στο δημοτικό κολυμβητήριο Καρπενησίου "Παύλος Μπακογιάννης" και με την κατάρριψη 10 ρεκόρ (ένα τριπλό και εννέα κατηγοριών).

Στην τελευταία ενότητα των αγώνων είχαμε την επίτευξη δύο ακόμα πανελλήνιων ρεκόρ κατηγοριών και συγκεκριμένα από τη Χαρά Αγγελάκη και τον Βαγγέλη Ντούμα.

Σε μεγάλη φόρμα η 18χρονη Χαρά Αγγελάκη του Ωκεανού πέτυχε το δεύτερο ρεκόρ της στη διοργάνωση. Αυτή τη φορά πρώτευσε στα 100μ πρόσθιο και με 1:07.60 κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων, σε 25άρα πισίνα, στο συγκεκριμένο αγώνισμα.«Είχα δουλέψει σκληρά και ειδικά για την 25άρα. Μετέχω για δεύτερη φορά σε αγώνες και χαίρομαι που βγήκε η δουλειά και ήρθαν τα ρεκόρ. Για το μέλλον δεν θέλω να λέω πολλά, πάω βήμα βήμα για το καλύτερο». Η Αγγελάκη νίκησε απόψε και στα 100μ μικτή ατομική με 1.02.93.

Εκπληκτικός και ο 14χρονος ταλαντούχος Βαγγέλης Ντούμας του ΟΦΘ Αλεξανδρούπολης, πανηγύρισε δικαίως για το δεύτερο ρεκόρ του στη διοργάνωση. Το κατέρριψε αυτή τη φορά στα 100μ πρόσθιο, πανελλήνιο ρεκόρ Παμπαίδων Α' με 1:04.29. Ο Ντούμας έκανε το ρεκόρ Παμπαίδων Α' τερματίζοντας 3ος στην κούρσα των 100μ πρόσθιο των Ανδρών, εκεί όπου πρώτευσε ο Αρκάδιος Ασπουγαλής. «Είμαι πολύ χαρούμενος για το δεύτερο ρεκόρ μου και θεωρώ ότι τα καλύτερα είναι ακόμα μπροστά. Αφιερώνω τις νίκες και τα ρεκόρ στους προπονητές μου Γιώργο και Αργύρη Τηλιγάδα και στη Γιώτα Αθανασίου και φυσικά στην οικογένειά μου που με βοηθάει και με στηρίζει».

Άλλες καλές επιδόσεις την τελευταία βραδιά των αγώνων ήταν του 17χρονου Απόστολου Σίσκου (Άρης) στα 200μ ύπτιο 1:55.20, αλλά και του Γιώργου Σπανουδάκη του Παλαιού φαλήρου στα 100μ μικτή ατομική με 54.55.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες ΕΔΩ.

Ο προπονητής του Κυπελλούχου Ωκεανού Γιώργος Δαμασιώτης μας δήλωσε: «Υπέροχη διοργάνωση, άρτια. Εμείς ερχόμαστε κάθε χρόνο, είναι μια γιορτή του αθλήματος. Ήταν ανταγωνιστικός αγώνας. Στον Ωκεανό στόχος μας είναι να φτάνουμε σε υψηλό επίπεδο όποιον αθλητή έχουμε και να αξιοποιούμε το ταλέντο του στο έπακρο. Και να προσφέρουμε ένα λιθαράκι στην ανάπτυξη του αθλήματος. Όλοι μαζί, με την Ομοσπονδία, κάνουμε τεράστιες προσπάθειες. Έχουμε καλή Ομοσπονδία, καλά σωματεία, καλούς αθλητές, αλλά θα πρέπει να στηρίξουμε τα ταλέντα ώστε να είναι και καλά στο σχολείο και στην ακαδημαϊκή ζωή».

Καλύτεροι αθλητές των αγώνων αναδείχθηκαν, στην κατηγορία Ανδρών ο Αρκάδιος Ασπουγαλής του Νέου Ηρακλή, στη Γυναικών η Γεωργία Δαμασιώτη του Ωκεανού, στην Εφήβων ο Απόστολος Σίσκος του Άρη Θεσσαλονίκης και στη Νεανίδων η Άρτεμις Βασιλάκη του Τρίτωνα Ηρακλείου.

Απονομές έκαναν την Κυριακή το βράδυ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασιός, η Αντιπεριφερειάρχης Ορεινής και Δασικής Πολιτικής Κατερίνα Καλατζή, ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Γιάννης Σβερώνης, η Γ' Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Αλεξία Μαρίνη, η Ταμίας της ΚΟΕ και event manager Ελευθερία Σαραντίδου και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής κολύμβησης Θεσσαλίας Γιώργος Κατσαντώνης.

Δείτε, κάτω, πλούσιο φωτορεπορτάζ.












 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής