Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Έφηβοι: ΑΣΕ Μπούκαλη-Γ.Σ. Άτλας 74-61

Έχοντας από την αρχή τα ηνία του αγώνα, τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη κατέβαλλαν με 74-61 τον Άτλαντα.

Το παιχνίδι έγινε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στο ΔΑΚ Λαμίας, ξεκινώντας στις 2. Ήταν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Ε΄ Ομίλου του πρωταθλήματος εφήβων της ΕΣΚΑΣΕ.

Τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη του Φώτη Πιτσιλιώνη πανηγύρισαν μια σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνουν για είσοδο στην προνομιούχο 2αδα. Ξεκίνησαν δυνατά και διατήρησαν ως το τέλος μια διαφορά ασφαλείας. Πρώτος σκόρερ της συνάντησης ήταν με 24 πόντους ο Φίλιππος Παπαγεωργίου. Οι Λαμιώτες έχουν δυο νίκες και μια ήττα.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη έδωσε το τελευταίο του ματς στον α΄ γύρο και παρότι ήταν αξιόμαχος δεν κατάφερε να αποφύγει το 3ο σερί αρνητικό του αποτέλεσμα. Ο Άγγελος Τσιγαρίδας με 5 τρίποντα και 21 πόντους ήταν ο 1ος σκόρερ της Ευρυτανικής ομάδας, που έχει μια νίκη σε πέντε αγώνες. 

Για την επόμενη (6η) αγωνιστική οι Ευρυτάνες υποδέχονται τον Πρωτέα Λαμίας, ενώ τα Μπούκαλη παίζουν με την Αναγέννηση Λαμίας την Κυριακή 30 Οκτωβρίου.

 

Μια νίκη

Ο Άτλας ολοκλήρωσε τον 1ο γύρο με μια νίκη και τέσσερις ήττες, μένοντας πίσω στη διεκδίκηση της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Προκρίνονται οι δυο πρώτοι.

 

Κορυφαίος ο Φ. Παπαγεωργίου 


 

Με 24 πόντους τελείωσε το παιχνίδι ο Φίλιππος Παπαγεωργίου, ενώ δυο λιγότερους σημείωσε ο Νίκος Κιαμούρης για τους νικητές.

 

Έχει εξ αναβολής

Η ομάδα του Φώτη Πιτσιλιώνη έχει για τον α΄ γύρο δυο εξ αναβολής αγώνες με Πρωτέα Λαμίας και Έσπερο Λαμίας.

 

Με 5 3ποντα


 

Ο Άγγελος Τσιγαρίδας (Φωτογραφία) για δεύτερο σερί ματς ήταν ο πρώτος σκόρερ των ηττημένων, πετυχαίνοντα 21 πόντους, πετυχαίνοντας μάλιστα 5 εύστοχα 3ποντα. Διψήφιος με 15 και ο Γιάννης Κοκοτίνης.

 

«Αφεντικό» από νωρίς

Οι γηπεδούχοι προπορεύτηκαν από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο με 18-11.

 

Διαφορά ασφαλείας

Οι αθλητές των Μπούκαλη ξέφυγαν στο +15 με την ολοκλήρωση του α΄ μέρους. Κάνοντας ένα επιμέρους 23-15 διαμόρφωσαν το 41-26.

 

Μείωσε κατά έναν

Με ένα επιμέρους 13-14 ο Άτλας μείωσε κατά έναν πόντο. Με τη λήξη των 30΄ το σκορ διαμορφώθηκε στο 54-40.

 

Στα ίδια επίπεδα

Με το σκορ να διαμορφώνεται στο τελικό 74-61 οι γηπεδούχοι έφτασαν στο «ροζ» φύλλο αγώνος. Το επιμέρους σκορ ήταν 20-21, όσον αφορά την τελευταία περίοδο.

 

Τα δεκάλεπτα

18-11, 41-26, 54-40, 74-61

 

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΣΕ Μπούκαλη (Φώτης Πιτσιλιώνης): Κιαμούρης 22, Πατάγιας, Παπαγεωργίου Ν. 12(2), Καραχάλιος 2, Τριανταφύλλου 1, Μαυράκης, Παπαγεωργίου Φ. 24(2), Αντωνόπουλος 4, Μαφούνης 2, Σακκάς, Παπακώστας 5(1), Καμπάς 2

 

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Τσιγαρίδας 21(5), Σταμούλης 7, Κοκοτίνης 15(1), Μόκκας 2, Ανδρέου Φ., Τριανταφυλλόπουλος 4, Ανδρέου Γ. 12, Γεωργαλής

 

Διαιτητές: Μαρία Ζαφείρη & Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Νίκος Καλαντζής-Ανθή Τσιμπρικά-Δημήτρης Γλωσσόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφία αρχείου