Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Παίδες: Γ.Σ. Άτλας-Πρωτέας Λαμίας 60-70

Με ήττα άρχισε τις υποχρεώσεις του ο Άτλας στο πρωτάθλημα παίδων, καθώς ο Πρωτέας Λαμίας πέρασε από το Καρπενήσι με σκορ 60-70.

Η αναμέτρηση διεξήχθη το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Δ΄ Ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ, αρχίζοντας στις 17:00. Στο πρωτάθλημα λαμβάνουν μέρος αθλητές γεννημένοι από το 2007 και ύστερα.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη αγωνίστηκε στην κατηγορία των παίδων μετά από απουσία ενός έτους, με το ρόστερ του να περιλαμβάνει την περυσινή ταλαντούχα ομάδα παμπαίδων. Οι Καρπενησιώτες δεν κατάφεραν να ξεκινήσουν με θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο τους επίσημο παιχνίδι. Με 19 πόντους τελείωσε τη συνάντηση ο Παντελής Κατσιάρης.

Ο Πρωτέας του Νώντα Μπλούχαρη έκανε νικηφόρο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα μετά από μια αρκετά δυνατή αναμέτρηση απέναντι σε έναν ισάξιο αντίπαλο. Ο αρχηγός Βαλάντης Κατσαούνος με 38 πόντους και 5 3ποντα πήρε από το «χέρι» την ομάδα του, οδηγώντας την στο πρώτο «ροζ» φύλλο αγώνος.

Οι δυο ομάδες αγωνίζονται ξανά το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου. Οι Ευρυτάνες θα έχουν νέο ματς στην έδρα τους, καθώς θα υποδεχτούν τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη και οι Λαμιώτες θα αντιμετωπίσουν στο «Χαλκιοπούλειο» τον ΓΑΣ Άμφισσας.

 

Αγαπά το μπάσκετ

Ο κόσμος του Καρπενησίου έδωσε δυναμικό «παρών» στο γυμναστήριο, δείχνοντας πως αγαπά το μπάσκετ.

 


Από παμπαιδικό..στο παιδικό

Οι αθλητές του Άτλαντα είναι γεννημένοι το 2007, το 2008 και το 2009 και πρωταγωνίστησαν με την ομάδα παμπαίδων στο περυσινό πρωτάθλημα, κατακτώντας την πρώτη θέση στον όμιλο τους.

 

Ένας διαιτητής

Το παιχνίδι σφύριξε ο Καρπενησιώτης ρέφερι Θανάσης Χουσιάδας (Φωτογραφία). Η ΕΣΚΑΣΕ δεν όρισε δεύτερο ρέφερι σε όλα τα ματς. Θανάσης Χουσιάδας (Διαιτησία), Θανάσης Γιαννόπουλος, Γιάννης Χαντζόπουλος και Νίκος Μακρής (Κριτές) αποτελούν τους εκπροσώπους του νομού μας στους πίνακες.

 


19 για τον αρχηγό


 

Ο εκ των ψηλών του Άτλαντα Παντελής Κατσιάρης (Φωτογραφία) σημείωσε 19 πόντους. Ακολούθησε με 15 και 1 3ποντο ο Νίκος Καρέτσος, ενώ 13 με μια τρίποντη «βόμβα» σημείωσε ο Παναγιώτης Γεωργαλής.

 

Αντίπαλοι και στους εφήβους

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου οι δυο ομάδες διασταυρώνονται και στο εφηβικό πρωτάθλημα, με γηπεδούχο τον Πρωτέα στη Λαμία.

 

One Man Show


 

Εκπληκτική παράσταση για τον Βαλάντη Κατσαούνο (Φωτογραφία) των νικητών, που πέτυχε 38 πόντους με 5 εύστοχα 3ποντα. Συμπαραστάτης στο σκοράρισμα και ο Παπαναγιώτου, που έβαλε 18.

 



Προβάδισμα Πρωτέα

Οι φιλοξενούμενοι με κορυφαίο τον Βαλάντη Κατσαούνο προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με διψήφια διαφορά και με σκορ 16-28.

 

Σημαντική απώλεια

Ο Δημήτρης Λερογιάννης και ο Βασίλης Δόσης είχαν μια σημαντική απώλεια στα πρώτα λεπτά του αγώνα, καθώς τραυματίστηκε και αποχώρησε ο Κώστας Καψάλης.

 


Πλησίασε ο Άτλας

Η δεύτερη περίοδος άνηκε στον Άτλαντα, ο οποίος μείωσε στους 3 πόντους για το 40-43, με το οποίο τελείωσε το ημίχρονο. Έκανε ένα επιμέρους 24-15.

 

Ξέφυγαν πάλι οι Λαμιώτες

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό για την έκβαση του αγώνα, καθώς η ομάδα του Νώντα Μπλούχαρη πέτυχε ένα επιμέρους 9-19 και προηγήθηκε με 49-59.

 

Ίδιο επιμέρους

Μετά από ένα επιμέρους 11-11 διαμορφώθηκε το τελικό 60-70 υπέρ του Πρωτέα. Αποχώρησαν με 5 φάουλ οι: Αθανασίου και Μελέτης των νικητών.

 

Τα δεκάλεπτα

16-28, 40-43, 49-59, 60-70

 

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Μπουμπουρής, Καψάλης, Χαβέλος 1, Ανδρέου 3(1), Καρέτσος 15(1), Μουρτογιάννης, Μπεχλιούλης 2, Γεωργαλής 13(1), Κουτσοκώστας 7, Κατσιάρης 19, Νταής, Πιστιόλης

 

Πρωτέας Λαμίας (Νώντας Μπλούχαρης); Γόνης 4, Παπαναγιώτου 18, Θελούρας, Καρμαλής, Καραγιάννης, Κατσαούνος 38(5), Γράββαλος, Παναγιώτου, Αθανασίου 4, Μελέτης 6, Πανόπουλος

 

Διαιτητής: Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Γιάννης Χαντζόπουλος& Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Χρονομέτρης 24΄΄: Γιάννης Μπουμπουρής

 

















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος