Σάββατο 20 Αυγούστου 2022

Σε επαγγελματικά πρότυπα ο Γ.Σ. Μαρκό στο Καρπενήσι


Την προετοιμασία του στο Καρπενήσι πραγματοποιεί ο Γ.Σ. Μαρκό (17-25 Αυγούστου). Οι «νεοφώτιστοι» στη Γ΄ Εθνική Μαρκοπουλιώτες διαμένουν στο ξενοδοχείο Avaris και προπονούνται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.

Το νέο πρωτάθλημα εκκινεί στις 2 Οκτωβρίου και ο σύλλογος βάζει τις βάσεις του στην περιοχή μας υπό τι οδηγίες του Πέτρου Τσιγκούλη, ο οποίος παραμένει στη Μαρκό. Ξεχωρίζει στο επιτελείο το όνομα του «βουνού» Γιόζεφ Βάντσικ. Δεν έχει προγραμματιστεί κάποιο φιλικό ματς κατά τη διάρκεια της Ευρυτανικής προετοιμασίας.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Μαρκό είναι ελληνικό αθλητικό σωματείο με έδρα το Μαρκόπουλο Μεσογαίας της Αττικής. Επίσημο έτος ίδρυσης του συλλόγου είναι το 1927, έχει χρώματα το πράσινο και το άσπρο και έμβλημα το αμπελόφυλλο. Το τμήμα ποδοσφαίρου ανήκει στη δύναμη της Ε.Π.Σ. Ανατολικής Αττικής και αγωνίσθηκε επί σειρά ετών στις διοργανώσεις της Δ΄Εθνικής και Γ΄Εθνικής, ενώ τα τελευταία χρόνια συμμετείχε στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣΑΝΑ. Τη σεζόν 2019-20 αγωνίστηκε στη Γ' Εθνική, στην οποία θα παίζει ξανά τη νέα σαιζόν. Έδρα του αποτελεί το Δημοτικό Στάδιο Μαρκοπούλου και Πρόεδρος του ο Δημήτρης Παναγάκος. .

 

Με 23 ποδοσφαιριστές

Στην αποστολή μετέχουν συνολικά 23 ποδοσφαιριστές, δουλεύοντας σε επαγγελματικά πρότυπα. Επικεφαλής της είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής Παναγιώτης Τσάλας.

 


Οι μεταγραφικές επιλογές και οι ανανεώσεις 




 

Οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν είναι οι εξής: Νίκος Βουτσελάς (23χρονος τερματοφύλακας από το Ύπατο), Θανάσης Στρατής (18χρονος τερματοφύλακας από τον Πανιώνιο), Κωνσταντίνος Πάππος (26χρονος αμυντικός από τον Εθνικό), Παναγιώτης Αλέμης (20χρονος αμυντικός από τον Παναρκαδικό), Γκιλμπέρτο Γκέγκα (20χρονος Αλβανός αμυντικός από το Κερατσίνι), Παντελής Καλουτσάς (24χρονος αμυντικός από το Χαλάνδρι), Γρηγόρης Πιέτρης (20χρονος μέσος από την Κ19 του Ιωνικού), Δημήτρης Βουγιουκλίδης (22χρονος μέσος, από το Πανεπιστήμιο του Κλίβελαντ), Αλέξανδρος Νατσιόπουλος (31χρονος μεσοεπιθετικός από τον ΠΑΟ Ρουφ), Μαρίνος Σούλτσε (22χρονος επιθετικός από τον Απόλλωνα Λάρισας), Ανδρέας Αλεξανδράκης (20χρονος επιθετικός από την Κ19 του Ιωνικού) και Ματέο Κράσι (31χρονος Αλβανός επιθετικός από τον Πανιώνιο)

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του συλλόγου παραμένουν οι: Γιώργος Φλώρος (21χρονος αμυντικός), Παύλος Μουσταφίδης (36χρονος αμυντικός), Γιώργος Λαμπρόπουλος (35χρονος αμυντικός), Θοδωρής Τσίκλος (30χρονος μέσος), Γιώργος Σταυρίδης (18χρονος μέσος) Στέλιος Πικούλης (21χρονος μέσος), Νίκος Γκεμίσης (33χρονος μέσος), Φώτης Σουλελές (32χρονος επιθετικός) και Γιάννης Βασιλειάδης (23χρονος επιθετικός), ενώ παρελθόν αποτελούν οι: Νίκος Καραστέργιος, Νίκος Μακρίδης, Χρήστος Παλαιοπάνος, Παναγιώτης Ιατρού και Κώστας Μπαλωμένος.

 

Άνοδος στη Γ΄ Εθνική

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΠΣΑΝΑ με 47 βαθμούς (Έκανε το 9 στα 9 στα Play Off με 21-2 τέρματα), η Μαρκό έλαβε μέρος στα μπαράζ ανόδου για τη Γ΄ Εθνική. Ισοβάθμησε στους 9 πόντους (Τέρματα 7-2) με τον Αετό Λουτρών στον 8ο Όμιλο, ωστόσο κατέκτησε την 3η προνομιούχο θέση λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Προβιβάστηκαν επίσης οι: Άρης Πετρούπολης και Ιάλυσος.

Στο τελευταίο παιχνίδι έπαιξαν οι: Καραστέργιος, Δημητρόπουλος, Φλώρος, Λαμπρόπουλος, Μουσταφίδης, Τσίκλος, Βασιλειάδης (65′ Σουλελές), Γκεμίσης (73′ Παλαιοπάνος), Μακρίδης (65′ Χούσα), Πίκουλης (87′ Ιατρού), Σαχσανίδης.


 

Προπονητής ο Τσιγκούλης

Από τον Φεβρουάριο του 2022 στην τεχνική ηγεσία επέστρεψε ο Πέτρος Τσιγκούλης, αντικαθιστώντας τον Θαλή Τσιριμώκο, που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. O 59χρονος coach έχει και παλαιότερη θητεία στην ομάδα, ενώ είναι προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Νέων Κωφών. Προηγούμενη ομάδα του ήταν ο ΠΑΟ Καλυβίων, έχοντας περάσει από περίπου 30 ομάδες της ΕΠΣΑ και της ΕΠΣΑΝΑ με σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό του. Γυμναστής και άμεσος συνεργάτης του κ. Τσιγκούλη είναι ο Δημήτρης Τσίτος. Στο επιτελείο βρίσκονται και οι: Κώστας Χατζησταματίου (Αναλυτής αγώνων) και Μοχάμεντ Χάλεντ (Φυσιοθεραπευτής)

 


Γιόζεφ Βάντσικ

Ένα σπουδαίο όνομα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Πολωνός Γιόζεφ Βάντσικ προπονεί τους τερματοφύλακες της Μαρκό, συμπληρώνοντας το τεχνικό τιμ. Ο θρυλικός Βάντσικ έχει υπάρξει τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού από το 1990 έως το 1999, ενώ βρέθηκε πριν λίγα χρόνια ξανά στο Καρπενήσι και το Avaris, «κοουτσάρωντας» τους κίπερ του Αήττητου Σπάτων.

 


Ξεκίνημα στις 3 Αυγούστου

Η προετοιμασία της ομάδας άρχισε στις 3 Αυγούστου στο γήπεδο Μαρκοπούλου.

 


Χωρίς φιλικό



Η Μαρκό δεν θα δώσει κάποιο φιλικό παιχνίδι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της στο Καρπενήσι. Επρόκειτο να παίξει με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ωστόσο οι δυο ομάδες δεν θα βρεθούν το ίδιο διάσημα στην πόλη μας.

 

Ο Πρόεδρος


                                                           

Στη διοικητική ηγεσία του συλλόγου βρίσκεται τα τελευταία χρόνια ο Δημήτρης Παναγάκος, ιδιοκτήτης της Admiral.

 
























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος