Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Στο 2ο παγκόσμιο γκραν πρι ο Θοδωρής Ζηνέλης


Το δεύτερο Παγκόσμιο Γκραν Πρι του 2022 για το Ολυμπιακό ταεκβοντό θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, το διάστημα 2-4 Σεπτεμβρίου, με την Ελλάδα να συμμετέχει με τρεις αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες, μετά από πρόσκληση της World Taekwondo, λόγω της θέσης που κατέχουν στην Παγκόσμια κατάταξη. 
Οι 32 κορυφαίοι αθλητές/αθλήτριες του κόσμου από κάθε κατηγορία σωματικού βάρους, θα αναμετρηθούν σε ένα βαθμολογούμενο τουρνουά κατηγορίας G6, οι νικητές/νικήτριες του οποίου θα κατακτήσουν σημαντικούς βαθμούς ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».
Στο Palais des sports Marcel Cerdan, όπου θα φιλοξενηθούν οι αγώνες, θα βρεθούν οι Αποστόλης Τεληκωστόγλου (-80κ.), Διονύσιος Ραψομανίκης (-58κ.), Κωνσταντίνος Χαμαλίδης (-68κ.), Φαίδρα Καλτέκη (-57κ.), Φένια Τζέλη (-57κ.) και Νάσια Μητσοπούλου (-67κ.). Στο πλευρό των Ελλήνων αθλητών, βρίσκεται ο ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Ζηνέλης. 
Από τους άνδρες, την καλύτερη κατάταξη στην Ολυμπιακή κατάταξη, κατέχει ο Τεληκωστόγλου που είναι 11ος (7ος στην Παγκόσμια), ενώ αντίστοιχα στις γυναίκες η Καλτέκη είναι 25η (14η στην Παγκόσμια). 
Το πρόγραμμα: 
Η 7η Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Φένια Τζέλη, η Φαίδρα Καλτέκτη αλλά και ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης του 2021 στη Σόφια, Διονύσης Ραψομανίκης, θ` αγωνιστούν την 1η ημέρα, ενώ την επομένη (Σάββατο), σειρά θα πάρουν η Νάσια Μητσοπούλου, ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του 2021, Κωνσταντίνος Χαμαλίδης, αλλά και ο «ασημένιος» πρωταθλητής κόσμου του 2019, Αποστόλης Τεληκωστόγλου. 
Ο τελευταίος, στο Γκραν Πρι της Ρώμης, έγινε μόλις ο δεύτερος Έλληνας αθλητής του Ολυμπιακού ταεκβοντό που «μπαίνει» στην πεντάδα μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης, με την Μητσοπούλου να έχει κάνει... ποδαρικό το 2018 στη Μόσχα!
Καλή επιτυχία Ελλάδα 🇬🇷