Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Δόξα Δράμας 2016-Καρπενήσι Futsal 5-4

Ένα λεπτό πριν την λήξη του αγώνα το πολύ καλό Καρπενήσι Futsal έχασε τον βαθμό της ισοπαλίας, γνωρίζοντας στην πρεμιέρα την ήττα με 5-4 από τη Δράμα 2016.

Η συνάντηση έγινε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στο αθλητικό κέντρο Catenaccio στην Καισαριανή και ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Women΄s Futsal Championship, αρχίζοντας στις 22:15.

H Δόξα 2016 του Θωμά Πολίτη κατεβαίνοντας με πέντε αθλήτριες και αριθμητικό μειονέκτημα στην επανάληψη πανηγύρισε την πρώτη της νίκη με «χρυσό» γκολ της Ιωάννας Παχάκη στο φινάλε. Συμμετέχουν στο ρόστερ της ικανότατες αθλήτριες από το κλασικό ποδόσφαιρο, παρουσιάζοντας ένα αρκετά δυνατό σύνολο.

Το Καρπενήσι Futsal του Γιώργου Πανόπουλου και του συνεργάτη του και επικεφαλής του συλλόγου Δημήτρη Κολλημένου πραγματοποιεί μια νέα υγιής προσπάθεια, με πλάνο για το μέλλον. Ήταν η πρώτη συμμετοχή μάλιστα ομάδας της Ευρυτανία σε Α΄ Εθνική Εθνικού πρωταθλήματος, γεγονός που συνιστά τεράστια επιτυχία. Για τις Ευρυτάνισσες η Βασιλική Οικονόμου σημείωσε χατ-τρικ.

Για την επόμενη (2η) αγωνιστική οι Ευρυτάνισσες στο πρώτο τους εντός έδρας ματς θα υποδεχτούν την ισχυρή ΑΕΚ, ενώ οι Δραμινές έχουν ρεπό.

 

Συγκινητική παρουσία

Το παιχνίδι παρακολούθησαν περίπου 30 Ευρυτάνες θεατές που διαμένουν στην Αθήνα, ενώ δίπλα στα κορίτσια βρέθηκε και η διοίκηση του συλλόγου, ο Πρόεδρος Νίκος Κωστής, ο Αντιπρόεδρος Βασίλης Κωστόπουλος και ο υπεύθυνος επικοινωνίας και Γενικός Αρχηγός Παναγιώτης Καραγιάννης.

 

Δράμα…στο όνομα

H ομάδα της Δράμας συμμετέχει με αθλήτριες που διαμένουν στην Αθήνα και με προπονητή τον τεχνικό του Catenaccio (Αγωνίζεται στη Β΄ Εθνική ανδρών) Θωμά Πολίτη.

 

Με 4 διεθνείς

Στο ρόστερ της Δράμας ανήκουν 4 διεθνείς, που έπαιξαν πέρυσι ως συμπαίχτριες στην Α΄ Εθνική κλασικού ποδοσφαίρου με τις Αβαντίδες Χαλκίδας. Πρόκειται για τις: Ιωάννου Μελισσόυ (Διεθνής με την Εθνική γυναικών, επέστρεψε στις Ελπίδες Καρδίτσας), Καλλιόπη Μπάδα (Διεθνής με την Εθνική νεανίδων), Ιωάννα Παχάκη (Διεθνής με την Εθνική νεανίδων) και Λουκία Πρίφτη (Διεθνής με τις Εθνικές  γυναικών, κορασίδων και νεανίδων). Επιπρόσθετα, η Νικολέτα Προυμπά ήταν εκ των κορυφαίων και σκόρερ του Αιολικού Μυτιλήνης στο περυσινό πρωτάθλημα Futsal.

 

5 VS 6

H Δράμα κατέβηκε με 5 αθλήτριες, ενώ από πλευράς Καρπενησίου χρόνο συμμετοχής πήραν 6 ποδοσφαιρίστριες.

 

Τρικαλινοί διαιτητές

Από τα Τρίκαλα κατάγονται οι ρέφερι Νίκος Μανούρας και Κωνσταντίνος Λεωνίδας, που διαμένουν στην Αθήνα.

 

60΄ μικτά

Στο πρωτάθλημα γυναικών οι ομάδες αγωνίζονται σε 60 λεπτά μικτού χρόνου.

 

Χατ-τρικ Οικονόμου

Από το Καρπενήσι σε ομάδες του κλασικού ποδοσφαίρου συμμετέχουν φέτος οι: Βασιλική Οικονόμου (Γ΄ Εθνική με τον ΠΑΣ Λαμία, έκανε χατ-τρικ), Εύη Καρέτσου (Γ΄ Εθνική με τον Φωστήρα Καισαριανής) και η εξαιρετική Βολιώτισσα διεθνής με την Εθνική Ενόπλων τερματοφύλακας Λία Μαρασίδη (Β΄ Εθνική με τις Νέες Ατρομήτου). Πρώτος προπονητής του Καρπενησίου είναι ο Γιώργος Πανόπουλος, που το 2019 αναδείχτηκε φιναλίστ στο πρωτάθλημα γυναικών Futsal με την Αθηναϊκή Αγίου Δημητρίου.

 


Ντέρμπι το παιχνίδι

Το πρώτο μέρος έληξε με 3-2 υπέρ της Δόξας. Η Βασιλική Οικονόμου στο 2΄ και στο 8΄ έκανε το 0-1 και το 2-2 αντίστοιχα, σκοράροντας για το Καρπενήσι. Για την Δράμα η Λουκία Πρίφτη στο 3΄ πέτυχε το 1-1 και στο 23΄ το 3-2, ενώ η Καλλιόπη Μπάδα «έγραψε» το 2-1 στο 4΄.

 

Με 4 στη νίκη

Η Δράμα έπαιξε σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος με παίχτρια λιγότερο, καθώς τραυματίστηκε η Λουκία Πρίφτη και δεν υπήρξε διαθέσιμη αλλαγή. Ωστόσο με γκολ της Νικολέτας Προυμπά στο 49΄ και της Ιωάννας Παχάκη ένα λεπτό πριν τη λήξη στο 59΄ έφτασε στο τελικό 5-4. Για το Καρπενήσι η Βασιλική Οικονόμου έκανε χατ-ρικ ισοφαρίζοντας σε 3-3 στο 35΄, ενώ στο 50΄ η Ιφιγένεια Μητροβγένη πέτυχε το 4-4.

Οι φιλοξενούμενες διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε πτώση της Βασιλικής Οικονόμου από μαρκάρισμα αντιπάλου στην τελευταία φάση.

 

Συνθέσεις Ομάδων

Δόξα 2016 (Θωμάς Πολίτης): Μελισσού, Πρίφτη, Προυμπά, Παχάκη, Μπάδα

 

Καρπενήσι Futsal (Γιώργος Πανόπουλος& Δημήτρης Κολλημένος): Μαρασίδη, Καρέτσου, Οικονόμου, Τόσσου, Μητροβγένη (Μπόκα, Δημάκη, Στεροπούλου, Συρίγου, Τάσιου, Κωνσταντοπούλου)

 

Διαιτητές: Νίκος Μανούρας& Κωνσταντίνος Λεωνίδας

 











Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Greek Women's Soccer News (Τάσος Ζαφειρίου)