Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Αίολος-Αναγέννηση Δυτικής Φθιώτιδας 1-2

Φιλική ήττα για τον Αίολο στο πρώτο του παιχνίδι, με την Αναγέννηση Δυτικής Φθιώτιδας από τη γειτονική Σπερχειάδα να επικρατεί με 1-2 των Ευρυτάνων.

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στο βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 17:45. Είχε διάρκεια 80 λεπτά.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα στο πρώτο του φιλικό μετά την έναρξη της προετοιμασίας βρίσκεται σε πρώιμο αγωνιστικά στάδιο. Έπαιξε με αρκετές απουσίες και είναι αρκετά νωρίς, για να εξαχθούν συμπεράσματα για την αγωνιστική του πορεία.

Η Αναγέννηση του Ηλία Παναγιώτου έχοντας ήδη ένα επίσημο ματς στα πόδια της ήταν αρκετά καλή και έδειξε ικανή να πρωταγωνιστήσει. Και τα δυο γκολ για τους Φθιωτούς σημείωσε ο μεσοεπιθετικός Σάββας Λάιος.  

Οι δυο ομάδες συνεχίζουν την προετοιμασία και τα φιλικά τους παιχνίδια. Ο Αίολος είναι ο νταμπλούχος της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, ενώ οι Σπερχειαδίτες συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας.

 

Βοηθοί της ΕΠΣ

Τον αγώνα σφύριξε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής Δημήτρης Σερπάνος, ενώ βοηθοί διαιτητές ήταν οι: Σπύρος Μπύρος και Νίκος Δημακόπουλος της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

 


Περυσινοί πρωταθλητές


 

 

 

 

 

 

Την πρώτη τους ανεπίσημη εμφάνιση με τον Αίολο έκαναν ο τερματοφύλακας Νίκος Καρανάσιος (Φωτογραφία αριστερά) και ο αμυντικός Θωμάς Χαντζής (Φωτογραφία δεξιά), οι οποίοι κατέκτησαν το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας με την Στυλίδα.

 

Χωρίς το κεντρικό δίδυμο

Αρκετές απουσίες για την ομάδα του Αιόλου, που είχε μόλις επτά προπονήσεις στα πόδια της. Μεταξύ αυτών ήταν ο Άλεξ Μπακαλίδης και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των: Χάρη Ζαραβέλη και Δημήτρη Ρούσση.

 

Έπαιξε κύπελλο

Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σαιζόν, η Αναγέννηση ηττήθηκε με 3-1 εκτός έδρας από τον Εθνικό Κομποτάδων. Σκόρερ της ήταν ο Γιώργος Χαμπίπης. Συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας (2ος Όμιλος) και στην πρεμιέρα θα υποδεχτεί τον Παμμωλιακό.

 

Γνώριμος αμυντικός


 

Ο έμπειρος αμυντικός Ηλίας Ρίζος (Φωτογραφία) εντάχτηκε στην Αναγέννηση από την Ένωση 2010. Κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας με το Βελούχι το 2018.

 

Πρωταγωνιστής ο Λάιος


 

Για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Σάββας Λάιος (Φωτογραφία), ο οποίος πέτυχε και τα δυο τέρματα.

 


Α΄ Μέρος

Προβάδισμα με έξοχο γκολ

Δυο λεπτά πριν τη λήξη του α΄ μέρους οι Σπερχειαδίτες έκαναν το 0-1 με καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ του Σάββα Λάιου.

 



Οι καλύτερες φάσεις

21΄: Σέντρα του Κατσαντώνη από δεξιά, σουτ του Χαμπίπη κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ από το αριστερό δοκάρι του Αιόλου.

27΄: Ο Χρυσικός Π. τροφοδότησε τον Μπακογεώργο, το σουτ του δεύτερου έφυγε έξω από το δεξί «παραθυράκι» του Μακρή.

29΄: Σέντρα-σουτ του Παχή από δεξιά απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Αναγέννησης και στην επαναφορά ο Φούκας σούταρε ψηλά άουτ.

30΄: Ο Μπακογεώργος έστρωσε στον Παχή, όμορφο δυνατό σουτ του δεύτερου εκτός περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ ο Μακρής στην αριστερή του γωνία.

34΄: Ο Λάιος έκλεψε και κινήθηκε από δεξιά, έκανε σέντρα-σουτ και ο Κοτρώνης ανέκοψε την τελευταία στιγμή.

38΄: Με έξοχο σουτ του Λάιου, το οποίο κατέληξε στο δεξί «Γ» του Καρανάσιου πραγματοποιήθηκε το 0-1.

 

Β΄ Μέρος

Χρόνο σε μικρούς

Ο προπονητής του Αιόλου Δημήτρης Τσιγαρίδας έδωσε σημαντικό χρόνο συμμετοχής στους μικρούς της ομάδας, που έδειξαν πολύ καλά στοιχεία.

 

Με πέναλτι το 2ο

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 0-2 στο 65΄. Ο Σάββας Λάιος εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον Θωμά Χαντζή, διπλασιάζοντας τα τέρματα τα δικά του και της ομάδας του.

 




Μείωση Αιόλου


 

Ο Γιάννης Τσούκας (Φωτογραφία), που συμμετείχε στο φιλικό παιχνίδι με τον Αίολο σκόραρε με όμορφο σουτ το τελικό 1-2 στο 77΄. 

 

Οι καλύτερες φάσεις

52΄: Χτύπημα φάουλ του Παχή από δεξιά, σουτ του Χρυσικού Φ. μπλόκαρε στη δεξιά του γωνία ο Μακρής.

65΄: Ο Λάιος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και αριστερά από τον Χαντζή, κερδίζοντας πέναλτι. Ο παθών το εκτέλεσε, σημαδεύοντας χαμηλά τη δεξιά γωνία του Καρανάσιου για το 0-2.

72΄: Σουτ του Τσούκα έξω από την περιοχή μπλόκαρε στη γωνία του ο τερματοφύλακας της Αναγέννησης.

77΄: Προσωπική προσπάθεια και σουτ του Τσούκα εκτός περιοχής κατέληξε στη δεξιά γωνία του Μακρή (1-2).

 

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Καρανάσιος, Χρυσικός Φ., Κοτρώνης, Χαντζής, Μπουμπουρής, Φούκας, Μπόνιας, Παχής, Πιστιόλης, Χρυσικός Π., Μπακογεώργος

Έπαιξαν και οι: Ίβρος, Αθανασόπουλος, Καρφής, Μισύρης, Σερπάνος, Γυφτομήτρος, Τσούκας

 

Αναγέννηση (Ηλίας Παναγιώτου): Μακρής, Κατσαντώνης, Βάρσος, Ρίζος Η., Χατήρας, Αντωνίου, Λάιος, Ζαχαρόπουλος, Ρίζος Η., Νέλλας, Χαμπίπης

Αγωνίστηκαν και οι: Κύρκος, Παναγιώτου, Πατακιάς Ι., Πατακιάς Π.

 

Διαιτητής: Δημήτρης Σερπάνος

1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Νίκος Δημακόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος