Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Η κλήρωση πρωταθλήματος και κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας

Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου και ώρα 17:00 στα γραφεία της ΕΠΣ Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και του κυπέλλου ΕΠΣ Ευρυτανίας, περιόδου 2022-2023.

Την Ένωση εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας και οι: Νίκος Δροσίνης, Παναγιώτης Κολλημένος, Βασίλης Στασινός, Ηλίας Γκαλιμάνης, Δημήτρης Αθανασόπουλος και Γιάννης Μαντζιούτας, το επίτιμο μέλος Διονύσης Βονόρτας και ο υπάλληλος Γιάννης Βονόρτας

Στις δυο διοργανώσεις συμμετέχουν φέτος οι ακόλουθες 8 ομάδες (Αντί για 5 που ήταν πέρυσι): Αίολος, Ποταμιά, Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002, ΑΠΟΚ Βελούχι, ΠΑΟΚ, Ραπτόπουλο, Άγραφα και ο νεοσύστατος Τυμφρηστός, τον οποίο καλωσόρισε ο Πρόεδρος της ΕΠΣΕ. Τις ομάδες εκπροσώπησαν οι: Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος (Αίολος), Λάμπρος Φλωράκης (Ποταμιά), Χρήστος Καλαμπάκας (Ακαδημία), Αντώνης Ντρίβας (ΑΠΟΚ Βελούχι), Δημήτρης Κολλημένος (Άγραφα) και Γιάννης Φύκας (Τυμφρηστός). Δεν είχαν εκπρόσωπο ο ΠΑΟΚ και το Ραπτόπουλο.

Η αγωνιστική περίοδος θα αρχίσει με τους προημιτελικούς κυπέλλου το διήμερο 1 και 2 Οκτωβρίου, ενώ στις 8 και 9 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η 1η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣΕ.

 

Οι αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής

Το συμβούλιο αποφάσισε να διεξαχθούν μπαράζ μεταξύ των 4 πρώτων, εφόσον υπάρχει διαφορά του πρώτου με του δεύτερου άνω των 6 βαθμών (Αντί για 5 που ίσχυε πέρυσι), ώστε ο πρωταθλητής Ευρυτανίας να έχει περισσότερους αγώνες στα «πόδια» του εν όψει των μπαράζ ανόδου στη Γ΄ Εθνική. Διαφώνησε ως προς το νέο σύστημα με τη διαφορά βαθμών ο Αίολος. 

Δεν θα είναι υποχρεωτική η συμμετοχή ενός ποδοσφαιριστή κάτω των 20 ετών, ωστόσο η ΕΠΣΕ θα «πριμοδοτήσει» με ποσό 100 ευρώ τις τρεις ομάδες, που θα χρησιμοποιήσουν τους περισσότερους μικρούς. Ο υπάλληλος της ΕΠΣ Γιάννης Βονόρτας έκανε ενημέρωση στους παράγοντες για την πληρωμή των δελτίων μέσω της σελίδας του ηλεκτρονικού παράβολου της ΕΠΟ.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρωταθλήματος και κυπέλλου θα είναι δωρεάν με απόφαση της Ενώσεως, ενώ έγινε συζήτηση και για το γηπεδικό, καθώς με εξαίρεση τον Τυμφρηστό και το Ραπτόπουλο όλες οι υπόλοιπες ομάδες έχουν ως έδρα το Καρπενήσι.  

 

Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας

1η αγωνιστική (8-9/10)

ΠΑΟΚ-Τυμφρηστός

Άγραφα-ΑΠΟΚ Βελούχι

Ακαδημία-Ποταμιά

Αίολος-Ραπτόπουλο

 

2η αγωνιστική

Άγραφα-ΠΑΟΚ

Τυμφρηστός-Ακαδημία

ΑΠΟΚ Βελούχι-Αίολος

Ραπτόπουλο-Ποταμιά

 

3η αγωνιστική

ΠΑΟΚ-Ακαδημία

Αίολος-Άγραφα

Ραπτόπουλο-Τυμφρηστός

Ποταμιά-ΑΠΟΚ Βελούχι

 

4η αγωνιστική

Αίολος-ΠΑΟΚ

Ακαδημία-Ραπτόπουλο

Άγραφα-Ποταμιά

Τυμφρηστός-ΑΠΟΚ Βελούχι

 

5η αγωνιστική

ΠΑΟΚ-Ραπτόπουλο

Ποταμιά-Αίολος

ΑΠΟΚ Βελούχι-Ακαδημία

Τυμφρηστός-Άγραφα

 

6η αγωνιστική

Ποταμιά-ΠΑΟΚ

Ραπτόπουλο-ΑΠΟΚ Βελούχι

Αίολος-Τυμφρηστός

Ακαδημία-Άγραφα

 

7η αγωνιστική

ΑΠΟΚ Βελούχι-ΠΑΟΚ

Τυμφρηστός-Ποταμιά

Άγραφα-Ραπτόπουλο

Ακαδημία-Αίολος

 

Το πρόγραμμα του κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας

Προημιτελική Φάση (1-2/10)

ΠΑΟΚ-Ποταμιά

Τυμφρηστός-ΑΠΟΚ Βελούχι

Αίολος-Ακαδημία

Ραπτόπουλο-Άγραφα

 

Ημιτελική Φάση

Νικητής (Αίολος-Ακαδημία)-Νικητής (Τυμφρηστός-ΑΠΟΚ Βελούχι)

Νικητής (Ραπτόπουλο-Άγραφα)-Νικητής (ΠΑΟΚ-Ποταμιά)

 












Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος