Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Παίδες: ΓΑΣ Άμφισσας-Γ.Σ. Άτλας 42-56

Σπουδαίο «διπλό» για το παιδικό τμήμα του Άτλαντα, το οποίο επικράτησε με 42-56 του ΓΑΣ Άμφισσας, παίζοντας εξαιρετική άμυνα.

Η αναμέτρηση έγινε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στο κλειστό Καμπεράκης της Άμφισσας, αρχίζοντας στις 2. Ήταν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Δ΄ Ομίλου του πρωταθλήματος παίδων της ΕΣΚΑΣΕ.

Ο ΓΑΣ Άμφισσας του Χαράλαμπου Μουρατίδη που είχε αρχίσει το πρωτάθλημα με μεγάλη εντός έδρας νίκη απέναντι στην Ιτέα τα βρήκε «σκούρα» απέναντι στους παθιασμένους Καρπενησιώτες, γνωρίζοντας την πρώτη του ήττα. Ο Θανάσης Κακόλογος με 15 πόντους ηγήθηκε του σκοραρίσματος των ηττημένων.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη έχοντας δυο ανεπιτυχή αποτελέσματα στην έδρα του πανηγύρισε την πρώτη του νίκη, την οποία δικαιούταν στο έπακρο, γεγονός που αποτελεί δικαίωση της εξαιρετικής προσπάθειας που πραγματοποιεί. Με 17 πόντους ο Παναγιώτης Γεωργαλής ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα.

Για την επόμενη (4η) αγωνιστική το συγκρότημα της Φωκίδας θα αντιμετωπίσει τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, ενώ ο Άτλας υποδέχεται τον ισχυρό Απόλλωνα Λιβαδειάς την ίδια ημέρα.

 

Μεγάλο «διπλό»

Ο Γυμναστικός παρότι ταξίδεψε με αποστολή μόλις 8 αθλητών πέρασε από την Άμφισσα. Είχε ξεκινήσει με δυο ήττες στο Καρπενήσι από Πρωτέα και Μπούκαλη.

 

2/2

Μια εβδομάδα πριν ο Άτλας είχε κερδίσει την ίδια ομάδα στο Καρπενήσι στην κατηγορία των εφήβων με 63-54.

 

Δυο διψήφιοι

Από πλευράς γηπεδούχων ο Θανάσης Κακόλογος έβαλε 15 πόντους, με τον Βαρκούτα να ακολουθεί με 12.

 

Κοντά οι ομάδες

Η πρώτη περίοδος έληξε με σκορ 14-16 υπέρ των φιλοξενούμενων.

 

Ψηλά ο Γεωργαλής


 

Ο Παναγιώτης Γεωργαλής (Φωτογραφία) των νικητών σταμάτησε στους 17 πόντους. Νίκος Καρέτσος με 13 και Παντελής Κατσιάρης με 11 (Σημείωσε και 1 3ποντο) είχαν διψήφιο αριθμό πόντων.

 

Προβάδισμα με +7

Οι Ευρυτάνες έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με σκορ 24-31. Πέτυχαν ένα επιμέρους 10-15 στο δεύτερο δεκάλεπτο.

 

Ντέρμπι το ματς

Αρκετά ενδιαφέρον το παιχνίδι με «κλειστές άμυνες», γεγονός το οποίο απεικονίζει το 34-37, με το οποί έληξε το τρίτο δεκάλεπτο. Το συγκρότημα του Χαράλαμπου Μουρατίδη σημείωσε ένα επιμέρους 10-6 στην 3η περίοδο.

 

Αποφασισμένος ο Άτλας

Η ομάδα του Δημήτρη Λερογιάννη στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο έδειξε σοβαρότητα και με ένα επιμέρους 8-19 πέρασε από την Άμφισσα με το νικηφόρο 42-56.

 

Τα δεκάλεπτα

14-16, 24-31, 34-37, 42-56

 

Συνθέσεις Ομάδων

ΓΑΣ Άμφισσας (Χαράλαμπος Μουρατίδης): Βελέντζας 9(1), Βαρκούτας 12, Μελετίου, Κακολόγος Α. 15, Τσαφόγιαννος 2, Καραπλής, Κακόλογος Η., Μαμαρέλης 4, Νταούτι, Κακόλογος Ε.

 

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Μπουμπουρής 2, Πιστιόλης, Χαβέλος, Κουτσοκώστας 8, Καρέτσος 13, Μουρτογιάννης 5(1), Κατσιάρης 11(1), Γεωργαλής 17

 

Διαιτητές: Αλέξανδρος Κοτσιμπός& Γιώργος Ζάχος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Γεωργία Παπαδήμου-Νίκος Κουλός-Βιολέτα Ζέρβα  (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 








Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: Γιάννης Μπουμπουρής