Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Hello Football Friend με χαρά και παιχνίδι στην ΕΠΣ Ευρυτανίας 

 

 

 

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου υλοποιήθηκε το πρόγραμμα Hello Football Friend που υλοποιεί η Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της ΕΠΟ.

Η δράση υλοποιήθηκε από την ΕΠΣ Ευρυτανίας, με συμμετοχή περισσότερων από 60 παιδιών. Παρών ήταν ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Γιώργος Παπαντζίμας, ενώ τον συντονισμό είχαν οι προπονητές Δημήτρης Αντωνίου (Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002) και Χρήστος Γιαννίτσαρης (Αίολος). Στο γήπεδο βρέθηκε και ο Πρόεδρος της Ε/Δ της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιάννης Καλύβας.

Την ΕΠΟ εκπροσώπησαν στο Καρπενήσι οι εκπαιδευτές futsal Γιώργος Βασσάλος και Στέφανος Σοιλεμές.

Οι δράσεις της εβδομάδας Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου εντάσσονται στο πρόγραμμα «Hello Football Friend» που υλοποιεί η Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης και αποτελούν θεσμό για το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια ως 14 ετών, μέλη ποδοσφαιρικών ακαδημιών, άτομα με ειδικές δυνατότητες, τοπικοί κοινωνικοί φορείς και οργανωμένες δομές προσφύγων.

Οι εκδηλώσεις του προγράμματος «Hello Football Friend» περιλαμβάνουν τουρνουά ποδοσφαίρου, ομιλίες σχετικά με την κοινωνική διάσταση του ποδοσφαίρου και διδασκαλία των μυστικών του αθλήματος από έμπειρους εκπαιδευτές της Ομοσπονδίας. Κεντρικός στόχος των εκδηλώσεων είναι η προσέλκυση στο ποδόσφαιρο αγοριών και κοριτσιών, καθώς επίσης ατόμων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Οι δράσεις Grassroots αφορούν  το άνοιγμα του αθλήματος στην κοινωνία, πέραν του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και των επίσημων εθνικών και διεθνών διοργανώσεων, ενώ παράλληλα εκφράζει την στήριξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, το οποίο αποτελεί την βάση για το επαγγελματικό. Στόχος της UEFA και της Ε.Π.Ο. που το υλοποιούν, είναι να δοθεί η δυνατότητα σε παιδιά -αγόρια και κορίτσια, ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες, άτομα με ειδικές δυνατότητες και ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, να βιώσουν τη χαρά του δημοφιλέστερου αθλήματος.

Το πρόγραμμα έχει εκπονηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να αναδεικνύει και να προβάλλει τις αξίες του ποδοσφαίρου και μέσα από αυτές να συμβάλλει, όχι μόνο στην υγεία και στη φυσική κατάσταση των συμμετεχόντων, αλλά και στην κοινωνικοποίηση και στην προσωπική εξέλιξη. Εστιάζει δηλαδή στα οφέλη που μπορεί να προσφέρει γενικότερα ο αθλητισμός και ειδικότερα το ποδόσφαιρο, σε όσους και όσες ασχολούνται με αυτό και προωθεί τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση.

Η UEFA έχει δώσει το σύνθημα και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αφομοίωσε και ενστερνίστηκε τα μηνύματα και δίνει την πρέπουσα βαρύτητα στο πρόγραμμα Grassroots: ευκαιρία συμμετοχής σε όλους, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, χρώματος, εθνικότητας, σωματικής διάπλασης. Ισότιμο ποδόσφαιρο, χωρίς κανενός είδους διάκριση, σε ευχάριστο και ποιοτικό περιβάλλον."

 Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος, Γιάννης Βονόρτας