Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Κρίσιμη μέρα η Πέμπτη (13/10) για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου


Την Πέμπτη (13/10) είναι η κρίσιμη ημέρα για την επανέναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, που έχουν διακοπεί με απόφαση της ΓΣ της ΕΠΟ, λόγω των κυρώσεων του νόμου στα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ.

Η κρισιμότητα έγκειται στο γεγονός ότι εκείνη την ημέρα θα ψηφιστεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης η τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού, που δίνει τη δυνατότητα στα σωματεία που έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση και έχουν υποβάλλει αίτηση εγγραφής στο μητρώο να πάρουν μέρος στα πρωταθλήματα χωρίς την εφαρμογή των κυρώσεων του νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το “plan A” της ΕΠΟ είναι να γίνει μία αλλαγή στην τροπολογία, ώστε να μη θεωρείται η ειδική αθλητική αναγνώριση ως αναγκαία συνθήκη για τη συμμετοχή ομάδων στα πρωταθλήματα και για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του δημοσίου, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος και για τη συμμετοχή όσων σωματείων στερούνται αθλητικής αναγνώρισης, αλλά έχουν υποβάλλει αίτηση εγγραφής στο μητρώο. Εφόσον αυτό γίνει δεκτό θα ληφθεί απόφαση έναρξης των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Πηγή: soccerplus.gr