Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Οι ενώσεις περιμένουν την ΕΠΟ, ενώ κάποιες ετοιμάζονται για επανέναρξη!


Με τα τοπικά πρωταθλήματα να είναι σε αναστολή αφού έτσι αντέδρασε η ΕΠΟ στην υποχρεωτικότητα εφαρμογής του Μητρώου της ΓΓΑ σε ερασιτεχνικά σωματεία, οι κατά τόπους ΕΠΣ περιμένουν τις νεότερες εξελίξεις, χωρίς όμως κανείς να είναι σίγουρος για τα οριστικά δεδομένα ακόμη και για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αφού κάποιες Ενώσεις βγάζουν ακόμη και πρόγραμμα!

Η ΕΠΣ Θεσσαλίας δεν έχει κάνει τίποτε έως τώρα, αλλά άλλες ενώσεις θέλουν όπως φαίνεται τουλάχιστον να είναι προετοιμασμένες για όλα τα ενδεχόμενα. Παράδειγμα αποτελεί η ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής που εξέδωσε αγωνιστικό πρόγραμμα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αναμένοντας ενδεχόμενη άρση της απόφασης της ΕΠΟ, λόγω διαβουλεύσεων μεταξύ Ομοσπονδίας και Υφυπουργείου, σχετικά με την διακοπή των πρωταθλημάτων, ανακοινώνουμε το πρόγραμμα Α’ και Β΄ κατηγορίας για το Σαββατοκύριακο 15-16/10/2022 και ευελπιστούμε για την διεξαγωγή του».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ΕΠΣ Αρκαδίας! «Σας ενημερώνουμε ότι εφόσον η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία άρει την αναστολή των τοπικών πρωταθλημάτων εντός της εβδομάδας, το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας θα ξεκινήσει το Σάββατο 15/10/2022» αναφέρει η δική της ανακοίνωση, ορίζοντας με αστερίσκο τους αγώνες.

Όσον αφορά τις άλλες θεσσαλικές Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, αυτή της Λάρισας επιλέγει παίκτες για τις Μικτές, αν και δεν έχουν υπάρξει διευκρινίσεις από πλευράς Ομοσπονδίας για το συγκεκριμένο θέμα! Μάλιστα καλεί παίκτες για φιλικό το μεσημέρι της Τετάρτης 12/10, με αντίπαλο την Κ14 της ΑΕ Λάρισας! Στην Καρδίτσα πάλι, το απόγευμα της Τετάρτης 12/10 κάνουν κλήρωση για τα παιδικά πρωταθλήματα, ενώ η ΕΠΣ Τρικάλων σύμφωνα με την ιστοσελίδα της έχει μείνει στα τέλη Αυγούστου.

Όσον αφορά την όμορη γεωγραφικά Ένωση Φθιώτιδας; Ήδη έχει διεξάγει δύο αγωνιστικές της πρώτης της κατηγορίας(!) προτού αποφασιστεί η διακοπή των πρωταθλημάτων και περιμένει και αυτή τις όποιες εξελίξεις… επανέναρξης!

Όπως περιμένουν οι ΕΠΣ φυσικά τις εξελίξεις περιμένουν και οι ομάδες, που αναλώνονται σε φιλικά παιχνίδια, τα οποία διεξάγονται κανονικά σε αντίθεση με τα επίσημα. Όσα φιλικά όμως και να δώσουν, η αγωνιστική εγρήγορση δεν μπορεί να είναι η ίδια με τα επίσημα παιχνίδια, ενώ υπάρχει και η ανησυχία χρονικής συμπίεσης των αγωνιστικών, με το σενάριο για αναμετρήσεις Τετάρτη-Κυριακή να… ψιθυρίζεται εσχάτως.

Πηγή: magnesianews.gr