Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Ερυθρόλευκο «χρώμα» στο Καρπενήσι με τρεις ομάδες του Ολυμπιακού

Τρεις ομάδες του πρωταθλητή Ελλάδος Ολυμπιακού βρίσκονται στο Καρπενήσι από την Τρίτη 2 Αυγούστου για προετοιμασία και θα παραμείνουν έως τις 12 του μηνός. Πρόκειται για τον Ολυμπιακό Β΄, την Κ19 και την Κ17 που αγωνίζονται η μεν πρώτη στη Super League 2 και οι δυο τελευταίες στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» με πολυπληθή αποστολή διαμένουν στο ξενοδοχείο Montana και προπονούνται στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου.

Ο Ολυμπιακός Β΄ του Αριέλ Ιμπαγάσα συμμετείχε στον βόρειο όμιλο της Super League 2, τερματίζοντας στην 6η θέση με 51 πόντους (14 νίκες-9 ισοπαλίες-9 ήττες και τέρματα 40-31). Πρώτος σκόρερ με 8 γκολ ήταν ο Αλέξανδρος Βοΐλης.

Η Κ19 του Ολυμπιακού του Σωτήρη Συλαΐδόπουλου τερμάτισε στην 8η θέση με 42 βαθμούς.

Η Κ17 του Ολυμπιακού του Δημήτρη Μαυρογενίδη αναδείχτηκε 3η με 35 πόντους.

Ο Ολυμπιακός Β’ είναι ελληνικός επαγγελματικός ποδοσφαιρικός σύλλογος, με έδρα στον Πειραιά. Είναι η δεύτερη (Β) ομάδα του Ολυμπιακού. Ιδρύθηκε το 2021 και μετέχει στο πρωτάθλημα της Super League 2, όπου έκανε και το ντεμπούτο του κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2021-22.

Η ομάδα ως βασική της έδρα έχει το Προπονητικό Κέντρο Ρέντη και όταν η Κ19 παίζει στου Ρέντη η δεύτερη έδρα του Ολυμπιακού Β' είναι το Δημοτικό Γήπεδο Ταύρου «Σπύρος Γιαλαμπίδης» χωρητικότητας 3.000 θέσεων. Τον πρώτο εντός έδρας αγώνα του ο Ολυμπιακός Β τον έδωσε έναντι στον ΠΑΟΚ Β στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας «Γρηγόρης Λαμπράκης» με νικηφόρο αποτέλεσμα για την πειραϊκή ομάδα.

Η ιστορία της Ακαδημίας του Ολυμπιακού είναι μακρά και άκρως επιτυχημένη. Ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1974 επί προεδρίας Νίκου Γουλανδρή  έχοντας επικεφαλής τον κ. Βυτινάρο. Προάγγελος της Ακαδημίας και συγκεκριμένα της ομάδας Νέων ήταν οι θρυλικοί «Μπέμπηδες» που μεγαλούργησαν στη δεκαετία του ’60 με προπονητή τον Τζίνα Σιμανόφσκι. Τεράστιο ρόλο στην δημιουργία και ανάπτυξη της Ακαδημίας έπαιξε ο σπουδαίος τερματοφύλακας των πρώτων χρόνων της ιστορίας της ομάδας Αχιλλέας Γραμματικόπουλος ο οποίος και ανέδειξε πολλούς παίκτες.  Στην Ακαδημία έχουν προσφέρει τεράστια ονόματα της ιστορίας του Συλλόγου όπως ο Θανάσης Μπέμπης, ο Ηλίας Ρωσίδης, ο Ηλίας Υφαντής, ο Βασίλης Καραπιάλης και πολλοί άλλοι, αναφέρει η επίσημη σελίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Η Ακαδημία έχει ως έδρα το προπονητικό κέντρο στο Ρέντη το οποίο χτίστηκε το 1965, ανακαινίστηκε το 2004 και μετά από το 2010 έχει «μεταμορφωθεί» με συνεχείς παρεμβάσεις σ’ ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη.

 

Αριθμός ρεκόρ

Στην αποστολή του Ολυμπιακού (αθλητές, προπονητές, επιτελείο) συμμετέχουν συνολικά 146 άτομα, αποτελώντας την πολυπληθέστερη αποστολή που έχει βρεθεί στην πόλη μας.

 

Αρκετά φιλικά

Ο Ολυμπιακός Β΄ θα αγωνιστεί με τον Αιολικό στις 5 Αυγούστου, με την Ομόνοια Αραδίππου στις 8 Αυγούστου και με την Καλαμάτα στις 10 Αυγούστου.

Η Κ19 και η Κ17  θα παίξουν με τις αντίστοιχες του Παναιτωλικού και του ΠΑΣ Λαμία στις 4 Αυγούστου και στις 11 Αυγούστου. Η Κ17 θα αντιμετωπίσει και την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 στις 7 Αυγούστου. 

 


Τα μεγάλα ονόματα

Αριέλ Ιμπαγάσα (Προπονητής Ολυμπιακού Β΄): Ο 45χρονος Αργεντινός αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό από το 2010 έως το 2014, έχοντας 72 συμμετοχές και 11 γκολ, διακρινόμενος ως επιτελικός χαφ. Επιπλέον έπαιξε σε: Λανούς, Ρεάλ Μαγιόρκα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Βιγιαρεάλ και Πανιώνιο. Έχει διατελέσει επίσης βοηθός στην 1η ομάδα του Ολυμπιακού και στην Κ19. Κατέγραψε 2 συμμετοχές με την Εθνική ανδρών.

 


Γιάννης Μανιάτης (Διευθυντής Ολυμπιακού Β΄): Ο 35χρονος έπαιξε στον Ολυμπιακό από το 2011 έως το 2017 (102 συμμετοχές και 8 γκολ, ξεχωρίζοντας ως δεξί μπακ και ως μέσος). Υπήρξε μέλος της Θήβας, του Πανιωνίου, του Ατρομήτου, της Σταντάρ Λιέγης και της Αλάνιασπορ. Κατέγραψε 50 συμμετοχές και πέτυχε 1 γκολ με τη φανέλα της Εθνικής.

 


Γιώργος Ανατολάκης (Γενικός Αρχηγός Ολυμπιακού Β΄): Ο 48χρονος ξεχώρισε στο κέντρο της άμυνας, παίζοντας στους Πειραιώτες από το 1997 έως το 2007, έχοντας 246 εμφανίσεις και 10 γκολ. Υπήρξε ποδοσφαιριστής του Εθνικού Πυλαίας, του Ηρακλή και του Ατρομήτου. Είχε 22 συμμετοχές με τη «γαλανόλευκη».

 


Δημήτρης Μαυρογενίδης (Προπονητής Κ17): Ο 47χρονος άλλοτε αμυντικός αγωνίστηκε στην ομάδα του Ολυμπιακού από το 1997 έως το 2006 (201 συμμετοχές-10 γκολ). Οι άλλες ομάδες που έπαιξε ήταν οι: Άρης, Ηρακλής και Θρασύβουλος. Είχε 24 παρουσίες και 1 γκολ με την Εθνική.

 


Το επιτελείο

Στον Ολυμπιακό Β΄ προπονητής είναι ο Αριέλ Ιμπαγάσα, με βοηθό τον Μιχάλη Καβαλιέρη και προπονητή τερματοφυλάκων τον Μάκη Βενιαμίν. Επιπλέον στο τιμ βρίσκονται οι Μανώλης Σμπώκος (Προπονητής φυσικής κατάστασης), Αλέξανδρος Κοίνης (Ιατρός), Σπύρος Μπιτσάκης (Τιμ μάνατζερ), Σπύρος Καββαδίας και Κωνσταντίνος Κουλίδης (Φυσικοθεραπευτές). Διευθυντής του τμήματος είναι ο Γιάννης Μανιάτης και Γενικός Αρχηγός ο Γιώργος Ανατολάκης. 

Στην Κ19 βρίσκονται οι: Σωτήρης Συλαϊδόπουλος  (Προπονητής), Άλεν Βέλιτς (Βοηθός προπονητή, αναλυτής), Σπύρος Χριστόπουλος (Προπονητής τερματοφυλάκων), Αντώνης Τσικάκης, Νίκος Κολοκυθάς (Προπονητές φυσικής κατάστασης), Νίκος Κώστας (Φυσιοθεραπευτής), Νίκος Σπίνος (Τιμ μάνατζερ) και Βαγγέλης Σούρσος (Φροντιστής).

Στην Κ17 προπονητής είναι ο Δημήτρης Μαυρογενίδης, βοηθός ο Χρήστος Ρόγκας, προπονητής τερματοφυλάκων ο Δημήτρης Μούσιαρης, προπονητής φυσικής κατάστασης ο Γρηγόρης Κωνσταντακόπουλος, φυσιοθεραπευτής ο Νίκος Μαλλιαρίτσης και φροντιστής ο Πέτρος Πιτσιλίδης.

 



Οι  μεταγραφές


 

Νέα αποκτήματα του Ολυμπιακού Β΄ είναι οι: Άγγελος Αργυρίου (19χρονος επιθετικός από τον Πανιώνιο), Ντένις Αλίγιαγκιτς (19χρονος Τσέχος επιθετικός από την Σλάβια Πράγας) και Ανέστης Βλαχομήτρος (20χρονος επιθετικός από τον ΠΑΣ Λαμία)

Παρελθόν αποτέλεσε ο Γιώργος Ξενιτίδης (22χρονος μέσος, ελεύθερος στον Παναιτωλικό), ενώ δανεικοί παραχωρήθηκαν οι: Πέτρος Μπαγκαλιάνης (21χρονος αμυντικός στον ΠΑΣ Γιάννινα) και Δημήτρης Πινακάς (20χρονος επιθετικός στον Απόλλωνα Λεμεσού).

 


Το περυσινό ρόστερ του Ολυμπιακού Β΄

Ποδοσφαιριστής

Ηλικία

Θέση

Χώρα

Ηλίας Καραργύρης

20

Τερματοφύλακας

Ελλάδα

Δημήτρης Νίκας

22

Τερματοφύλακας

Ελλάδα

Δημήτρης Στουρνάρας

21

Τερματοφύλακας

Ελλάδα

Θανάσης Παπαδούδης

18

Τερματοφύλακας

Ελλάδα

Ετιέν Γιουτέ Κινκουέ

20

Αμυντικός

Γαλλία

Απόστολος Αποστολόπουλος

19

Αμυντικός

Ελλάδα

Πέτρος Μπαγκαλιάνης

21

Αμυντικός

Ελλάδα

Νικήτας Νικόλης

20

Αμυντικός

Ελλάδα

Αλμίρ Κλίτσα

23

Αμυντικός

Μαυροβούνιο

Χαράλαμπος Κατσογιάννης

18

Αμυντικός

Ελλάδα

Γιάννης Χριστοφιλόπουλος

19

Αμυντικός

Ελλάδα

Αλέξης Καλογερόπουλος

18

Αμυντικός

Ελλάδα

Ισίδωρος Κουτσίδης

17

Αμυντικός

Ελλάδα

Βαγγέλης Κεραμιδάς

19

Αμυντικός

Ελλάδα

Νεμάνια Νίκολιτς

21

Αμυντικός

Βοσνία

Φώτης Κίτσος

19

Αμυντικός

Ελλάδα

Άντριαν Γκαλιάνι

21

Αμυντικός

Ιταλία

Νίκος Φρέρης

19

Αμυντικός

Ελλάδα

Αμπντουλαγέ Νταμπό

21

Μέσος

Γαλλία

Γιώργος Ξενιτίδης

22

Μέσος

Ελλάδα

Τάσος Σαπουντζής

20

Μέσος

Ελλάδα

Παύλος Μαυρουδής

21

Μέσος

Ελλάδα

Μοχάμεντ Αλ Καχτάνι

20

Μέσος

Σαουδική Αραβία

Μεσάρι Αλμασάρι

20

Μέσος

Σαουδική Αραβία

Ανδρέας Ντόη

19

Μέσος

Ελλάδα

Ιάγο Ιμπαγάσα

19

Μέσος

Ισπανία

Ιωάννης Κωστή

22

Μέσος

Κύπρος

Γιάννης Καρακούτης

19

Μέσος

Ελλάδα

Ρενίλντ Κασέμι

19

Μέσος

Ελλάδα

Αλγκασίμ Μπα

19

Επιθετικός

Γουινέα

Χρήστος Λιάτσος

18

Επιθετικός

Ελλάδα

Τάσος Τσέλιος

19

Επιθετικός

Ελλάδα

Γιώργος Σταμούλης

19

Επιθετικός

Ελλάδα

Γιώργος Μαρίνος

22

Επιθετικός

Ελλάδα

Αλέξανδρος Βοΐλης

22

Επιθετικός

Ελλάδα

Θανάσης Παπαδάκος

19

Επιθετικός

Ελλάδα

Μάριος Σπυριδάκης

18

Επιθετικός

Ελλάδα

Δημήτρης Πινακάς

20

Επιθετικός

Ελλάδα

 















































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος