Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Ο απόλυτος οδηγός του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Το πρόγραμμα του αγώνα και οι Ειδικές Διαδρομές


Τα φώτα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού στρέφονται ξανά στην Ελλάδα. Το ΕΚΟ ράλλυ Ακρόπολις ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τα κορυφαία πληρώματα παγκοσμίως, από τις 8 ως τις 11 Σεπτεμβρίου.



Οι 16 ειδικές διαδρομές περιμένουν τα ταχύτερα αυτοκίνητα της κατηγορίας να ανταγωνιστούν για την κορυφή σε σύνολο 303,30 χιλιομέτρων, σε μια διοργάνωση που θα μεταδοθεί σε περισσότερες από 180 χώρες.

Μετά την περσινή επιτυχία των αγώνων, οι ιθύνοντες έχουν βάλει ψηλά τον πήχη και έχουν δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου.

Τα βλέμματα όλων συγκεντρώνει η εντυπωσιακή υπερειδική διαδρομή δύο χιλιομέτρων που έχει σχεδιαστεί στο ΟΑΚΑ και περιμένει δεκάδες χιλιάδες θεατές να απολαύσουν τον αγώνα.

Μετά την εντυπωσιακή έναρξη στο ΟΑΚΑ, τα πληρώματα θα οδηγηθούν στο Λουτράκι. Το πρωί της Παρασκευής περιλαμβάνει διπλό αγώνα πάνω από την πόλη, πέρασμα από το Χαρβάτι και στη συνέχεια η διαδρομή κατευθύνεται βόρεια της Λαμίας. Η ημέρα θα ολοκληρωθεί μετά από 108,31 χιλιόμετρα.

Το Σάββατο θα διεξαχθεί το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με συνολικά 150 χιλιόμετρα. Ο Πύργος θα αποτελέσει το μεγαλύτερο μέρος της, με 33.20χλμ. Την ίδια μέρα θα διεξαχθεί και η ιδιαίτερα φημισμένη διαδρομή Ταρζάν.

Το φινάλε θα γίνει την Κυριακή με τρεις διαδρομές συνολικά 45.06 χιλιομέτρων

Η συνέχεια εδώ:  https://www.sport-fm.gr/article/magazino/eko-rally-acropolis/rali-akropolis-2022-to-programma-kai-oi-eidikes-diadromes/4321120