Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Έφηβοι: Γ.Σ. Άτλας-ΓΑΣ Άμφισσας 63-54

Ο Άτλας πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην κατηγορία εφήβων, καταβάλλοντας με 63-54 τον ΓΑΣ Άμφισσας.

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 12. Ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Ε΄ Ομίλου του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη παρότι συμμετείχε με αποστολή μόλις 7 αθλητών πήρε από το ξεκίνημα του αγώνα τα ηνία και μετά την ήττα από τον Πρωτέα Λαμίας άρχισε με το «δεξί» τις εντός έδρας υποχρεώσεις του. Οι ταλαντούχοι  Ευρυτάνες ατενίζουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Ο Γιάννης Κοκοτίνης με 19 πόντους ηγήθηκε ξανά του επιθετικού κομματιού.

Ο ΓΑΣ Άμφισσας του Χαράλαμπου Μουρατίδη ταξίδεψε με πλήρη δωδεκάδα στο Καρπενήσι και έδειξε πως διαθέτει ένα αρκετά ικανό σύνολο. Το συγκρότημα της Φωκίδας ήταν ανταγωνιστικό, αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει τη 2η του ήττα σε ισάριθμα ματς. Ξεχώρισε με 38 πόντους ο Χάρης Λιαράκης.  

Για την επόμενη (3η) αγωνιστική οι Ευρυτάνες δίνουν νέο εντός έδρας ματς, υποδεχόμενοι την Κυριακή 2 Οκτωβρίου την Αναγέννηση Λαμίας. Η Άμφισσα θα παίξει στην έδρα της την ίδια ημέρα με τον Πρωτέα Λαμίας.

 

1η νίκη

Ο Άτλας παρότι συμμετείχε με μόλις 7 αθλητές πέτυχε την πρώτη του νίκη στην κατηγορία.

Ο Δημήτρης Λερογιάννης είχε στη διάθεση του σε αυτό το παιχνίδι και τους: Βαγγέλη Μάκκα και Παναγιώτη Μόκκα που δεν έπαιξαν στην πρεμιέρα με τον Πρωτέα στη Λαμία. Aντίθετα εκτός δράσης ήταν ο Άγγελος Τσιγαρίδας.

 

Διψήφια «τριάδα»


Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν και σε αυτό το ματς ο Γιάννης Κοκοτίνης (Φωτογραφία αριστερά), πετυχαίνοντας 19 πόντους με 1 3ποντο. Ο Γεράσιμος Ανδρέου (Φωτογραφία κέντρο) ακολούθησε με 14, ενώ ο «μπόμπερ» Θωμάς Σταμούλης (Φωτογραφία δεξιά) έβαλε 13 με τρία 3ποντα.

 

Εκπληκτικός ο Λιαράκης


 

Για την Άμφισσα ο Χάρης Λιαράκης (Φωτογραφία) σημείωσε 38 πόντους με 5 3ποντα. Δεύτερος σκόρερ με 9 ήταν ο Κώστας Κωνσταντίνου.

 

Προπονητής ο Μουρατίδης

Ο 37χρονος Χαράλαμπος Μουρατίδης (Φωτογραφία), αθλητής της ανδρικής ομάδας του ΓΑΣ που αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική είναι ο προπονητής των εφήβων. Πρόκειται για έναν πολύπειρο αθλητή, που έχει παίξει και στην Α2΄ με τη Δόξα Λευκάδας και τον Ηρακλή.

 


Δυναμική αρχή

Ο Άτλας μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο και προπορεύτηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 15-9.

 

Αποσπάστηκε ο Άτλας

Κάνοντας πολύ καλό δεύτερο δεκάλεπτο, η ομάδα του Δημήτρη Λερογιάννη έκλεισε το ημίχρονο, προηγούμενη με 39-23. Ο Άτλας έκανε ένα επιμέρους 24-14.

 

Υποθήκη νίκης

Αποφασισμένος μπήκε στο 3ο δεκάλεπτο ο Άτλαντας, πετυχαίνοντας ένα επιμέρους 20-15 και φτάνοντας στο τελικό 59-38.

 

Προσπάθησε η Άμφισσα

Οι αθλητές του Χαράλαμπου Μουρατίδη μείωσαν τη διαφορά για το τελικό 63-54. Είχαν ένα επιμέρους σκορ 4-16.

 

Τα δεκάλεπτα

15-9, 39-23, 59-38, 63-54

 

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Σταμούλης 13(3), Κοκοτίνης 19(1), Μόκκας 6, Μπακατσιάς 2, Μάκκας 7, Ανδρέου 14, Τριανταφυλλόπουλος

 

ΓΑΣ Άμφισσας (Χαράλαμπος Μουρατίδης): Βελέντζας, Κοκολόγος 2, Κωνσταντίνου 9, Λιαράκης 38(5), Γερεντές, Κοντογεώργος, Παναγιωτόπουλος, Γκιουβέτσης 2, Σταματέλος, Μαμαρέλης, Δελμούζος 3, Οσμένι

 

Διαιτητής: Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Γιάννης Χαντζόπουλος& Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Χρονομέτρης: Αουρέλ Ελεζάι

 






















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος