Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Στο ΟΑΚΑ ανοίγει η αυλαία του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022


Με την υπερειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ αρχίζει την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022. Αύριο τα φώτα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού θα στραφούν στην Ελλάδα.

Το εγχείρημα της εκκίνησης ενός αγώνα WRC με μία υπερειδική διαδρομή μέσα από τον αγωνιστικό χώρο ενός σταδίου 70.000 θέσεων εντυπωσιάζει.

Η εικόνα από το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας θα μεταδοθεί σε 150 χώρες στον κόσμο, με περίπου 50 εκατομμύρια τηλεθεατές να απολαμβάνουν το πέρασμα ανά ζευγάρια 70 αγωνιστικών αυτοκινήτων από την ασφάλτινη ειδική διαδρομή συνολικού μήκους 1,95 χλμ. Τυχεροί οι δεκάδες χιλιάδες θεατές που θα βρεθούν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, έχοντας νωρίτερα την ευκαιρία να περιηγηθούν στον περιβάλλοντα χώρο του, όπου θα εκτυλίσσονται παράλληλες δραστηριότητες.

Στις 16:30 θα ξεκινήσουν οι αναγνωρίσεις της διαδρομής για το 3ο γκρουπ πληρωμάτων. Μισή ώρα μετά, στις 17:00, στην αίθουσα «Κασιμάτης» θα διεξαχθεί ο παγκόσμιος τελικός e-Sports WRC, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα.

Στις 18:30 οι κορυφαίοι οδηγοί ράλλυ στον κόσμο, καθώς και οδηγοί από όλες τις κατηγορίες που προσμετρούν στον αγώνα θα βρεθούν στο Rally Village του ΟΑΚΑ για να υπογράψουν αυτόγραφα στους φίλους των σπορ. Στις 19:00 , εντός της αγωνιστικής διαδρομής υψηλοί προσκεκλημένοι θα συνοδηγήσουν σε ένα Ford Fiesta Rally 3 Junior WRC της Μ-Sport Poland.

Στις 19:45 οι οδηγοί της κορυφαίας κατηγορίας κατηγορίας του πρωταθλήματος θα συγκεντρωθούν στον αγωνιστικό χώρο για μια αναμνηστική φωτογραφία. Η δράση θα ξεκινήσει στις 20:08 με το πέρασμα των πρώτων δύο αυτοκινήτων.

Πηγή: www.starsports.gr