Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Αναγεννημένη η Λάρισα για την επιστροφή στη φυσική της θέση

Σειρά στις προετοιμασίες πήρε ένας ιστορικός σύλλογος, ο οποίος επιλέγει σταθερά το Καρπενήσι. Πρόκειται για τη Λάρισα, η οποία προπονείται στο αθλητικό κέντρο (12-26 Αυγούστου) και διαμένοντας για μια ακόμη χρονιά στο ξενοδοχείο Lecadin. Με προπονητή τον Παναγιώτη Γκουτσίδη οι Θεσσαλοί στοχεύουν στην επάνοδο στη Super League 1, αγωνιζόμενοι για 2η σερί σαιζόν στη δεύτερη εν τάξει κατηγορία της χώρας.

Οι «βυσσινί» έχουν προγραμματίσει κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο Καρπενήσι τέσσερα φιλικά ματς, αρχής γενομένης από τη συνάντηση με τον Αιολικό. Αρχηγός της αποστολής είναι ο Τάσος Βενέτης, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη κάποια μεταγραφική κίνηση.

Η Αθλητική Ένωση Λάρισας είναι ελληνικό επαγγελματικό ποδοσφαιρικό σωματείο. Αποτελεί τμήμα του ιδρυτικού αθλητικού συλλόγου Αθλητική Ένωση Λάρισας. Εδρεύει στην πόλη της Λάρισας και αγωνίζεται στη Superleague 2.

Τα επίσημα και παραδοσιακά χρώματα της ομάδας είναι το βυσσινί και το λευκό και ως έμβλημά της έχει ένα αγέρωχο άλογο σηκωμένο στα πίσω πόδια του. Προσωνύμια της ομάδας είναι οι Βυσσινί και η Βασίλισσα του κάμπου.

Αποτελεί την μοναδική ελληνική επαρχιακή ομάδα που έχει καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα και αυτό πραγματοποιήθηκε κατά την λεγόμενη χρυσή δεκαετία-εποχή της, την περίοδο 1987-88, ενώ επίσης έχει κατακτήσει δύο Κύπελλα Ελλάδας (1984-85, 2006-07).

Έδρα όλων των επίσημων αγώνων των τελευταίων ετών της ομάδας αποτελούσε η AEL FC Arena, χωρητικότητας 16.118 θεατών. Η σημερινή έδρα της ομάδας είναι εκ νέου το Στάδιο Αλκαζάρ (Χωρητικότητας 13.112 φιλάθλων) από το 2020 και το οποίο αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της ΑΕΛ. Νέος ιδιοκτήτης της είναι ο Αχιλλέας Νταβέλης.

 

Σταθερή αξία

Για μια ακόμη χρονιά η ΑΕΛ επέλεξε το Καρπενήσι και το ξενοδοχείο Lecadin, που αποτελεί το θερινό της «σπίτι».

 

Χωρίς επίσημη μεταγραφή

Υπό απόκτηση τελούν οι: Πέτρος Καλουτσικίδης (21χρονος αμυντικός από τον ΠΑΟΚ Β΄), Άγγελος Γωγουβίτης (19χρονος αμυντικός από την Κ19 του ΠΑΣ Γιάννινα), Κώστας Πλέγας (25χρονος μέσος από την Αναγέννηση Καρδίτσας) και Δημήτρης Θωμαΐδης (22χρονος μέσος από την Καβάλα).

Οι ποδοσφαιριστές Παντελής Θεολόγου (31χρονος αμυντικός) και Ορέστης Γρηγορόπουλος (22χρονος αμυντικός με καταγωγή από την Σκοπιά Ευρυτανίας), βρίσκονται σε συζητήσεις με την διοίκηση για την συνέχιση ή μη της συνεργασίας της. Αποφασίστηκε ο δανεισμός των: Αποστόλη Κοτσιανούλη (21χρονος μέσος), Λάμπρου Αγγελούλη (20χρονος αμυντικός), Γιώργου Ζαχαράκη (21χρονος επιθετικός), Γιώργου Δάκτυλα (20χρονος μέσος) και Φαμπιάν Τσέλα (18χρονος αμυντικός).

Αποχώρησαν οι: Στράτος Μισυρλής (21χρονος τερματοφύλακας),  Μανώλης Μπέρτος (33χρονος αμυντικός), Αμπούντ Ομάρ (29χρονος Κενυάτης αμυντικός), Άντριαν Κολομπίνο (28χρονος Ουρουγουανός μέσος), Ευριπίδης Γιάκος (31χρονος μέσος) και Αλέξανδρος Νικολιάς (28χρονος μέσος).

 

Οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο Καρπενήσι

Ποδοσφαιριστής

Θέση

Ηλικία

Χώρα

Κώστας Θεοδωρόπουλος

Τερματοφύλακας

32

Ελλάδα

Στέφανος Σουλούκος

Τερματοφύλακας

21

Ελλάδα

Λάμπρος Αντωνόπουλος

Τερματοφύλακας

17

Ελλάδα

Νίκος Γιώτας

Τερματοφύλακας

16

Ελλάδα

Θανάσης Παπαγεωργίου

Αμυντικός

35

Ελλάδα

Θεοχάρης Ηλιάδης

Αμυντικός

25

Ελλάδα

Νίκος Γκοτζαμανίδης

Αμυντικός

22

Ελλάδα

Γιώργος Μαϊδανός

Αμυντικός

24

Ελλάδα

Μαξίμ Μαξιμένκο

Αμυντικός

32

Ουκρανία

Πέτρος Καλουτσικίδης

Αμυντικός

21

Ελλάδα

Άγγελος Γωγουβίτης

Αμυντικός

19

Ελλάδα

Ηρακλής Γαρουφαλιάς

Μέσος

29

Ελλάδα

Κώστας Παπαγεωργίου

Μέσος

27

Ελλάδα

Γκαμπριέλ Ραμίρεζ

Μέσος

27

Αργεντινή

Παναγιώτης Νινίκας

Μέσος

16

Ελλάδα

Μάρκος Νίνο

Μέσος

19

Ελλάδα

Δημήτρης Μιλτιάδης

Μέσος

20

Ελλάδα

Δημήτρης Μαυριάς

Μέσος

25

Ελλάδα

Αργύρης Κούκος

Μέσος

18

Ελλλάδα

Κώστας Πλέγας

Μέσος

25

Ελλάδα

Δημήτρης Θωμαΐδης

Μέσος

22

Ελλάδα

Μάριος Όγκμποε

Επιθετικός

27

Ελλάδα

Κριστιάν Κούστα

Επιθετικός

24

Αλβανία

Μιχάλης Τσουμάνης

Επιθετικός

19

Ελλάδα

Σπύρος Γλυνός

Επιθετικός

24

Ελλάδα

Νίκος Βλιώρας

Επιθετικός

15

Ελλάδα

Κυριάκος Ζησούλης

Επιθετικός

17

Ελλάδα

 


 

Παραμονή Γκουτσίδη και κορυφαία ονόματα στο επιτελείο

Παρότι είχε ανακοινωθεί ως νέος προπονητής ο Σωτήρης Αντωνίου, η αλλαγή στα διοικητικά του συλλόγου οδήγησε στην παραμονή του 57χρονου Παναγιώτη Γκουτσίδη, ο οποίος έχει υπάρξει επικεφαλής των τμημάτων υποδομής της Ξάνθης και βοηθός του Γιώργου Παράσχου στη Ξάνθη, στον Πλατανιά, στον Λεβαδειακό, στον Απόλλωνα Σμύρνης, στον Αστέρα Τρίπολης και στον Ατρόμητο. Διατέλεσε πρώτος προπονητής στη Ξάνθη, στην Αναγέννηση Γιανιτσών, στον Παναιγιάλειο, στον Αστέρα Βλαχιώτη και μια φορά στον Ατρόμητο. Το επιτελείο συμπληρώνουν οι: Αλέξανδρος Βεργώνης (Βοηθός-αναλυτής αγώνων), Χρήστος Καρυδόπουλος (Προπονητής φυσικής κατάστασης), Γιάννης Παπαϊωάννου (Γυμναστής αποκατάστασης) και Λουίτζι Τζενάμο (Προπονητής τερματοφυλάκων).

Νέος Τεχνικός Διευθυντής είναι ο 42χρονος Τάσος Βενέτης και νέος Αθλητικός Διευθυντής και υπεύθυνος σκάουτινγκ ο Στάθης Ταυλαρίδης, που έχουν αγωνιστεί στην ΑΕΛ. Σκάουτερ-ανιχνευτής ταλέντων ανέλαβε ο Σωκράτης Μπουντούρης, πρώην φορ της Αναγένηνσης Καρδίτσας και διευθυντής επικοινωνίας και μάρκετινγκ ο Απόστολος Νταϊλιάνης.

Το ιατρικό τιμ αποτελούν οι: Γιώργος Μπασδέκης (Ιατρός), Γιώργος Ζαχαρής (Φυσικοθεραπευτής), Γιώργος Μέκρας και Τάσος Παπαρσένος (Βοηθοί φυσικοθεραπευτή), ενώ φροντιστής είναι ο Κώστας Τσαρέας.

 


Τέσσερα φιλικά


 

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στην πόλη μας οι «βυσσινί» θα αγωνιστούν σε τέσσερα φιλικά: Με τον Αιολικό (13 Αυγούστου), με την Παναχαϊκή (18 Αυγούστου), με την Προοδευτική (21 Αυγούστου) και με τη Μύκονο (25 Αυγούστου).

 

Δεν έφτασε στην άνοδο

Συμμετέχοντας στον Βόρειο Όμιλο της Super League 2 η ΑΕΛ τερμάτισε στη 2η θέση με 64 βαθμούς (18 νίκες-10 ισοπαλίες-3 ήττες και τέρματα 39-15) πίσω από τη Βέροια. O Mάριος Όγκμποε με 14 γκολ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Η σαιζόν άρχισε με προπονητή τον Κώστα Φραντζέσκο, συνεχίστηκε με τον Ηλία Φυντάνη και ολοκληρώθηκε με τον Τάσο Γκουτσίδη.

 


«Πρώτη» με ενθουσιασμό

Με πληθώρα θεατών η ΑΕΛ έκανε την πρώτη της προπόνηση στις 28 Ιουλίου στο γήπεδο Αλκαζάρ.

 


Αλλαγή σελίδας

Μετά από 7 χρόνια στο διοικητικό «τιμόνι» ο Αλέξης Κούγιας μεταβίβασε τις μετοχές στον 53χρονο Λαρισαίο επιχειρηματία Αχιλλέα Νταβέλη (Φωτογραφία), ο οποίος είναι ο νέος μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ. Το νέο 9μελες συμβούλιο αποτελούν οι: Αχιλλέας Νταβέλης, Ιωάννης Νταβέλης, Αθανάσιος Νταβέλης, Δημήτριος Παπαλέξης, Αναστασία Καραγκιόζη, Αναστάσιος Βενέτης, Νικόλαος Κορομπίλιας, Γλυκερία Τζουβάρα και Ιωάννης Δήμας (Εκπρόσωπος Ερασιτεχνικής).

 






















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος