Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Έφηβοι: Αναγέννηση Λαμίας-Γ.Σ. Άτλας 85-81

Πολύ καλή προσπάθεια για τον Άτλαντα, ο οποίος πάλεψε κόντρα στην Αναγέννηση Λαμίας, γνωρίζοντας τελικώς την ήττα με 85-81.

Ο αγώνας έγινε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στο ΔΑΚ Λαμίας, αρχίζοντας στις 12. Ήταν στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του Ε΄ Ομίλου του πρωταθλήματος εφήβων της ΕΣΚΑΣΕ.

Η Αναγέννηση του Κώστα Κουμπούρα με το θετικό για αυτή αποτέλεσμα διατηρεί βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Έχει πλέον απολογισμό 6 νίκες και 2 ήττες. Ο Γιάννης Κεφαλάς με 33 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη ήταν για ένα ακόμη ματς ανταγωνιστικός σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό όμιλο. Διεκδίκησε μέχρι τέλους το θετικό αποτέλεσμα στη Λαμία. Εξαιρετική παρουσία για τον Θωμά Σταμούλη, που σταμάτησε στους 31 πόντους. Ο Γυμναστικός έχει 1 νίκη και 5 ήττες, μένοντας εκτός συνέχειας.

Για την επόμενη (9η) αγωνιστική οι Ευρυτάνες θα παίξουν στις 4 Δεκεμβρίου στη Λαμία με τον Έσπερο, ενώ η Αναγεννηση «κοντράρεται» με τον Πρωτέα Λαμίας.

 

Διεκδικεί πρόκριση

Η Αναγέννηση ισοβαθμεί με Έσπερο Λαμίας και Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη και θα διεκδικήσει την πρόκριση της στην επόμενη φάση. Στην παρούσα φάση μένει εκτός 2αδας στην 3πλη ισοβαθμία λόγω της διαφοράς πόντων στα μεταξύ τους ματς.

 

Το βάρος σε 2


 

Ο Γιάννης Κεφαλάς (Φωτογραφία) σημείωσε 33 πόντους για την Αναγέννηση, ενώ 30 έβαλε ο Γιάννης Αγγελόπουλος.

 

Εκτός ο Άτλας

Ο σύλλογος του Καρπενησίου έχει παλέψει όλα τα παιχνίδια, μη καταφέρνοντας ωστόσο να πάρει το «εισιτήριο» της πρόκρισης. Θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό και στα υπόλοιπα 4 ματς, με Πρωτέα και Μπούκαλη εντός, με Άμφισσα και Έσπερο εκτός.

 

Εξαιρετικός ο Σταμούλης


 

Μετά την πολύ καλή ποδοσφαιρική του εμφάνιση στο Ραπτόπουλο και το καρέ γκολ με τη φανέλα τη Ποταμιάς, ο Θωμάς Σταμούλης (Φωτογραφία) διακρίθηκε και μπασκετικά, κάνοντας ρεκόρ καριέρας με 31 πόντους, πετυχαίνοντας και 3 3ποντα. Ο Παναγιώτης Γεωργαλής ακολούθησε με 16.

 

Σημαντική απώλεια

Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν στη διάθεση τους τον Γεράσιμο Ανδρέου.

 

Στον πόντο

Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 15-14 υπέρ των γηπεδούχων.

 

Διψήφιο προβάδισμα

Με τη λήξη του ημιχρόνου η Αναγέννηση προηγήθηκε με 36-25. Έκανε ένα επιμέρους 21-11 στο δεύτερο δεκάλεπτο.

 

Στα ίδια επίπεδα

Η ομάδα του Κώστα Κουμπούρα έκλεισε την τρίτη περίοδο με σκορ 63-53 υπέρ της. Ο Άτλας σημείωσε ένα επιμέρους 27-28 σε ένα αρκετά παραγωγικό δεκάλεπτο.

 

Μαχητικός ως το τέλος

Οι αθλητές των Δημήτρη Λερογιάννη και Βασίλη Δόση πάλεψαν μέχρι το τέλος για την ανατροπή, κάνοντας ένα επιμέρους 22-28. Τελικώς οι γηπεδούχοι επιβλήθηκαν με 85-81.

 

Τα δεκάλεπτα

15-14, 36-25, 63-53, 85-81

 

Συνθέσεις Ομάδων

Αναγέννηση Λαμίας (Κώστας Κουμπούρας) Αθανασόπουλος 2, Τσακωνίτης, Αγγελόπουλος 30 (3), Καρατζάβελος 2, Κουμπούρας 10, Αγγελής 1, Καλαθάς, Αλεξόπουλος, Κεφαλάς 33 (1), Γαλανός 7, Αδάμ, Τσίκνας

 

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Τσιγαρίδας 15 (2), Σταμούλης 31 (3), Κοκοτίνης 10 (1), Μόκκας 7, Μπακατσιάς, Κουτσοκώστας, Γεωργαλής 16, Τριανταφυλλόπουλος 2, Κατσιάρης

 

Διαιτητής: Αντώνης Πατάγιας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Κώστας Λούβαρης-Βαγγέλης Δέδες-Ανθή Τσιμπρικά (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 





 

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος

Φωτογραφίες: Δημήτρης Κωνσταντίνου