Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Παίδες: Γ.Σ. Άτλας-ΓΑΣ Άμφισσας (ΑΚ) 73-51

Επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί ο Άτλαντας, ο οποίο επικράτησε του ΓΑΣ Άμφισσας (Ακαδημία) με σκορ 73-51.

Το παιχνίδι διεξήχθη το Σάββατο 22 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 12:00. Ήταν στο πλαίσιο της 6η αγωνιστικής του 4ου Ομίλου του πρωταθλήματος παίδων της ΕΣΚΑΣΕ.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη απέδωσε καλό μπάσκετ, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα και μπαίνοντας δυναμικά στη διεκδίκηση της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Για τους Ευρυτάνες που έχουν δυο νίκες και τέσσερις ήττες πρώτευσε στο σκοράρισμα με 20 πόντους και ένα τρίποντο ο Παντελής Κατσιάρης.

Ο ΓΑΣ Άμφισσας (ΑΚ) του Νίκου Παπούλια ήταν αρκετά μαχητικός κόντρα, μη καταφέρνοντας ωστόσο να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από αυτό το ματς. Ο Παναγιώτης Παπούλιας σκόραρε 19 πόντους. Το συγκρότημα της Φωκίδα μετρά σε έξι αγώνες ισάριθμες ήττες.

Η επόμενη και συγκεκριμένα 6η αγωνιστική θα διεξαχθεί το διήμερο 5 και 6 Νοεμβρίου. Ο Άτλας ταξιδεύει στην Ιτέα, για να παίξει με την τοπική ομάδα, ενώ ο ΓΑΣ κοντράρεται με την έτερη ομάδα της Άμφισσας.

 

«Γεμάτη» αποστολή

Για τον Άτλαντα των Δημήτρη Λερογιάννη και Βασίλη Δόση έκανε ντεμπούτο ο Ζαχαρίας Βαρελάς. Οι προπονητές των νικητών είχαν πλήρη 12αδα.

 

«20αρης» ο Κατσιάρης


 

Για τους νικητές ο Παντελής Κατσιάρης (Φωτογραφία) σημείωσε 20 πόντους, ενώ ακολούθησε με 18 ο Παναγιώτης Γεωργαλής. Και οι δυο έχουν κληθεί και λάβει μέρος στις προπονήσεις του κλιμακίου της ΕΣΚΑΣΕ από τον ομοσπονδιακό προπονητή Αργύρη Κουβαρά.

 


Ανανέωση ελπίδων

Ο Άτλας ελπίζει για πρόκριση στην επόμενη φάση, έχοντας αγωνιστεί στα 6 από τα 14 συνολικά ματς. Θα περάσουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες.

 

Πρωτιά Π. Παπούλια


 

Για τους φιλοξενούμενους ο Παναγιώτης Παπούλιας (Φωτογραφία) σημείωσε 19 πόντους και ο αρχηγός Κώστας Λαλάς 15, όσους και ο Βαγγέλης Σαπουντζής. Ο Παπούλιας είναι γιός του προπονητή της ομάδας Νίκου και ο Λαλάς του βοηθού Δημήτρη.


 

Καλύτερα ο Άτλας

Ο Γυμναστικός προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 20-14 της ομάδας της Άμφισσας.

 

Προβάδισμα ασφαλείας

Μετά από ένα επιμέρους 19-12 οι γηπεδούχοι έκλεισαν την πρώτη περίοδο με σκορ 39-26.

 

Άνοιξε τη διαφορά

«Καθάρισε» τη νίκη το συγκρότημα του Δημήτρη Λερογιάννη, που έφτασε με τη λήξη των 30΄ στο 62-37. Το επιμέρους σκορ της 3ης περιόδου ήταν 23-11.

 

Στο ρελαντί

Το τελικό 73-51 έδωσε στους Καρπενησιώτες το 2ο ροζ φύλλο αγώνος επί των φιλότιμων αντιπάλων τους. Η ομάδα του Νίκου Παπούλια έκανε ένα επιμέρους 11-14 στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Μύρωνας Μπουμπουρής, Φώτης Ανδρέου (Άτλας) και Βαγγέλης Σαπουντζής (ΓΑΣ) συμπλήρωσαν 5 φάουλ.

 

Τα δεκάλεπτα

20-14, 39-26, 62-37, 73-51

 

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Μπουμπουρής, Καψάλης 15(1), Χαβέλος 2, Ανδρέου 6(1), Καρέτσος 2, Μουρτογιάννης 4, Μπεχλιούλης, Γεωργαλής 18, Κουτσοκώστας 4, Κατσιάρης 20(1), Βαρελάς 2, Αναγνώστου

 

ΓΑΣ Άμφισσας (ΑΚ) (Νίκος Παπούλιας): Παπούλιας 19, Ασημάκης, Μπακογιάννης 2, Λαλάς 15(2), Δρίβας, Δελμούζος, Σαπουντζής 15, Τσικνής, Μαυροδήμος, Πεπώνης

 

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας& Αλέξανδρος Ραμιώτης (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος& Δημήτρης Γλωσσόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 Χρονομέτρης 24"": Γιάννης Μπουμπουρης 



























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος