Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

26 διαιτητές σε 7 χρόνια έχει αναδείξει η ΕΠΣ Ευρυτανίας


 Αρκετές φορές ακούστηκε η λέξη «ξενομανία» στην εκπομπή «Δίκη στο OPEN», την είπε και ο υπεύθυνος εκπαίδευσης των διαιτητών της «ερασιτεχνικής» ΚΕΔ και ουχί της ΚΕΔ, Σταύρος Μάνταλος ο οποίος έδωσε το παρών. Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι θέλουν να προσεγγίσουν κόσμο, προκειμένου να ασχοληθεί με τη διαιτησία.

Όμως, το «καυτό» ερώτημα είναι τι έκαναν οι αρμόδιοι για να παραμείνουν οι νέοι διαιτητές. Στον παρακάτω επίσημο πίνακα βλέπετε ότι τα τελευταία επτά χρόνια σε όλη την Ελλάδα αναδείχθηκαν 3.481 διαιτητές. Διαβάστε αναλυτικά πόσους διαιτητές έβγαλε κάθε ΕΠΣ.

Πώς τους στήριξαν για να παραμείνουν;

Δεν έχουν ευθύνη ο Περέιρα, ο Κλάτενμπεργκ και όσοι πέρασαν ως αρχιδιαιτητές. Την ευθύνη είχαν όσοι διετέλεσαν υπεύθυνοι εκπαίδευσης (πριν ο Τριτσώνης, τώρα ο Μάνταλος), όπως και οι επιτροπές διαιτησίας των ΕΠΣ.

Σα να μην έφτανε που οι νέοι διαιτητές σε αρκετές ΕΠΣ πληρώνουν τις μετακινήσεις από την τσέπη τους, όλες τους υποχρεώνουν να καταβάλουν και ποσοστά από τις πενιχρές αμοιβές τους. Οσοι δε σφυρίζουν στην τρίτη κατηγορία δεν τους στέλνουν παρατηρητές κάτι που θα βοηθούσε στην εξέλιξή τους. Μήπως από τα ποσοστά που κρατάνε οι ΕΠΣ από τους αγώνες εθνικών κατηγοριών, να αμείβονται οι παρατηρητές στους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων, έτσι ούτως ώστε να βοηθήσουν τους νέους διαιτητές για την παραμονή τους στο χώρο της διαιτησίας;

 Η ΕΠΣ Ευρυτανίας με εκπαιδευτή τον Γιάννη Καλύβα έχει αναδείξει 26 διαιτητές σε τρεις σχολές που έγιναν από το 2015 και ύστερα




 

Πηγή:  sfyrigmata.blogspot.com