Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Τρία πανελλήνια ρεκόρ κατηγοριών και σπουδαίες επιδόσεις το βράδυ του Σαββάτου


Με άλλα τρία πανελλήνια ρεκόρ κατηγοριών, αλλά και αρκετές ακόμα καλές επιδόσεις, από νεαρούς ταλαντούχους κολυμβητές και κολυμβήτριές μας, κύλησε η απογευματινή-βραδινή ενότητα της δεύτερης ημέρας (Σάββατο 19/11) του Χειμερινού Κυπέλλου Κολύμβησης, σε 25άρα πισίνα, στο δημοτικό κολυμβητήριο Καρπενησίου "Παύλος Μπακογιάννης".

Μεγάλη πρωταγωνίστρια η 18χρονη Χαρά Αγγελάκη του Ωκεανού, η οποία πρώτευσε στα 50μ πρόσθιο και με την επίδοσή της 31.18 κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων σε 25άρα πισίνα. «Είμαι πολύ χαρούμενη για το ρεκόρ σε μια όμορφη διοργάνωση με μαζική συμμετοχή. Συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά για ακόμα καλύτερες επιδόσεις», είπε μετά την επίτευξη του ρεκόρ.

Σημειωτέον ότι η Αγγελάκη πρώτευσε και στα 200μ πρόσθιο με 2.26.95 (μετά από μάχη με την Ελένη Κοντογεώργου του Ολυμπιακού, που ήρθε δεύτερη με 2.27.19).

Ο 14χρονος Βαγγέλης Ντούμας του ΟΦΘ Αλεξανδρούπολης σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ Παμπαίδων Α' στα 50μ πρόσθιο με 29.44. Δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Είναι μεγάλη η χαρά μου για το ρεκόρ. Δουλεύω κυρίως 50άρα πισίνα, αλλά και η 25άρα είμια πρόκληση. Δουλεύω σκληρά για μένα και την ομάδα μου τον ΟΦΘΑ και φιλοδοξώ κάποια στιγμή να βγω και σε αγώνες στο εξωτερικό».

Πανελλήνιο ρεκόρ Παμπαίδων Α' σε 25άρα πισίνα πέτυχε και ο Ευστράτιος Πατσουρέας του ΑΣΚ Ντερή στα 100μ ελεύθερο.

Ο Αρκάδιος Ασπουγαλής πρώτευσε στα 50μ πρόσθιο Ανδρών με την αρκετά καλή επίδοση 27.19.

Καλοί χρόνοι έκαναν στα 100μ ύπτιο, ο Γιώργος Σπανουδάκης του Παλαιού Φαλήρου, σε επίπεδο Ανδρών με 53.95 και ο Απόστολος Σίσκος του Άρη Θεσσαλονίκης, σε επίπεδο Εφήβων, με 54.07

Σπουδαίες επιδόσεις, επίσης, είχαμε από τη Γεωργία Δαμασιώτη του Ωκεανού με τις πρωτιές τόσο στα 50μ πεταλούδα με 27.32, όσο και στα 200μ πεταλούδα με 2.10.02.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Η διοργάνωση ολοκληρώνεται την Κυριακή (20/11) με αγώνες πρωί και απόγευμα. Δείτε πρόγραμμα και άλλες πληροφορίες ΕΔΩ.

Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Πριν από τους απογευματινούς αγώνες του Σαββάτου έγινε και η όμορφη λιτή και απέρριτη Τελετή Έναρξης της διοργάνωσης. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασιός, ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Γιάννης Σβερώνης, οι οποίοι από κοινού με την επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής και Ταμία της ΚΟΕ Ελευθερία Σαραντίδου κήρυξαν επίσημα την έναρξη των αγώνων. Πλακέτες απένειμαν ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ Στέφανος Αυγουλέας στον Αντιπεριφερειάρχη Άρη Τασιό και η Γ' Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αλεξία Μαρίνη στον Αντιδήμαρχο Γιάννη Σβερώνη . Έγινε η παρέλαση των εκπροσώπων των ομάδων που μετέχουν στους αγώνες, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς της Ευρυτανίας από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού συλλόγου Καρπενησίου.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής