Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Άγραφα-Ποταμιά 0-4

Το 4Χ4 έκανε η Ποταμιά, που επικράτησε με 4-0 των Αγράφων, παρότι έπαιξε με μόλις 11 ποδοσφαιριστές και για περίπου μισή ώρα με παίχτη λιγότερο.

Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 15:00. Ήταν στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και έγινε με αρκετό κρύο και βροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του.

Τα Άγραφα του Γιώργου Κρασιά είχαν βελτιωμένη εικόνα μετά το κακό πρόσωπο απέναντι στον Αίολο, ωστόσο δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν κάτι από το συγκεκριμένο ματς. Τα ατομικά λάθη στέρησαν στον Κατσαντώνη μια καλύτερη τύχη. Στην επανάληψη οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Λάμπρο Κατσαρό. Έμειναν στους 6 πόντους και την 4η θέση.

Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη με σύνθεση ανάγκης έφυγε χωρίς απώλειες από το αθλητικό κέντρο, φτάνοντας στην 4η νίκη της και μοιράζεται την κορυφή με τον Αίολο στους 12 βαθμούς. Σκόραραν κατά σειρά οι: Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος με πέναλτι, Κώστας Σταμούλης, Μιχάλης Νούλας (Είχε και δοκάρι) και Γιώργος Πλεξίδας.

Για την επόμενη (5η) αγωνιστική οι Αγραφιώτες κερδίζουν στα χαρτιά τον Τυμφρηστό, που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, ενώ οι νικητές παίζουν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στο ντέρμπι κορυφής με τον Αίολο.

 

3o σερί Αναγνώστου


 

Ο πάντοτε ακριβοδίκαιος Κώστας Αναγνώστου (Φωτογραφία), που προέρχεται από την Φθιώτιδα σφύριξε ένα ακόμη μας στην Ευρυτανία με επιτυχία.

 

Μόλις 11

Η Ποταμιά κατέβηκε μόλις με 11 ποδοσφαιριστές, ενώ σε μεγάλο διάστημα της επανάληψης έπαιξε με παίχτη λιγότερο.

 

Τρεις αναγκαστικές

Τα Άγραφα υποχρεώθηκαν σε τρεις αναγκαστικές αλλαγές, καθώς αποχώρησαν στο α΄ μέρος οι: Χρήστος Καλτσής και Κώστας Καββαδίας και στην επανάληψη ο Παναγιώτης Κρασιάς.

 


Ανίκητος ο «Τακαρέλ»


 

Την εστία των Μεγαλοχωριτών υπερασπίστηκε λόγω της απουσίας του Γιώργου Καλύβα ο 45χρονος Κώστας Χειλάς (Φωτογραφία), που έκανε πολύ καλή εμφάνιση, κρατώντας το «μηδέν»

 

Α΄ Μέρος

Προβάδισμα ασφαλείας

Το συγκρότημα του Γιάννη Φλωράκη προηγήθηκε επί των μαχητικών Αγράφων με 0-2 στο α΄ ημίχρονο.

 

Με πέναλτι «Πελέ


 

Μόλις στο 11΄ ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος  (Φωτογραφία) ανατράπηκε από τον Παναγιώτη Δροσίνη, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κώστα Νικοπολίδη, κάνοντας το 0-1. Με 7 γκολ ο «Πελέ» προηγείται στον πίνακα των σκόρερ.





Δεύτερο για την Ποταμιά


 

Η ομάδα του Γιάννη Φλωράκη διπλασίασε τα τέρματα της στο 36΄ με τον Κώστα Σταμούλη (Φωτογραφία), που εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Μιχάλη Νούλα. Ο «Σταμ» πέτυχε το 0-2, φτάνοντας τα 5 γκολ στο πρωτάθλημα.  Νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 29΄ η προσπάθεια του Μιχάλη Νούλα βρήκε το αντίπαλο δοκάρι, μετά τη σωτήρια παρεμβολή του Παναγιώτη Δροσίνη.

 

Οι καλύτερες φάσεις

3΄: Πάσα του Αθανασόπουλου στον Σταμούλη Θ., ο οποίος σούταρε και ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε στη δεξιά του γωνία.

11΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Α. έφυγε στην αντεπίθεση και ανατράπηκε από τον Δροσίνη, κερδίζοντας πέναλτι.

12΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Α. εκτέλεσε χαμηλά στην αριστερή γωνία του Νικοπολίδη (0-1).

17΄: Προσωπική προσπάθεια και πλασέ του Γενιτσαρόπουλου Α. απέκρουσε με τα πόδια ο πορτιέρο των Αγράφων.

29΄: Ο Νούλας έκλεψε από λάθος της αντίπαλης άμυνας, πλάσαρε και ο Δροσίνης απέκρουσε προ της γραμμής, με την μπάλα να προσκρούει και το δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.

36΄: Σέντρα του Νούλα στον Σταμούλη Κ., ο οποίος ξεμαρκαρίστηκε και σούταρε μέσα από την περιοχή στη δεξιά γωνία του Νικοπολίδη (0-2).

44΄: Ο Κρασιάς σέντραρε από δεξιά, ο Γενιτσαρόπουλος Χ. σούταρε πάνω από την εστία της Ποταμιάς.

 

Β΄ Μέρος

Πέτυχαν ακόμη 2

Οι φιλοξενούμενοι με δυο ακόμη γκολ τετραπλασίασαν τα τέρματα και τις νίκες τους για το τελικό 0-4. Ο Κατσαντώνης είχε δοκάρι, χάνοντας την ευκαιρία για να μειώσει σε 1-3.

 

Με παίχτη λιγότερο


 

Οι Μεγαλοχωρίτες έπαιξαν για 22΄ με παίχτη λιγότερο. Αποχώρησε ο Θωμάς Σταμούλης (Φωτογραφία) στο ημίχρονο και τη θέση του πήρε ο Ηλίας Σαπούνης, που μπήκε στο 67΄, καθώς δεν υπήρχε άλλος ποδοσφαιριστής στον πάγκο.

 


«Καθάρισε» το ματς


 

Η Ποταμιά «κλείδωσε» το ματς στο 77΄ με εύστοχο τελείωμα του Μιχάλη Νούλα (Φωτογραφία), μετά την εξαιρετική ασίστ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου.

 

Αντίδραση Αγράφων 


 

Επιθετικές προσπάθειες πραγματοποίησαν τα Άγραφα στο τελευταίο 15αρτο. Μια από αυτές βρήκε το αντίπαλο δοκάρι και συγκεκριμένα με το ψηλοκρεμαστό σουτ του Λάμπρου Κατσαρού (Φωτογραφία) στο 80ο λεπτό.

 

Διαστάσεις θριάμβου 


 

Με ωραίο σουτ του Γιώργου Πλεξίδα (Φωτογραφία) στο 84΄ μετά τη μεταβίβαση του Κώστα Σταμούλη «γράφτηκε» το 0-4.

 

Οι καλύτερες φάσεις

54΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Α. σέντραρε και το σουτ του Λέρη κατέληξε άουτ από το δεξί δοκάρι των Αγράφων.

55΄: Προσωπική προσπάθεια και σουτ του Γενιτσαρόπουλου Α. απέκρουσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας και στην επαναφορά ο Σταμούλης Κ. δεν κατάφερε να σκοράρει.

58΄: Ο Νούλας βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, σούταρε και ο Νικοπολίδης απέκρουσε στην αριστερή του γωνία.

75΄: Μακρινό συρτό σουτ του Δροσίνη απέκρουσε σε κόρνερ ο Χειλάς.

77΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Α. τροφοδότησε τον Νούλα, που σε θέση τετ α τετ πλάσαρε τον Νικοπολίδη, κάνοντας το 0-3.

79΄: Μακρινό χτύπημα φάουλ του Αθανασόπουλου κατέληξε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι των Αγράφων.

80΄: Ο Μπουμπουρής πάσαρε στον Κατσαρό, το ψηλοκρεμαστό σουτ του οποίου εκτός περιοχής και αριστερά προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Χειλά.

81΄: Ο Καλύβας επιχείρησε σουτ, με τον πορτιέρο της Ποταμιάς να αποκρούει στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ.

82΄: Ο Σκαρμούτσος πήρε το «ριμπάουντ» από ασθενή απόκρουση του Χειλά σε σουτ του Κοράκη, ωστόσο έστειλε την μπάλα πάνω στον αντίπαλο πορτιέρο.

84΄: Ο Σταμούλης Κ. σέντραρε από αριστερά και ο Πλεξίδας με όμορφο δυνατό σουτ από πλάγια θέση πέτυχε το 0-4.

89΄: Ο Κουτσουπιάς βρήκε τον Γενιτσαρόπουλο Α., το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Νικοπολίδης.

 

Κίτρινες Κάρτες

Δροσίνης, Γενιτσαρόπουλος Χ., Γενιτσαρόπουλος Α.

 

Διακριθέντες

Άγραφα: Τόλης
Ποταμιά: Γενιτσαρόπουλος Α., Νούλας, Αθανασόπουλος, Πλεξίδας, Σταμούλης Κ.

 

Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Γιώργος Κρασιάς): Νικοπολίδης, Καββαδίας(28΄ λ.τρ Κατσαρός Λ.), Τριανταφυλλόπουλος, Σκαρμούτσος, Δροσίνης, Τόλης, Κρασιάς(75΄ λ.τρ Μπουμπουρής), Καλύβας, Γενιτσαρόπουλος Χ., Ζευγουλάς, Καλτσής(7΄ λ.τρ Κοράκης)

 

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Χειλάς, Πλεξίδας, Αθανασόπουλος, Ξαγάρας, Κατσαρής, Κουτσουπιάς Θ., Νούλας, Σταμούλης Θ.(67΄ Σαπούνης), Σταμούλης Κ., Γενιτσαρόπουλος Α., Λέρης

 

Διαιτητής: Κώστας Αναγνώστου (ΣΔΠ Φθιώτιδας)

1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 






















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος