Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Από παράταση σε παράταση το Μητρώο


Στις (17/8) ήταν προγραμματισμένη η κρίσιμη συνάντηση της ΕΠΟ με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για το Μητρώο Ερασιτεχνικών Σωματείων όμως FIFA και UEFA πρόλαβαν τις εξελίξεις!

Όπως έγινε γνωστό, οι διεθνείς συνομοσπονδίες με σημερινή (16/8) επιστολή τους προς το Υφυπουργείο Αθλητισμού ζήτησαν παράταση στην προθεσμία για εγγραφή στο Μητρώο, με την καταληκτική ημερομηνία να είχε οριστεί για αύριο 17 Αυγούστου. Το αίτημα έγινε δεκτό από τον Λευτέρη Αυγενάκη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας:

«Με επιστολή τους προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία κοινοποιηθηκε στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, οι FIFA και UEFA ζητούν σήμερα, μεταξύ άλλων, την παράταση της προθεσμίας που έληγε αύριο, 17 Αυγούστου 2022, αναφορικά με την ένταξη των ποδοσφαιρικών σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ, η οποία έγινε αποδεκτή από τον κ. Υφυπουργό.

Κατόπιν τούτου, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων δύνανται να προχωρήσουν στην έκδοση των σχετικών προκηρύξεων και την οργάνωση των τοπικών πρωταθλημάτων τους με τη συμμετοχή όλων των σωματείων-μελών τους.

Η ΕΠΟ θα συμμετάσχει στην ομάδα εργασίας που προτείνεται να δημιουργηθεί άμεσα, προκειμένου να ρυθμιστούν όλα τα θέματα που άπτονται των πρόσφατων νομοθετημάτων, μέσα στο πλαίσιο της υποχρέωσής της να διαχειρίζεται ανεξάρτητα τις υποθέσεις της».

Πηγή: www.patragoal.gr