Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Έφηβοι: Πρωτέας Λαμίας-Γ.Σ. Άτλας 59-51

Το κακό δεύτερο μέρος κόστισε στον Άτλαντα, ο οποίος γνώρισε την ήττα στην πρεμιέρα των εφήβων με 59-51 από τον Πρωτέα Λαμίας.

Το παιχνίδι διεξήχθη την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 στο ΔΑΚ Λαμίας και ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Ε΄ Ομίλου του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ. Στο πρωτάθλημα λαμβάνουν μέρος αθλητές που έχουν γεννηθεί από το 2007 και ύστερα. 

 

Ο Πρωτέας του Νώντα Μπλούχαρη πραγματοποίησε νικηφόρα αρχή στο πρωτάθλημα κόντρα σε έναν αρκετά δύσκολο αντίπαλο. Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, ο Βαλάντης Κατσαούνος οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του στη νίκη, σημειώνοντας 14 πόντους με ένα τρίποντο.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη συμμετέχει και στην κατηγορία εφήβων, κάνοντας τη δική του προσπάθεια. Είχε αρκετά καλό και ανταγωνιστικό πρόσωπο στο α΄ μέρος, βρισκόμενος μπροστά στο σκορ, όμως μετά την αντεπίθεση των γπηεδούχων στο τρίτο δεκάλεπτο δεν κατάφερε να φύγει με το «διπλό» από τη Λαμία. Ο Γιάννης Κοκοτίνης ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 20 πόντους και 2 εύστοχα 3ποντα.

Μια εβδομάδα μετά, θα πραγματοποιηθεί η 2η αγωνιστική. Ο Πρωτέας θα αντιμετωπίσει τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη, ενώ οι Καρπενησιώτες υποδέχονται τον ΓΑΣ Άμφισσας.

 

Ίδιος νικητής

Μια ημέρα μετά ο Πρωτέας είχε κερδίσει και στην κατηγορία παίδων τον Άτλαντα, με 60-70 στο Καρπενήσι.

 

Τρεις διψήφιοι

Ο Βαλάντης Κατσαούνος (Φωτογραφία) ήταν ο πρώτος σκόρερ του Πρωτέα με 14 πόντους Διψήφιοι με 12 και 11 ήταν και οι: Παπαναγιώτου και Ζιάκας. Όλοι πέτυχαν από ένα 3ποντο.

 


Επιστροφή Ανδρέου


 

Μετά από έναν χρόνο στην ομάδα εφήβων του Ερμή Σχηματαρίου ο Γεράσιμος Ανδρέου (Φωτογραφία) φόρεσε ξανά τη φανέλα του Άτλαντα.

 

Ξεχώρισε ο «Κόκο»


 

Ο Γιάννης Κοκοτίνης (Φωτογραφία) πρωταγωνίστησε για τον Άτλαντα με 20 πόντους και 2 εύστοχα 3ποντα. Ακολούθησε με 9 ο Γεράσιμος Ανδρέου. Συμμετείχαν συνολικά 8 αθλητές για τους Ευρυτάνες.

 

Μικρό προβάδισμα

Το συγκρότημα του Δημήτρη Λερογιάννη προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με έναν πόντο διαφορά (12-13).

 

Κοντά στο σκορ

Οι Ευρυτάνες έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο προηγούμενοι με 22-24. Έκαναν ένα επιμέρους 10-11 στη δεύτερη περίοδο.

 

Λαμιώτικη αντεπίθεση

Πολύ καλύτερα μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Πρωτέας και έκλεισε την 3η περίοδο, προηγούμενος με 43-36. Έκανε ένα επιμέρους 21-12.

 

Διατηρήθηκε ο «άσος»

Με το «ροζ» φύλλο αγώνος να καταλήγει στον Πρωτέα και με τελικό σκορ το 59-51 ολοκληρώθηκε η συνάντηση. Το επιμέρους σκορ του τελευταίου δεκαλέπτου ήταν 16-15.

 

Τα δεκάλεπτα

12-13, 22-24, 43-36, 59-51

 

Συνθέσεις Ομάδων

Πρωτέας Λαμίας (Νώντας Μπλούχαρης): Παπαναγιώτου 12(1), Κοβάνης, Κοντογεώργος 8, Μελέτης, Μήλιος 7(1), Αγραφιώτης 5, Κουβέλης, Σπανέας 2, Ζιάκας 11(1), Κατσαούνος 14(1)

 

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Τσιγαρίδας 7(1), Σταμούλης 7, Κοκοτίνης 20(2), Μπακατσιάς 3, Ανδρέου 9, Κατσιαρής, Τριανταφυλλόπουλος 3(1), Γεωργαλής 2

 

Διαιτητής: Μαρία Ζαφείρη (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Ανθή Τσιμπρικά& Κώστας Λούβαρης (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφία αρχείου