Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Άγραφα-ΑΠΟΚ Βελούχι 3-1

Νικηφόρο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανία έκαναν τα Άγραφα, που μετά από ένα αρκετά ενδιαφέρον ματς επικράτησαν με 3-1 του Βελουχίου.

Η αναμέτρηση διεξήχθη στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, αρχίζοντας στις 3. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και έγινε με βροχή στο μεγαλύτερο κομμάτι του 90λεπτου. Οι δυο ομάδες θα διεκδικήσουν με αξιώσεις μια θέση στην 4αδα των μπαράζ.

Τα Άγραφα του Γιώργου Κρασιά βελτίωσαν την απόδοση τους στην επανάληψη και πήραν το πρώτο τους θετικό αποτέλεσμα στην επιστροφή στην κατηγορία. Είναι μια νέα ομάδα με πληθώρα μεταγραφών. Σκόραραν οι: Χρήστος Γενιτσαρόπουλος, Παναγιώτης Κρασιάς και Παναγιώτης Κατσαρός. Ο Γενιτσαρόπουλος είχε μάλιστα και δοκάρι.

Ο ΑΠΟΚ του Παναγιώτη Ρεσίτη παρουσιάζει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, το οποίο κράτησε όλο το περυσινό του ρόστερ. Η παρουσία των Αθηναίων ποδοσφαιριστών του προσθέτουν ποιότητα στο Βελούχι. Ένας εξ αυτών , ο Πέτρος Δάβαρης πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, ενώ είχε και χαμένο πέναλτι. Aποβλήθηκε ο Παύλος Κουτούμπας και ο Βασίλης Μιχάλης είχε δοκάρι στο 0-0.

Για την επόμενη (2η) αγωνιστική οι νικητές θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ, ενώ οι ηττημένοι «κοντράρονται» με τον Αίολο. Τα παιχνίδια θα γίνουν το διήμερο 13 και 14 Νοεμβρίου.

 

Με βροχή

Το παιχνίδι έγινε στη μεγαλύτερη διάρκεια του με βροχή και θεατές μετρημένους στα δάχτυλα των δυο χεριών.

 

Νέα ομάδα

Ο Κατσαντώνης είναι μια νέα ομάδα που επέστρεψε στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, με προπονητή τον Γιώργο Κρασιά (Φωτογραφία), βοηθό τον Δημήτρη Κολλημένο, Γενικό Αρχηγό τον Παναγιώτη Ζωχάκη και φροντιστή τον Παναγιώτη Οικονόμου. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι καινούργιες μεταγραφές με εξαίρεση τον Ανέστη Κοράκη, που έμεινε στον πάγκο με τους: Βαγγέλη Μάκκα και Γιώργο (Δ) Βούρτσα. Τα Άγραφα έκαναν συνολικά 29 μεταγραφές (!).

 


Κράτησε το ρόστερ


 

Από την αντίπερα όχθη το Βελούχι κράτησε το ρόστερ, με το οποίο τελείωσε την περυσινή σαιζόν. Μάλιστα συμμετέχει χωρίς προετοιμασία και κάποιο φιλικό ματς. Ντεμπούτο έκαναν οι: Βασίλης Μιχάλης και Κωνσταντίνος Χατζηπαπάς (Φωτογραφία). Ο πολύπειρος Μιχάλης είναι ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής της κατηγορίας, καθώς είναι 49 ετών και αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Αναγέννηση Βουνιχώρας (ΕΠΣ Φωκίδας), ενώ ο Ροδίτης Χατζηπαπάς έκανε την πρώτη του εγγραφή στον «ιστορικό»

 

Επανεμφάνιση Πατρώνη


 

Για τον ΑΠΟΚ συμμετείχε και ο Μάριος Πατρώνης (Φωτογραφία), που πέρυσι δεν έπαιξε σε κάποιο ματς.

 

Οδηγίες Π. Ρεσίτη

Το Βελούχι καθοδήγησε τεχνικά ο πρώην Πρόεδρος του Πάνος Ρεσίτης (Φωτογραφία), ο οποίος έχει διατελέσει προπονητής κατά το παρελθόν. Παρών ήταν ο Πρόεδρος Μίλτος Μπομποτσιάρης. Να σημειωθεί πως ο ΑΠΟΚ προκρίνεται χωρίς αγώνα στους «4» του κυπέλλου, μετά την παραίτηση του Τυμφρηστού.

 


2ο Κατσαρού


 

Ο Θοδωρής Κατσαρός (Φωτογραφία) μια ημέρα νωρίτερα διαιτήτευσε και το ματς της Ακαδημίας με την Ποταμιά.

 

Α΄ Μέρος

Ισόπαλο ημίχρονο

Μετά από ένα αρκετά ενδιαφέρον πρώτο μέρος, οι δυο ομάδες έμειναν στο 1-1.

 

Από ένα δοκάρι


 

Ο Κατσαντώνης είχε δοκάρι στο 6΄ με τον Χρήστο Γενιτσαρόπουλος και ο ΑΠΟΚ στο 10΄ με απευθείας χτύπημα φάουλ του Βασίλη Μιχάλη (Φωτογραφία).

 


Προβάδισμα Κατσαντώνη


 

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 11΄ με πλασέ του Χρήστου Γενιτσαρόπουλου (Φωτογραφία), που εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε από την ΑΕΚ.

 



Έχασε πέναλτι

Έξι λεπτά πιο μετά ο ΑΠΟΚ έχασε πέναλτι, όταν ο Κωνσταντίνος Χατζηπαπάς ανατράπηκε από τράβηγμα του Κώστα Κρίντα. Ο έμπειρος Πέτρος Δάβαρης έστειλε την μπάλα ψηλά πάνω από αντίπαλα δοκάρια.

 


Πήρε το «αίμα» του πίσω


 

Τελικά, ο Πέτρος Δάβαρης (Φωτογραφία) έκανε το 1-1 στο 22΄ με ωραίο πλασέ, ύστερα από την μπαλιά του Γιώργου Θεοχάρη. Λίγο αργότερα το Βελούχι, στο 35΄ με τον Πέτρο Δάβαρη και στο 41΄ με τον Παύλο Κουτούμπα έχασε σημαντικές ευκαιρίες, για να προηγηθεί στο σκορ.

 



Οι καλύτερες φάσεις

6΄: Σέντρα του Κρασιά από δεξιά, σουτ του Γενιτσαρόπουλου προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσιάκου και έφυγε άουτ.

10΄: Μακρινό χτύπημα φάουλ του Μιχάλη κατέληξε στη συμβολή των δοκαριών των Αγράφων, περνώντας άουτ.

11΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έκλεψε την μπάλα από λάθος της αντίπαλης άμυνας και με πλασέ στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ έκανε το 1-0.

17΄: Κόρνερ του Κουτούμπα από αριστερά, ο Χατζηπαπάς έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Κρίντα, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Δάβαρης εκτέλεσε, στέλνοντας την μπάλα πάνω από το τέρμα του Νικοπολίδη.

22΄: Ο Θεοχάρης με άψογη μπαλιά τροφοδότησε τον Δάβαρη, ο οποίος από θέση τετ α τετ πλάσαρε στην αριστερή γωνία τον αντίπαλο τερματοφύλακα, σημειώνοντας το 1-1.

24΄: Ο Καλύβας σέντραρε από αριστερά, με τον Κρασιά να σουτάρει άουτ από το τέρμα του Βελουχίου.

30΄: Σουτ του Καλτσή εκτός περιοχής έφυγε πάνω από το τέρμα του Τσιάκου.

35΄: Σέντρα του Κουτούμπα από αριστερά, η κεφαλιά του Δάβαρη κατέληξε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Νικοπολίδη.

41΄: Πάσα του Δάβαρη στον Βούρτσα, σουτ του δεύτερου από δεξιά απέκρουσε ο Νικοπολίδης και στην επαναφορά o Κουτούμπας εξ επαφής πλάσαρε άουτ.

44΄: Ο Γενιτσαρόπουλος τροφοδότησε τον Τόλη, που πλάσαρε ψηλοκρεμαστά πάνω από την εστία του Τσιάκου.

 

Β΄ Μέρος

Κέρδισαν οι Αγραφιώτες

Τα Άγραφα έφτασαν στο τελικό 3-1, με την είσοδο των πολύ καλών: Γιάννη Μπισμπίκη και Βασίλη Τριανταφυλλόπουλου στο ημίχρονο να είναι καθοριστική.

 

Ιδανικό ντεμπούτο


 

Ο Παναγιώτης Κρασιάς (Φωτογραφία) στο 52΄ έδωσε προβάδισμα ξανά στην ομάδα του με 2-1, με όμορφη κεφαλιά μετά την εξαιρετική σέντρα του αρχηγού Κώστα Καλύβα. Ο 17χρονος Κρασιάς που αποκτήθηκε από την Ακαδημία έκανε ιδανικό ατομικό και ομαδικό ντεμπούτο στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.

 

Αριθμητικό πλεονέκτημα


 

Ο ΑΠΟΚ έμεινε με 10 παίχτες στο 79΄ μετά την αποβολή του Παύλου Κουτούμπα (Φωτογραφία). Ο νεαρός ποδοσφαιριστής αντίκρισε 2η κίτρινη κάρτα για τράβηγμα σε αντίπαλο.

 

Ζήτησε πέναλτι

Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στο 91ο λεπτό, μετά από πτώση του Πέτρου Δάβαρη στην περιοχή από μαρκάρισμα αντιπάλου.

 .

Ονειρική "πρώτη» 

 

Ο νεαρός Παναγιώτης Κατσαρός (Φωτογραφία) έκανε ντεμπούτο στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, καθώς απέκτησε πριν λίγες ημέρες δελτίο στα Άγραφα. Αγωνίζεται ως συμπαίχτης με τον αδερφό του Λάμπρο και στην εκπνοή του αγώνα έκανε το 3-1 μετά την πάσα του Χρήστου Γενιτσαρόπουλου στην αντεπίθεση. Δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο ξεκίνημα στην καριέρα του, σκοράροντας δυο λεπτά μετά την είσοδο του.

 


Οι καλύτερες φάσεις

52΄: Ωραία ενέργεια και σέντρα του Καλύβα από αριστερά, ο Κρασιάς με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ σημείωσε το 2-1.

61΄: Σέντρα του Τριανταφυλλόπουλου από δεξιά, ο Καλύβας δεν κατάφερε εξ επαφής να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

77΄: Ο Γενιτσαροπουλος από λάθος της αντίπαλης άμυνας, πλάσαρε και ο Τσιάκος μπλόκαρε.

79΄: Αποβολή με 2η κίτρινη κάρτα για αντιαθλητικό παίξιμο στον Κουτούμπα.

88΄: Ο Κρασιάς βρήκε τον Γενιτσαρόπουλο, ο οποίος πλάσαρε εκτός αντίπαλης εστίας.

92΄: ο Γενιτσαρόπουλος από δεξιά στην κόντρα-επίθεση πάσαρε στον Κατσαρό Π., ο οποίος προ κενής εστίας πλάσαρε εύστοχα για το 3-1.

 

Κίτρινες Κάρτες

Κρίντας, Τριανταφυλλόπουλος, Σειντής, Θεοχάρης

 

Διακριθέντες

Άγραφα: Κρασιάς, Καλύβας, Γενιτσαρόπουλος, Μπισμπίκης

ΑΠΟΚ Βελούχι: Βούρτσας, Σειντής, Μιχάλης

 

Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Γιώργος Κρασιάς): Νικοπολίδης, Καββαδίας, Κατσαρός Λ., Σκαρμούτσος, Δροσίνης, Κρίντας(46΄ Μπισμπίκης), Τόλης, Κρασιάς, Γενιτσαρόπουλος, Καλύβας(90΄ Κατσαρός Π.), Καλτσής(46΄ Τριανταφυλλόπουλος)

 

ΑΠΟΚ Βελούχι (Παναγιώτης Ρεσίτης): Τσιάκος, Παπαχριστόπουλος(90΄ Αρμυριώτης), Πατρώνης, Σειντής, Θεοχάρης, Χατζηπαπάς(53΄ Μπομποτσιάρης), Κουτούμπας, Μιχάλης, Βούρτσας, Δάβαρης, Σεντής(57΄ Δράκος, 86΄ Τασιούλης)

 

Διαιτητής: Θοδωρής Κατσαρός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Γιάννης Σέλελης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 






























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος