Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Τα «περιστέρια» της Ομόνοιας Αραδίππου προπονούνται στο Καρπενήσι

Από τις 3 έως τις 13 Αυγούστου βρίσκεται στο Καρπενήσι για προετοιμασία ένας σύλλογος από την Κύπρο. Πρόκειται για την Ομόνοια Αραδίππου, η οποία αγωνίζεται στη Β΄ κατηγορία της χώρας. Διαμένει στο Avaris και προπονείται στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου. Μετά την περυσινή τους παραμονή τα «περιστέρια» η ομάδα του Αιμίλιου Τέκκη στοχεύει στην καλύτερη δυνατή πορεία. Κατά την παραμονή της στην πόλη μας θα παίξει σε τρία φιλικά με : Καλαμάτα, Ολυμπιακό Β΄ και Αιολικό Μυτιλήνης.

Η Ομόνοια Αραδίππου είναι κυπριακή ποδοσφαιρική ομάδα από την Αραδίππου της επαρχίας Λάρνακας. Ιδρύθηκε στις 4 Απριλίου 1929. Η ομάδα μετράει 13 συμμετοχές στην Α΄ κατηγορία, το ανώτατο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Κύπρου. Έχει κατακτήσει δύο φορές το πρωτάθλημα Β΄ κατηγορίας, στο οποίο θα αγωνίζεται και την νέα αγωνιστική περίοδο, όπως συμβαίνει σταθερά τα τελευταία χρόνια .Έδρα της είναι το Δημοτικό Στάδιο Αραδίππου, χρώματα της το μπλε και το λευκό, έμβλημα της τα περιστέρια και Πρόεδρος ο Δημήτρης Μακρής.

 

Εκ νέου Κύπρος

Πέρυσι τον Ιούλιο προπονήθηκε στο Καρπενήσι, ο Εθνικός Άχνας  που υποβιβάστηκε από την Α΄ στη Β΄ Εθνική.

 


Οι μεταγραφές και οι ανανεώσεις


 

Η Ομόνοια απέκτησε τους ακόλουθους ποδοσφαιριστές: Χρήστο Καλλή (Μεσοαμυντικός), Άνθονι Μπασέι (Νιγηριανός μεσοεπιθετικός), Ράφαελ Ακόστα (Μέσος) , Κωνσταντίνο Αναστασίου (Μεσοεπιθετικός, δανεικός από την ΑΕΚ Λάρνακας), Παναγιώτη Λοιζίδη (Ακραίος μπακ), Θεόφιλο Κουρούπη (Έλληνας ακραίος μπακ από τον Αιολικό), Σέργη Αβραάμ (Επιθετικός), Νικόλα Νεοκλέους (Επιθετικός) ,Χάρη Καψό (Αμυντικός) και Μάρκο Μιχαήλ (Επιθετικός).

Ανανέωσαν οι: Γαβριήλ Σακκάς, Λουκάς Σακκάς, Αντώνης Παναγή, Βαγγέλης Τσιάμης, Λευτέρης Αλαμπρίτης, Χρήστος Μοδέστου, Λεονάρντο Ριμπέιρο, Κωνσταντίνος Βρόντης, Ζεζίνιο Λόπες και Αντρέας Σιήκκης.

 

Η περυσινή πορεία

Η Ομόνοια μεταξύ 16 ομάδων τερμάτισε στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 35 βαθμούς (9 νίκες, 8 ισοπαλίες, 13 ήττες και τέρματα 30-44), πετυχαίνοντας τον στόχο της παραμονής παρά το κακό της ξεκίνημα.

 


Τα 3 φιλικά


 

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στο Καρπενήσι η Ομόνοια θα αντιμετωπίσει την Καλαμάτα (6 Αυγούστου), τον Ολυμπιακό Β΄ (8 Αυγούστου) και τον Αιολικό (11 Αυγούστου).

 

Ο προπονητής και ο Πρόεδρος


 

 

 

 

 

 

Στην τεχνική ηγεσία της ομάδας βρίσκεται ο 47χρονος Αιμίλιος Τέκκης (Φωτογραφία αριστερά) και στην Προεδρία ο Δημήτρης Μακρής (Φωτογραφία δεξιά). Ο κ. Τέκκης ανέλαβε την ομάδα τον περασμένο Γενάρη, αντικαθιστώντας τον Βαλεντίν Ιγνάτοφ. Έχει υπάρξει βοηθός στον Ερμή Αραδίππου και προπονητής στην Ολύμπια Λυμπιών. Βοηθός του κ. Τέκκη και αναλυτής είναι ο Ανδρέας Δάρρειος, ενώ προπονητής τερματοφυάλακων ο Αντρέας Πάρτου. Νέο μέλος στο επιτελείο είναι ο προπονητής φυσικής κατάστασης Αντώνης Γεωργίου. Τον ρόλο του τιμ μάνατζερ έχει ο Ξενοφών Ονησιφόρου.

 

Έναρξη στις 18 Ιουλίου

Η πρώτη προπόνηση των Κύπριων πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουλίου. Στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος που θα αρχίσει στις 10 Σεπτεμβρίου θα παίξει εκτός έδρας με τον Αχυρώνα-Ονήσιλο.

 
















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος