Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Την Πέμπτη (20/10) η απόφαση της ΕΠΟ για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματαΣτη σημερινή (17/0) συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ δεν πήρε απόφαση για την επανέναρξη των ερασιτεχνικών διοργανώσεων που «καίει» ΕΠΣ και σωματεία. Το θέμα συζητήθηκε, όμως ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης και αποφασίστηκε να παρθεί απόφαση στην επόμενη συνεδρίαση, που προγραμματίστηκε για την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

“Στην σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ συζήτησε, εκτός ημερησίας διάταξης, το θέμα της πρόσκαιρης επανέναρξης των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και αποφάσισε τα ακόλουθα.

Α) Ορίστηκε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την Πέμπτη 20.10.2022 με θέμα το ανωτέρω.

Β) Αποφασίστηκε η αποστολή επιστολής στον Υπουργό Επικρατείας, κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη σχετικά με την αναγκαιότητα μεταβολών στο υφιστάμενο νομικό καθεστώς του «Μητρώου», ιδιαίτερα για τα νησιά του Αιγαίου, αλλά και γενικότερα”.

ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗ

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα soccerplus.gr τέθηκαν προς έγκριση δύο προτάσεις. Η πρώτη του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου, να ξεκινήσουν άμεσα τα πρωταθλήματα στις Ενώσεις των οποίων τα σωματεία μπορούν να αγωνιστούν βάσει των προϋποθέσεων του νόμου και οι άλλες να αναμένουν έως τις 2/11 οπότε θα γίνει η ΓΣ της ΕΠΟ.

Η δεύτερη πρόταση ήταν του μέλους της Ε.Ε. και πρόεδρου της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Π. Διακοφώτη, ο οποίος πρότεινε να διεξαχθούν τα πρωταθλήματα μόνο των πρώτων κατηγορίων, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με τις ημερομηνίες.

Πηγή: starsports.gr.