Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Έρχονται σημαντικές παρεμβάσεις στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου


Ένα σπουδαίο έργο με την ονομασία "Αναβάθμιση αξιοποίηση Δημοτικού Σταδίου Καρπενησίου και κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 3Χ3 (12Χ17) στον Προυσό δημοπρατείται από τον Δήμο Καρπενησίου.
Το έργο χρηματοδοτείται από τον Δήμο Καρπενησίου μέσω του προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης" και θα αλλάξει σημαντικά την όψη του σταδίου.
Αναλυτικά τι προβλέπεται να διεξαχθεί 
➢ Κατασκευή νέου βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου, σε κενό χώρο στη βορειο-ανατολική πλευρά του σταδίου, διαστάσεων που υπερκαλύπτουν τις προδιαγραφές της Γ.Γ.Α. για γήπεδα 5Χ5 και υπολείπονται ελάχιστα των διαστάσεων γηπέδων 7Χ7 
➢ Κατασκευή νέου, ανοικτού γηπέδου καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) στο χώρο περίπου του υφιστάμενου γηπέδου μπάσκετ, το οποίο έχει καταστραφεί, ενώ είναι και μικρών, ανεπαρκών διαστάσεων. 
➢ Εγκατάσταση υπαίθριων οργάνων άθλησης, πολλαπλών ασκήσεων. Τρείς ομάδες τέτοιων οργάνων θα τοποθετηθούν σε κατάλληλες βάσεις –δάπεδο από πολυουρεθανικά αδρανή υλικά, δίπλα στο χώρο του κλειστού γηπέδου μπάσκετ. 
➢ Φύτευση με κατάλληλα υψηλά δένδρα και χαμηλή θαμνώδη βλάστηση, αλλά και χλοοτάπητα, ώστε να βελτιωθούν σημαντικά οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας τόσο για τους χρήστες του χώρου όσο και για την ευρύτερη περιοχή. 
➢ Ασφαλτόστρωση του δρόμου πρόσβασης προς τα αποδυτήρια και το νέο βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου και του χώρου στάθμευσης που θα δημιουργηθεί δίπλα στο κτίριο των αποδυτηρίων 
➢ Πλακόστρωση με μαρμαρόπλακες του χώρου νότια και ανατολικά του γηπέδου 5Χ5. 
➢ Κατασκευή ράμπας πρόσβασης πεζών και ΑΜΕΑ από το χώρο της βορειοανατολικής εισόδου προς το επίπεδο του νέου γηπέδου 5χ5 και από εκεί στο χώρο των αποδυτηρίων και σε όλους τους άλλους χώρους. 
➢ Τοποθέτηση προκατασκευασμένου οικίσκου τουαλετών, δύο κοινών και μιας ΑΜΕΑ, στο χώρο στάθμευσης, δίπλα από τα αποδυτήρια, για εξυπηρέτηση αναγκών του κοινού. 
➢ Διάφορες συμπληρωματικές και βοηθητικές εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου.
Πηγή: Ευρυτανικά Νέα (evrytanika.gr)