Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Στέργιος Αντωνίου: Είναι μονόδρομος να παίξουμε, δεν υπάρχει δίλημμα


Τη θέση που θα πάρει τη Δευτέρα στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, ούτε λίγο ούτε πολύ περιέγραψε ο Α΄Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Αστέριος Αντωνίου σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Σπορ.

Και συνήθως, οι θέσεις τις οποίες παίρνει ο κ. Αντωνίου, αντιπροσωπεύουν τη συντριπτική πλειοψηφία και την επικρατούσα τάση στην ΕΠΟ, τόσο σε επίπεδο ΕΠΣ, όσο και σε επίπεδο διοίκησης.

Ο Στέργιος Αντωνίου, ο οποίος έχει συχνές επαφές τις τελευταίες μέρες με συναδέλφους του Προέδρους ΕΠΣ και ιδιαίτερα με εκείνες τις ΕΠΣ οι οποίες έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, ανέφερε ότι θα πρέπει να παρθεί μια απόφαση ξεκάθαρη η οποία δεν θα ταλαιπωρεί τα σωματεία. Ή θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, ή θα πάμε σε οριστική παύση, ώστε να μην ταλαιπωρούνται άδικα. Ο Στέργιος Αντωνίου, δικαιολόγησε την απόφαση των ΕΠΣ για αναστολή στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ κάλεσε τα σωματεία, μετά τις τελευταίες τροπολογίες, να εγγραφούν και να συμμετάσχουν όλα στα πρωταθλήματα χωρίς εξαιρέσεις.

Δείτε τι ανέφερε ο Στέργιος Αντωνίου μεταξύ άλλων, σε απόδοση του soccerplus.gr:

«Θα πιέσω τα σωματεία και τις ενώσεις για να μπουν όλοι σ’ αυτό το δεκαήμερο στο μητρώο της ΓΓΑ και να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Είναι ευθύνη των σωματείων να μπουν. Να ξεκινήσουμε εμείς και να μην παίζει το Ηράκλειο, θα κάνει τον υφυπουργό να νιώθει καλά; Ήταν 400 σωματεία που δεν μπορούσαν να παίξουν στις 30/9. Γι’ αυτό αποφασίσαμε στη ΓΣ να μην γίνουν τα πρωταθλήματα. Είναι πολύ άσχημο να μην παίζουν έστω και 50 σωματεία από αδυναμία και όχι από σκοπιμότητα. Οι ομάδες θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο. Θα περίμενα από τον υφυπουργό να δώσει ένα μήνα παράταση για να μπουν όλες οι ομάδες. Υπάρχει πίεση σε ενώσεις που είναι όλα τα σωματεία στο μητρώο. Είναι θέμα αλληλεγγύης κι αυτό γίνεται κατανοητό. Δεν μπορεί να παίζει η μίση Ελλάδα και η άλλη μισή να μην παίζει. Στην Κρήτη οι τρεις από τις τέσσερις ενώσεις έχουν πρόβλημα. Πιστεύετε ότι ένας πρόεδρος λειτουργεί αυθαίρετα χωρίς να έχει την άποψη των σωματείων; Έχουν μειωθεί τα ερασιτεχνικά σωματεία και θα έφευγαν άλλα 400 . Αυτό δεν είναι ανάπτυξη… Ήθελα μεγαλύτερη παράταση από τον υφυπουργό. Ήθελα συνεργασία μαζί του αλλά αυτός το βλέπει διαφορετικά. Δεν μπορούν να αντέξουν τα ερασιτεχνικά σωματεία. Αν δεν πάρουμε την απόφαση να παίξουμε, πρέπει να πάρουμε μια απόφαση ότι δεν γίνονται πρωταθλήματα φέτος γιατί τους βασανίζουμε. Η πρότασή μου προς τους παράγοντες είναι να τρέξουν τη διαδικασία εγγραφής στο μητρώο. Μονόδρομος είναι να παίξουμε ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει δίλημμα».

Πηγή: ilia.news