Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

«Μοντάρεται» στο Καρπενήσι για τη νέα Super League 2 η Παναχαϊκή

Στο Καρπενήσι βρίσκεται για προετοιμασία από την Τρίτη 16 Αυγούστου η Παναχαϊκή. Ο ιστορικός σύλλογος διαμένει στο Montana και θα «χτίζεται» στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου έως τις 26 του μηνός.

Με τον Σούλη Παπαδόπουλο στο προπονητικό «τιμόνι» το συγκρότημα της Πελοποννήσου κατέκτησε την άνοδο στη Super League 2 από τη Γ΄ Εθνική και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στην Ευρυτανική πρωτεύουσα θα δώσει τρία φιλικά παιχνίδια εν όψει της νέας απαιτητικής αγωνιστικής περιόδου. Ήδη έχει αντιμετωπίσει πριν την ελευση της στην πόλη μας τον Ατρόμητο.  

Η Παναχαϊκή Γ.Ε. είναι ελληνικό ποδοσφαιρικό σωματείο που εδρεύει στην πόλη της Πάτρας. Συστάθηκε ως ποδοσφαιρικό τμήμα της Παναχαϊκής Γυμναστικής Ένωσης (Π.Γ.Ε.) το 1899, οκτώ χρόνια έπειτα από την ίδρυση του αθλητικού συλλόγου (1891). Μετράει 26 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής και 30 στο κορυφαίο επίπεδο της χώρας διαχρονικά, ενώ είναι ο πρώτος επαρχιακός σύλλογος (Εκτός Αττικής & Θεσσαλονίκης δηλαδή) που κατάφερε να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, κερδίζοντας τη συμμετοχή της στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της περιόδου 1973-74, μέσω της κατάκτησης της 4ης θέσης στην Α΄ Εθνική της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου (1972-1973). Αξιοσημείωτο είναι πως έχει αναδείξει πολλούς σημαντικούς ποδοσφαιριστές.

Αποκαλείται συχνά από τους φίλαθλους της, αλλά και γενικά ανά την ελληνική επικράτεια και όχι μόνο ως «Μεγάλη Κυρία της Πελοποννήσου». Έδρας της είναι το Δημοτικό Στάδιο «Κώστα Δαβουρλής» και χρώματα της το κόκκινο και το μαύρο.

 

Δεν είναι άγνωστο το Καρπενήσι

Η Παναχαϊκή βρέθηκε για τελευταία φορά στο Καρπενήσι το 2018 με προπονητή τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο και Τεχνικό Διευθυντή τον Κώστα Κατσουράνη. Στη φετινή αποστολή μετέχουν οι: Ανδρέας Κολοβούρης, Χρήστος Θεοδωράκης, Μάριος Μικές, Ignacio Liporace, Ivan Silva, Nikola Karaklajic, Petar Karaklajic, Βαγγέλης Αλεξόπουλος, Ηλίας Κουλούρης, Νίκος Κωνσταντακόπουλος, Ατίλιο Λιμάτσι, Florenc Keri, Γιάννης Μακρής, Ανδρέας Μαστραντωνάκης, Γιάννης Μπουρλάκης, Μανώλης Παπαχρονόπουλος, Γιώργος Σμίλτος, Νίκος Στασινόπουλος, Λυμπέρης Στεργίδης, Χαράλαμπος Τοπάλ, Αντώνης Τριμμάτης, Δημήτρης Τσακμάκης, Αντώνης Τσιάρας, Άγγελος Χαντί, Ιωακείμ Ζυγκερίδης, Τίμος Πατρώνης, Παναγιώτης Λινάρδος, Juan Alberto Larrea και Μαριάνο Αγκαράι. Δεν βρίσκονται στην αποστολή ο 20χρονος μέσος Θωμάς Γούλας και ο 25χρονος αμυντικός Δήμος Κόκας.

 


Οι μεταγραφές


 

Το συγκρότημα του Σούλη Παπαδόπουλου πρόσθεσε τους ακόλουθους ποδοσφαιριστές:  Χρήστο Θεοδωράκη (25χρονος τερματοφύλακας από τη Ρόδο), Χουάν Αλμπέρτο Λαρέα (29χρονος Αργεντινός αμυντικός από την Αναγέννηση Καρδίτσας), Χαράλαμπο Τοπάλ (22χρονος αμυντικός από τον Διαγόρα), Ιβάν Σίλβα (28χρονος Αργεντινός μέσος από την Boca Unidos), Αντώνη Τσιάρα (28χρονος μέσος από την Κυπριακή Αγία Νάπα), Πέταρ Καρακλάγιτς (22χρονος Σέρβος μέσος από την ΑΕΚ), Παναγιώτη Λινάρδο (31χρονος μεσοεπιθετικός από τον Λεβαδειακό), Ηλία Κουλούρη (22χρονος επιθετικός από τον ΠΑΟ Βάρδας), και Αντώνη Τριμμάτη (23χρονος επιθετικός, δανεικός από τον Ατρόμητο, πέρυσι έπαιξε στο Αιγάλεω).

Παρελθόν αποτέλεσαν οι: Κώστας Τεγούσης (31χρονος μέσος), Γιάννης Καρπαθάκης (28χρονος μεσοαμυντικός), Βασίλης Μπελεζάκης (25χρονος αμυντικός), Λευτέρης Μικές (19χρονος αμυντικός), Γιώργος Παπαδόπουλος (28χρονος τερματοφύλακας), Θάνος Θανόπουλος (20χρονος αμυντικός), Δημήτρης Μικελάτος (34χρονος επιθετικός), Γιώργος Μαγκάκης (23χρονος αμυντικός), Γιώργος Λούσκος (20χρονος επιθετικός), Θόδωρος Κοτσόκολος (29χρονος μέσος) και Χρήστος Αθανασόπουλος (40χρονος τερματοφύλακας).  Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο 36χρονος Λεωνίδας Κυβελίδης. Κατά τη διάρκεια της σαιζόν αποχώρησαν οι: Περικλής Πολίτης (28χρονος αμυντικός), Αλέξης Σεληνιωτάκης (33χρονος μέσος) και Νίκος Κατσής (20χρονος επιθετικός). 

 

Τα στοιχεία των ποδοσφαιριστών που βρίσκονται στο Καρπενήσι:

Παίχτης

Θέση

Ηλικία

Χώρα

Χρήστος Θεοδωράκης

Τερματοφύλακας

25

Ελλάδα

Ανδρέας Κολοβούρης

Τερματοφύλακας

30

Ελλάδα

Μάριος Μικές

Τερματοφύλακας

18

Ελλάδα

Χουάν Αλμπέρτο Λαρέα

Αμυντικός

28

Αργεντινή

Χαράλαμπος Τοπάλ

Αμυντικός

22

Ελλάδα

Μαριάνο Αγκαράι

Αμυντικός

22

Αλβανία

Νίκος Στασινόπουλος

Αμυντικός

18

Ελλάδα

Ιγκνάσιο Λιποράσε

Αμυντικός

30

Αργεντινή

Γιώργος Σμίλτος

Αμυντικός

29

Ελλάδα

Δημήτρης Τσακμάκης

Αμυντικός

24

Ελλάδα

Αντώνης Τσιάρας

Μέσος

28

Ελλάδα

Παναγιώτης Λινάρδος

Μέσος

31

Ελλάδα

Ιβάν Σίλβα

Μέσος

28

Αργεντινή

Μανώλης Παπαχρονόπουλος

Μέσος

20

Ελλάδα

Γιάννης Μπουρλάκης

Μέσος

28

Ελλάδα

Πέταρ Καρακλάγιτς

Μέσος

22

Σερβία

Γιάννης Μακρής

Μέσος

18

Ελλάδα

Λυμπέρης Στεργίδης

Μέσος

35

Ελλάδα

Τίμος Πατρώνης

Μέσος

22

Ελλάδα

Άγγελος Χαντί

Μέσος

32

Ελλάδα

Νίκος Κωνσταντακόπουλος

Μέσος

24

Ελλάδα

Ατίλιο Λιμάτσι

Μέσος

22

Αλβανία

Νίκολα Καραγκλάγιτς

Επιθετικός

27

Σερβία

Αντώνης Τριμμάτης

Επιθετικός

23

Ελλάδα

Ηλίας Κουλούρης

Επιθετικός

22

Ελλάδα

Λόρι Κέρι

Επιθετικός

31

Αλβανία

Ιωακείμ Ζυγκερίδης

Επιθετικός

23

Ελλάδα

Ανδρέας Μαστραντωνάκης

Επιθετικός

25

Ελλάδα

Βαγγέλης Αλεξόπουλος

Επιθετικός

27

Ελλάδα

 


Άνοδος των «ροσονέρι»

Οι Αχαιοί αναδείχτηκαν πρωταθλητές του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής με 56 βαθμούς (18 νίκες-2 ισοπαλίες-4 ήττες και τέρματα 53-16). Εν συνεχεία, στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου με 15 βαθμού (5 νίκες και 1 ήττα) έκοψε πρώτη το νήμα και αναδείχτηκε υπερπρωταθλήτρια, κερδίζοντας την άνοδο στη Super League 2.  Πρώτος σκόρερ της ήταν ο Λόρι Κέρι. Η σαιζόν άρχισε με προπονητή τον Σέρβο Ζέλικο Κάλαϊτζιτς, που έμεινε στον πάγκο μέχρι την πρόσληψη του Σούλη Παπαδόπουλου.

 


Προπονητής ο Σούλης

Τον περασμένο Δεκέμβριο ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Σούλης Παπαδόπουλος. Ο 55χρονος έχει προπονήσει κατά το παρελθόν τις: Προοδευτική, Απόλλωνα Λεμεσού, Καστοριά, Πανηλειακό, Βύζαντα Μεγάρων, Ολυμπιακό Βόλου, Πιερικό, Αιγάλεω, Διαγόρα Ρόδου, Βέροια, Ηρακλή, Δόξα Δράμας, Άρη, Χανιά, Λαμία, Εργοτέλη, Αστέρα Αμαλιάδας, Αήττητο Σπάτων και Τρίκαλα. Το επιτελείο συμπληρώνουν ο γυμναστής Αιμίλιος Βελής, ο επίσης γυμναστής Νίκος Ορφανίδης, ο βοηθός προπονητή Γιάννης Βογιατζής, ο προπονητής τερματοφυλάκων Γιάννης Μπαλτιμάς, ο γενικός αρχηγός Χρήστος Μικές και η επικεφαλής φυσικοθεραπεύτρια Μαρία Σαμαρτζή και ο επίσης φυσικοθεραπευτής Χρήστος Καρατζάς. Επικεφαλής ιατρός είναι ο Βασίλης Συριοπουλος. Τον ρόλο του φροντιστή έχει ο Γιάννης Λιαρομάτης και του υπευθύνου επικοινωνίας ο Γιώργος Σωτηρόπουλος. Νέος αθλητικός διευθυντής ανέλαβε ο 36χρονος τέως φορ της ομάδας Λεωνίδας Κυβελίδης.

 


Πρώτο φιλικό

Στο πρώτο της φιλικό η Παναχαϊκή ηττήθηκε με 1-2 από τον Ατρόμητο στο γήπεδο της Αγυιάς, έχοντας σκόραρε τον Λιποράσε. Έπαιξαν οι: Κολοβούρης (46′ Θεοδωράκης), Στεργίδης (46′ Τοπάλ), Λιποράσε, Λαρέα (75′ Σμίλτος), Τσακμάκης, Τσιάρας, Χαντί (46′ Λινάρδος), Μπουρλάκης (56′ Κωνσταντακόπουλος) , Τριμμάτης (46′ Ν. Καρακλάγιτς), Κέρι (84′ Παπαχρονόπουλος), Αλεξόπουλος (75′ Ζυγκερίδης).

 


Ξεκίνημα με αισιοδοξία

Η προετοιμασία της ομάδας ξεκίνησε στις 25 Ιουλίου με αρκετή αισιοδοξία για τη νέα αγωνιστική σαιζόν, που βρίσκει την ομάδα στη Super League 2.

 



Οι αγώνες του Καρπενησίου

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στο Καρπενήσι η Παναχαϊκή θα αντιμετωπίσει τη Λάρισα (18 Αυγούστου), τη Μύκονο (21 Αυγούστου) και την Προοδευτική (24 Αυγούστου).

 

 

Ένας χρόνος Σταθάκη& Μπέιλι


 

 

 

 

 

 

Εδώ και έναν χρόνο στη διοικητική ηγεσία του συλλόγου βρίσκονται ο Πέτρος Σταθάκης και ο Αμερικανός Άστον Μπέιλι, οδηγώντας την ομάδα στην άνοδο.

 


















 

Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος, patragoal.gr.