Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών στο Futsal


Με συντονισμένες ενέργειες της ΠΕΠΠΣ, την σεζόν 2022-23 θα διεξαχθεί το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών

Ένας από τους μεγάλους στόχους της νυν διοίκησης της ΠΕΠΣΣ ήταν η διεξαγωγή του πρώτου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Σάλας Γυναικών. Μέχρι σήμερα το εγχείρημα γινόταν περισσότερο πιλοτικά, αλλά πλέον όλα πήραν τον δρόμο τους.

Το όνειρο παίρνει σάρκα και οστά, αφού με συντονισμένες και στοχευμένες ενέργειες της Ένωσης έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου οι Γυναίκες να έχουν το δικό τους πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις την αγωνιστική περίοδο 2022-23.


Θα μπορούν να συμμετέχουν παίκτριες από 14 χρόνων και πάνω στα αναγνωρισμένα σωματεία σάλας και φυσικά θα υπάρχει και η μοριοδότηση ενόψει των πανελληνίων εξετάσεων για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, όπως ισχύει και στα πρωταθλήματα Κ16 και Κ18 των πρωταθλημάτων υποδομής.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις την προσπάθεια που θα γίνει, ώστε το πρωτάθλημα να είναι άρτια οργανωμένο, να πληροί όλες τις προδιαγραφές και να διαφημίσει το άθλημα.

Το ποδόσφαιρο σάλας δεν έχει φύλο, δεν περιχαρακώνεται, δεν περιορίζεται και στόχος είναι να εξαπλωθεί παντού και να αποκτήσει ολοένα και περισσότερους φίλους και φίλες.

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να κάνουμε ένα όνειρο πραγματικότητα. Η Ένωση και εγώ προσωπικά θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το Πρωτάθλημα Γυναικών και δεν θα έχει να ζηλέψει σε τίποτα αυτό των Ανδρών.

Το ποδόσφαιρο σάλας είναι για όποιον το αγαπάει και θέλει να ασχοληθεί, δεν έχει φύλο. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που τα καταφέραμε και που εκπληρώσαμε μια δέσμευσή μας. Τα καλύτερα είναι μπροστά", ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΕΠΣΣ, Νίκος Αυλωνίτης.

Πηγή:  5x5hellas.gr