Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Καλόγηρος για Μητρώο: Να μην υπάρχουν αγωνιστικές κυρώσεις στις ομάδες


Ολα αυτά είναι παράλογα. Αν δεν το τελειώσουμε τώρα, το πρόβλημα θα συνεχιστεί και θα το βρούμε μπροστά μας».

Για το αν υπάρχει καταπάτηση του αυτοδιοίκητου και απειλή για «Grexit»: «Ασφαλώς τίθεται θέμα, δεν το συζητάμε. Για το σημείο που έχει φτάσει το ποδόσφαιρο, φέρουμε κι εμείς ευθύνη. Παρόλα αυτά τα προβλήματα θα τα λύσει το ίδιο το ποδόσφαιρο και όχι ο εκάστοτε υφυπουργός και μάλιστα με το «αποφασίζω και διατάσσω». Ο κ. Αυγενάκης μιλάει για σωματεία σφραγίδες, ας μιλήσει με ονόματα, γιατί διαφορετικά μας προσβάλλει. Επίσης ανέφερε λανθασμένους αριθμούς. Δεν ξεκινούν η Σούπερ Λιγκ 2 και η Γ’ Εθνική λόγω του Μητρώου, με τις ενστάσεις, τα δικαστήρια κλπ. Έτσι πάει πίσω όλο το ποδόσφαιρο».

Για το τι μέλλει γενέσθαι: «Είναι απλά θέμα του υφυπουργού, να καταθέσει τροπολογία ότι δεν υπάρχουν αγωνιστικές κυρώσεις. Υπάρχει αύριο (σ.σ. σήμερα) μια τροπολογία, αλλά δεν ξέρουμε τι θα γράφει. Μετά τη νέα απόφαση για διακοπή ο κ. Αυγενάκης πετάει το μπαλάκι σε μας λέγοντας προς τους γονείς ότι εμείς δεν θέλουμε να γίνουν τα πρωταθλήματα. Δεν είναι έτσι. Ένας είναι αυτός που δεν θέλει να αρχίσουν τα πρωταθλήματα. Εάν δεν υπάρχουν αγωνιστικές κυρώσεις, τότε θα αρχίσουμε από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο».

Για την τοποθέτηση του Αχιλλέα Μπέου: «Ο δήμαρχος είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου και το ξέρει απ’ όλες τις πλευρές. Είπε να μην κάνουμε πίσω, να παίξουμε. Ωστόσο διστάσαμε γιατί υπάρχουν άλλου είδους κυρώσεις, ακόμη και για τους προέδρους, όπως φυλάκιση δύο ετών και 20.000 ευρώ πρόστιμο. Στις 15/7 μας ενημέρωσαν ότι οι δήμοι δεν πρέπει να παραχωρούν τα γήπεδα, αλλά ο κ. Μπέος ήταν ο μόνος δήμαρχος που είπε ότι θα τα δώσει κανονικά. Από την άλλη πολλοί δήμοι πήραν πίσω τα παραχωρητήρια, γιατί φοβήθηκαν. Είναι λογικό».

Για το αν είναι έτοιμα να αρχίσουν τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ: «Στην Α’ κατηγορία είναι εννέα ομάδες, οι οποίες μπήκαν στο Μητρώο και πέντε που έχουν κάνει την αίτηση. Υπάρχει ενδεχόμενο μέχρι τις 30/12 κάποια από αυτές τις πέντε να μην καταφέρει να μπει στο Μητρώο και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να την αποβάλλουμε. Δεν μπορούμε να το κάνουμε μεσούσης της περιόδου».

Για το θέμα αλλαγών στη Σούπερ Λιγκ 2 και τη Γ’ Εθνική: «Το πρόβλημα έγκειται πάλι στο Μητρώο κυρίως για τη Γ’ Εθνική. Προσωπική μου άποψη είναι ότι στο τέλος θα ανεβούν όλες οι ομάδες. Είμαστε η μοναδική χώρα όπου δεν έχουν ξεκινήσει η Σούπερ Λιγκ 2 και η Γ’ Εθνική. Κάθε χρόνο τα ίδια. Κάποια στιγμή όλα αυτά πρέπει να τα βάλουμε σε μια σειρά και να τα λύσουμε με συζήτηση».

Για τα γήπεδα που χρησιμοποιεί η ΕΠΣΘ: «Από τότε που ανέλαβε τη δημαρχία ο κ. Μπέος έβαλε πλαστικό χλοοτάπητα στο Βασδέκειο και στο Βοηθητικό του ΕΑΚ. Αυτό μας έλυσε το 99,9% των προβλημάτων, διότι το πλαστικό είναι πιο ανθεκτικό και μπορούν να γίνουν αγώνες ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Μακάρι και οι σύλλογοι να κάνουν ιδιόκτητα γήπεδα, για να μην έχουμε προβλήματα ούτε για τις προπονήσεις».

Για τα πρωταθλήματα των ακαδημιών: «Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι οι ακαδημίες. Εκεί πρέπει να δώσουμε βάση. Απελευθερώσαμε τις ηλικίες, διότι σε κάποια χωριά δεν μπορούν να έχουν πολλούς μικρούς. Δεν μπορούμε να κόψουμε κάποιον μεγάλο στο να παίξει. Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο στις Μικτές, ενώ και οι «μικρές» ομάδες του Βόλου, της Νίκης και του Ολυμπιακού έχουν ικανοποιητική παρουσία».

Πηγή: e-thessalia.gr