Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Η νέα «Ελαφρά Ταξιαρχία» θεμελιώνεται στο Καρπενήσι

Ο Απόλλων Σμύρνης επέλεξε το Καρπενήσι για τη θερινή του προετοιμασία. Με νέο προπονητή τον Γιάννη Τάτση ο ιστορικός σύλλογος που υποβιβάστηκε στη Super League 2 διαμένει και προπονείται στις εγκαταστάσεις του Avaris από τις 25 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου. Η «ελαφρά ταξιαρχία» είναι ανανεωμένη και στοχεύει στην καλύτερη δυνατή πορεία στο νέο πρωτάθλημα. Κατά τη διάρκεια των προπονήσεων στην πόλη μας  θα δοθεί ένα φιλικό παιχνίδι. Ο Απόλλων ξεκίνησε προετοιμασία στις 17 του μηνός.

Ο Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης ΠΑΕ  είναι ελληνική ομάδα που εδρεύει στην Αθήνα. Το ποδοσφαιρικό τμήμα του Γυμναστικού Συλλόγου Απόλλωνα Σμύρνης ιδρύθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και συγκεκριμένα το 1910, 19 χρόνια μετά τη δημιουργία του αθλητικού συλλόγου (1891). Έγινε όμως το πιο αγαπητό στους φιλάθλους, καθώς η ομάδα ποδοσφαίρου του Απόλλωνα είχε σχεδόν ανελλιπή παρουσία στην Α΄ Εθνική, την ανώτατη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, από τη σύστασή της μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του '90. Είναι μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ελλάδας και από αυτήν έχουν αναδειχτεί σημαντικοί ποδοσφαιριστές κατά το παρελθόν.

Τα χρώματα της ομάδας είναι το κυανό και το λευκό, εξ ου και το προσωνύμιο «Κυανόλευκοι». Επίσης η ομάδα έχει το ψευδώνυμο η «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Έδρα της ομάδας αποτελεί το γήπεδο της Ριζούπολης, το οποίο έχει χωρητικότητα 14.200 θεατές και ανήκει στον Σύλλογο. Ιδιοκτήτης της είναι ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης.

 

Πάλι Καρπενήσι

Η πόλη μας είναι ένας τόπος, στον οποίο έχει πραγματοποιήσει κατά το παρελθόν αρκετές προετοιμασίες ο ιστορικός σύλλογος. Τελευταία του παρουσία ήταν το 2018 (Ως ομάδα της Super League 1) με προπονητή τον Βαλεριέν Ίσμαελ

 

Οι ανακατατάξεις


Ο Απόλλων έχει αποκτήσει τους ακόλουθους ποδοσφαιριστές: Βασίλη Κινάλη (23χρονος τερματοφύλακας από τον Θεσπρωτό), Κώστα Τάμπα (23χρονος αμυντικός από την Α.Ε. Καραϊσκάκης), Δημήτρη Πατάπη (27χρονος αμυντικός από τα Χανιά), Ματίας Ιγκνάσιο Οντόνε Κρέσπο (24χρονος Αργεντινός αμυντικός με Ισπανική υπηκοότητα από τη Ζάκυνθο), Κώστα Τσαμούρη (27χρονος αμυντικός από τα Χανιά), Νίκο Κοροβέση (31χρονος αριστερός μπακ από τον ΟΦΗ), Τίμο Τσελεπίδη (26χρονος αμυντικός από την Καλαμάτα) Βαγγέλη Θεοχάρη (24χρονος μεσοαμυντικός από τον Παναθηναϊκό), Γκάμπριελ Λούσινγκερ (29χρονος Ελβετός μέσος από τη Βαντούζ), Μπεσάρ Χαλίμι (27χρονος Κοσοβάρος μεσοεπιθετικός από τη Λετονική Ρίγα), Παναγιώτη Μωραΐτη (25χρονος επιθετικός από τη Βοσνιακή Μπάνια Λούκα) , Κέβιν Άντριαν Ράιτ (27χρονος μεσοεπιθετικός από τη Σιέρα Λεόνε, έπαιζε στη Σουηδική Σιριους) και Τάσο Κρητικό (27χρονος επιθετικός από τη Ξάνθη).

 

Παραμένουν οι: Γκρέκα Σόρτσαν (26χρονος Βέλγος τερματοφύλακας),

Λουίζ Γκουστάβο Ντομίνγκες (34χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός), Αλέξανδρος Δούμας (19χρονος αμυντικός), Γιώργος Παπαγεωργίου (25χρονος Κύπριος μέσος), Λάμπρος Μουστάκας (19χρονος μέσος), Ντέιβιντ Γιαννάκη (19χρονος μέσος), Φατιόν Άντονι (31χρονος μέσος) και Μικαλάι Σίγκνεβιτς (30χρονος Λευκορώσος επιθετικός)

 

Από το περυσινό ρόστερ δεν βρίσκονται στην ομάδα οι: Νταβίνο Βέρχουλστ (35χρονος Βέλγος τερματοφύλακας), Ηλίας Κυρίτσης (25χρονος τερματοφύλακας), Κωνσταντίνος Κότσαρης (27χρονος τερματοφύλακας), Αντώνης Ντεντάκης (27χρονος αμυντικός), Βασίλης Βιτλής (29χρονος αμυντικός), Μπρούνο Άλβες (41χρονος Πορτογάλος αμυντικός), Χρήστος Λισγάρας (36χρονος αμυντικός), Ζόρντι Τουτουαρίμα (29χρονος Ολλανδός αμυντικός), Τόμας Ρόγκνε (32χρονος Νιγηριανός αμυντικός), Δήμος Μπαξεβανίδης (34χρονος αμυντικός), Νίκολα Γιακιμόφσκι (32χρονος αμυντικός από την ΠΓΔΜ), Αντίλ Ράιλι (31χρονος Μαροκινός αμυντικός), Φάμπρι Κάστρο (30χρονος Κολομβιανός μέσος), Φλορεντίν Ματέι (29χρονος Ρουμάνος μέσος), Νικολάς Μαρτίνες (35χρονος Πορτογάλος μέσος),Μανώλης Κραγιόπουλος (24χρονος μέσος), Βικίντας Σλίβκα (27χρονος Λετονός μέσος),Ρατζίβ Φαν Λα Πάρα (31χρονος Ολλανδός μέσος), Ραμάν Τσίμπσαχ (29χρονος Γκανέζος μέσος), Ουίσντι Σάχλι(25χρονος Τυνήσιος επιθετικός), Σωτήρης Τσιλούλης (27χρονος επιθετικός), Γιώργος Παμλίδης (29χρονος επιθετικός), Τζέρι Εμπακογκού (30χρονος Νιγηριανός επιθετικός), Γιάννης Γιαννιώτας (29χρονος επιθετικός), Αμπιόλα Ντάουντα (34χρονος Νιγηριανός επιθετικός) και Νίκος Ιωαννίδης (28χρονος επιθετικός).

 

Νέος προπονητής ο Τάτσης

Η τεχνική ηγεσία πέρασε στα χέρια του Γιάννη Τάτση. Ο 50χρονος έχει καθοδηγήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα (Κ20), τον Α.Ο. Τυμπακίου, τον Πλατανιά, την Καλλιθέα, τη Λάρισα και τον Ηρόδοτο. Διατέλεσε βοηθός σε Εργοτέλη και Χανιά.  Υπήρξε ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα για 3 χρόνια (1995-1998), καθώς και των: ΠΑΣ Γιάννινα, Πανηλειακού, Ακράτητου, Καλλιθέας, Καβάλας και Πυργετού.

Βοηθός προπονητή είναι ο παλαιός άσος του συλλόγου Λευτέρης Βελέντζας και νέος Γενικός Αρχηγός ο Πέτρος Μπόντζος. Το πόστο του γυμναστή κατέχει ο Τρικαλινός Βασίλης Αλεξίου και του προπονητή τερματοφυλάκων ο Χρήστος Σίτος.

 


Ξεκίνημα στις 17 Αυγούστου

Η πρώτη προπόνηση των ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα Σμύρνης εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου έγινε την Τετάρτη 17 Αυγούστου στο γήπεδο «Γεώργιος Καμάρας». Η «πρώτη» έγινε με τους ποδοσφαιριστές:  Γιαννάκη, Δούμα, Μουστάκα, Ντομίνγκες, Σόρτσαν, Φατιόν, Παπαγεωργίου, Σίνιεβιτς, Κοροβέση, Κίναλη, Τσαμούρη, Τσελεπίδη, Θεοχάρη, Τάμπα, Μωραΐτη, Λούσινγκερ.

 


Φιλικό με Μύκονο 


 

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του στο Καρπενήσι ο Απόλλων θα παίξει με τη Μύκονο τη Δευτέρα 29 Αυγούστου.

 

Υποβιβασμός Απόλλωνα

Συμμετέχοντας για 2η σερί σαιζόν στη Super League 1, δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο της παραμονής ο Απόλλων, τερματίζοντας τελευταίος. Είχε απολογισμό 22 βαθμούς (4 νίκες-10 ισοπαλίες-19 ήττες και τέρματα 16-57). Πρώτος σκόρερ με 5 γκολ ήταν ο Νίκος Ιωαννίδης. Από τον πάγκο πέρασαν οι: Γιάννης Πετράκης, Τζιανλούκα Φέστα (2 θητείες), Λευτέρης Βελέντζας, Μάρκο Γκρότε και Μπάμπης Τεννές.

 


Ιδιοκτήτης ο Μονεμβασιώτης

Ο σύλλογος τελεί υπό τη διοικητική ηγεσία του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, ιδιοκτήτη των φούρνων «Βενέτη». Παραμένει στο πόστο του με χαμηλότερο μπάτζετ. Πρόεδρος του συλλόγου από το 2020 είναι ο Γιάννης Παξιβανακης, που είναι παρών στο Καρπενήσι.

 


























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος