Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Για την άνοδο στη Super League η ιστορική «Μαύρη θύελλα»

Με πρωταγωνιστικούς στόχους στη Super League 2 η ιστορική Καλαμάτα προετοιμάζεται στο Καρπενήσι. Η «Μαύρη Θύελλα» επέλεξε το Montana και «χτίζεται» στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου από τις 2 έως τις 17 Αυγούστου. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της στην πόλη μας θα πραγματοποιήσει τρία φιλικά παιχνίδια.

Οι Μεσσήνιοι έχουν στον πάγκο τους πλέον έναν δικό μας άνθρωπο, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Σάκη Τσιώλη. Έχουν ενισχυθεί σημαντικά στο μεταγραφικό «παζάρι» και μετά την περυσινή 3η θέση στον νότιο όμιλο της δεύτερης εν τάξει κατηγορίας θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω και να επιστρέψουν στη μεγάλη κατηγορία, ύστερα από το 2001.

Ο Ποδοσφαιρικός Σύλλογος «Καλαμάτα» είναι ομάδα ποδοσφαίρου, με έδρα την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, Καλαμάτα. Ιδρύθηκε το 1967. Έχει συμμετάσχει επτά φορές στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής και είκοσι φορές στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Τη σεζόν 1999–00 κέρδισε τη συμμετοχή της στο Κύπελλο Ιντερτότο ΟΥΕΦΑ 2000, που ήταν η πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Παράλληλα την ίδια σεζόν, έκανε μεγαλειώδη πορεία στο Κύπελλο Ελλάδος, φτάνοντας ως τα ημιτελικά. Είναι η πιο δημοφιλής ποδοσφαιρική ομάδα του νομού. Επίτιμος πρόεδρος με ανυπολόγιστη προσφορά είναι ο Λυκούργος Γαϊτανάρος, με καταγωγή από τη Μεσσηνιακή Μάνη. Έδρα της ομάδας είναι το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας (4496 θέσεις) και ιδιοκτήτης ο Γιώργος Πρασσάς. Έχει κατακτήσει δυο πρωταθλήματα Β΄ Εθνικής (1972, 1974) και ένα Γ΄ Εθνικής (2021).

 

Η αποστολή της Καλαμάτας

Ο Σάκης Τσιώλης επέλεξε στην αποστολή τής ομάδας, τους: Αντεμάι, Asamoah, Bakayoko, Benitez, Borges, Grozdanic, Lukaszczyk, Lupano, Matheus, Mavinga, Mendes, Moser, Αναστασόπουλο, Αρναρέλλη, Βασιλογιάννη, Γιαννόπουλο, Γκότση, Δρούγα, Κόκκορη, Κωνσταντινόπουλο, Λαδά, Μουζάκη, Μούζο, Μπέριο, Παπατόλιο, Πασά, Πολίτη, Ρόβα, Ταΐρη, Τάτο, Τριανταφυλλάκη, Τσιγαρίδη. Δρούγας, Γιαννόπουλος, Μούζος και Μουζάκης προέρχονται από την Κ19, ενώ υπό δοκιμή τελεί ο Τσιγαρίδης από το Διαβολίτσι.

Δεν ακολούθησαν οι τραυματίες Βαγγέλης Καραχάλιος (19χρονος τερματοφύλακας), Σταύρος Μπούνας (21χρονος αμυντικός) και ο 25χρονος μέσος Θεόδωρος Καρούτης που υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία.

 


Τελευταία το 2012

Οι Μεσσήνιοι προετοιμάστηκαν για τελευταία χρονιά στο Καρπενήσι πριν από 10 χρόνια με προπονητή τον Γιώργο Μπένο.

 

Οι μεταγραφές και οι αποχωρήσεις


 Στο ρόστερ της Καλαμάτας εντάχτηκαν οι: Ζόνας Μέντες (32χρονος τερματοφύλακας με από τη Ζάκυνθο, κατάγεται από τη Γουινέα-Μπισάου), Ντίνο Γκρόζντανιτς (19χρονος Κροάτης αμυντικός από τον Αστέρα Τρίπολης), Θοδωρής Μπέριος (32χρονος αμυντικός από τον Ερμή Αραδίππου), Μπράιαν Μπενίτεζ (26χρονος Αργεντινός μέσος από τον Ο.Φ. Ιεράπετρας) Λάμπρος Πολίτης (26χρονος μέσος από την Αναγέννηση Καρδίτσας), Βασίλης Τριανταφυλλάκης (24χρονος μεσοεπιθετικός από τον Αλμωπό Αριδαίας), Ανδρέας Βασιλόγιαννης (31χρονος μεσοεπιθετικός από τα Χανιά), Ντάνιελ Λούκασικ (26χρονος Πολωνός μεσοεπιθετικός από την Πογκόν), Αλέξανδρος Αρναρέλλης (30χρονος μεσοεπιθετικός από το Αιγάλεω), Χρήστος Ρόβας (27χρονος επιθετικός από τον Αλμωπό Αριδαίας) και Γιάννης Πασάς (31χρονος επιθετικός από τη Βέροια, περυσινός αρχισκόρερ στη Super League 2  με 24 γκολ). Επαγγελματικό συμβόλαιο υπέγραψε ο 20χρονος επιθετικός Αχιλλέας Γκότσης.

Από το περυσινό δυναμικό αποχώρησα οι: Παναγιώτης Τσαγκαλίδης (21χρονος αμυντικός), Τίμος Τσελεπίδης (26χρονος αμυντικός), Φρίξος Γρίβας (22χρονος μέσος), Χαράλαμπος Παυλίδης (31χρονος μέσος), Αντριάνο Σκεντεράι (22χρονος μέσος), Μάρκο Μαρκόφσκι (36χρονος Σέρβος μέσος), Γιάννης Λουκίνας (31χρονος επιθετικός), Τιάγκο Νάνι (24χρονος Πορτογάλος επιθετικός που είχε δοεθεί δανεικός στον Ολυμπιακό Βόλου) και Ντε Σόουζα Μάρτινς Βάλισον (24χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός). Δεν υπολογίζονται οι Φελίπε Χέρμπερτ (25χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός) και Σίντνει Ματέους (21χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός).

 

Οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο Καρπενήσι

Παίχτης

Ηλικία

Θέση

Χώρα

Δημήτρης Ταΐρης

33

Τερματοφύλακας

Ελλάδα

Γιώργος Λαδάς

23

Τερματοφύλακας

Ελλάδα

Ζόνας Μέντες

32

Τερματοφύλακας

Γουινέα

Θοδωρής Μπέριος

32

Αμυντικός

Ελλάδα

Μάρκος Μόζερ

24

Αμυντικός

Βραζιλία

Ράντι Μαβίνγκα

22

Αμυντικός

Γαλλία

Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος

27

Αμυντικός

Ελλάδα

Μεσέμο Τζούνιορ Μπακαγιόκο

28

Αμυντικός

Γαλλία

Ντάνι Λουπάνο

21

Αμυντικός

Βέλγιο

Ντίνο Γκρόζντανιτς

19

Αμυνικός

Κροατία

Ανδρέας Τάτος

33

Μέσος

Ελλάδα

Ντα Σίλβα Ματέους Άλβες

22

Μέσος

Βραζιλία

Ορέστης Αντεμάι

22

Μέσος

Ελλάδα

Νίκος Αναστασόπουλος

29

Μέσος

Ελλάδα

Θανάσης Παπατόλιος

28

Μέσος

Ελλάδα

Λάμπρος Πολίτης

26

Μέσος

Ελλάδα

Μπράιαν Μπενίτεζ

26

Μέσος

Αργεντινή

Βασίλης Τριανταφυλλάκης

24

Μέσος

Ελλάδα

Ντάνιελ Λούκασικ

20

Μέσος

Πολωνία

Πάρις Τσιγαρίδης

20

Μέσος

Ελλάδα

Χρήστος Δρούγας

19

Μέσος

Ελλάδα

Χάρης Γιαννόπουλος

19

Μέσος

Ελλάδα

Γιώργος Μούζος

18

Μέσος

Ελλάδα

Αλέξανδρος Αρναρέλλης

30

Επιθετικός

Ελλάδα

Ανδρέας Βασιλόγιαννης

31

Επιθετικός

Ελλάδα

Αριστείδης Κόκκορης

24

Επιθετικός

Ελλάδα

Μαλίς Ασαμόα

19

Επιθετικός

Αγγλία

Χρήστος Ρόβας

27

Επιθετικός

Ελλάδα

Γιάννης Πασάς

31

Επιθετικός

Ελλάδα

Ούγκο Μπόρχες

24

Επιθετικός

Βραζιλία

Αχιλλέας Γκότσης

20

Επιθετικός

Ελλάδα

Σάββας Μουζάκης

18

Επιθετικός

Ελλάδα

 


Σάκης Τσιώλης

Για μια ακόμη φορά ο 63χρονος Ευρυτάνας Σάκης Τσιώλης επέλεξε τον αγαπημένο του τόπο για προετοιμασία ομάδας. Ανέλαβε πριν από λίγο καιρό την Καλαμάτα, την οποία είχε προπονήσει και τη σαιζόν 2004-2005. Έχει καθοδηγήσει τον Αστέρα Αμαλιάδας, τον Ναυπακτιακό Αστέρα, την Πρέβεζα, τον Πανηλειακό, τον Πανελευσινιακό, τον Ναυπακτιακό Αστέρα, τον Πατραϊκό, τον Πανηλειακό, τον Ιωνικό, τον Λεβαδειακό, τον Θρασύβουλο, τον Ολυμπιακό Βόλου, τον Άρη, τον Αστέρα Τρίπολης, τον ΠΑΣ Γιάννινα, τη Ξάνθη, τη Λάρισα, την Κέρκυρα, την Παναχαϊκή και τον Βόλο, ενώ πέρυσι ήρθε στο Καρπενήσι ως τεχνικός σύμβουλος της Α.Ε. Μυκόνου.

Ως ποδοσφαιριστής διακρίθηκε και κατέκτησε τίτλους με τη Λάρισα, έχοντας αγωνιστεί επίσης στην Αναγέννηση Καρδίτσας, στον Ιωνικό, στον Πανηλειακό και στον Αστέρα Αμαλιάδας, ενώ κατέγραψε 4 διεθνείς συμμετοχές και πέτυχε 1 γκολ.

Το τεχνικό τιμ πλαισιώνουν οι: Παναγιώτης Δρούγας  (Βοηθός προπονητή), Γιώργος Πολυμενέας (Αναλυτής), Ρόμπσον Ντο Σάντος (Προπονητής τερματοφυλάκων), Κώστας Αθανασόπουλος (Γυμναστής), Κώστας Διαμαντόπουλος (Φυσικοθεραπευτής), Πέτρος Ζέρβας (Βοηθός φυσικοθεραπευτή), Νίκος Αναγνωστόπουλος (Βοηθός φυσικοθεραπευτή), Τάσος Χατζηαγγελής (Γενικός αρχηγός), Στέλιος Πούλος (Εργοφυσιολόγος), Δ. Δρακόπουλος (Φροντιστής) και Β. Καμαρινόπουλος (Οδηγός).

 


Ήταν 3η

Η Καλαμάτα ως «νεοφώτιστη» αναδείχτηκε 3η στον Βόρειο Όμιλο της Super League 2 με 61 βαθμούς (19 νίκες-7 ισοπαλίες-6 ήττες και τέρματα 51-20). Η χρονιά άρχισε με τον Νίκο Αναστόπουλο στην τεχνική ηγεσία και συνεχίστηκε με τον Γιάννη Μπελά. Με 20 γκολ ο Γιάννης Λουκίνας, που αποτελεί παρελθόν ήταν ο πρώτος σκόρερ του ομίλου.

 


Τα φιλικά 


 

Η Καλαμάτα θα αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια της Ευρυτανικής προετοιμασίας την Ομόνοια Αραδίππου (6 Αυγούστου), τον Αιολικό (8 Αυγούστου) και τον Ολυμπιακό Β΄ (10 Αυγούστου).

 

Πανηγυρικό ξεκίνημα

Η προετοιμασία της ομάδας άρχισε στις 25 Ιουλίου με μεγάλη αισιοδοξία στο στάδιο Παραλίας για άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

 


Ιδιοκτήτης ο Πρασσάς

Στη διοικητική ηγεσία της «Μαύρης Θύελλας» βρίσκεται ο Γιώργος Πρασσάς από τον Ιούνιο του 2019. Δραστηριοποιείται στον χρηματοικονομικό τομέα, αλλά και στον κλάδο της εστίασης.

 





















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος