Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Η Α.Ε. Μυκόνου προπονείται και φέτος σε Ευρυτανικό έδαφος

Μια ακόμη προετοιμασία, 3η κατά σειρά διεξάγει στο Καρπενήσι η Α.Ε. Μυκόνου. Μετά την πολύ καλή παρουσία της στο περυσινό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και την εξασφάλιση της παραμονής οι νησιώτες βρίσκονται στην πόλη μας από την Τρίτη 16 Αυγούστου και θα διαμείνουν για περίπου δυο εβδομάδες, δίνοντας δυνατά φιλικά παιχνίδια. Οι προπονήσεις για την ομάδα του Θεοφύλακτου Παχατουρίδη πραγματοποιούνται στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου, ενώ ξεχωρίζει το όνομα του νέου τεχνικού διευθυντή, που δεν είναι άλλος από τον Βαγγέλη Βλάχο. Το πρωτάθλημα ξεκινά για την Α.Ε.Μ. στις 2 Οκτωβρίου.

Η Αθλητική Ένωση Μυκόνου είναι αθλητικός σύλλογος με έδρα το νησί της Μυκόνου. Ιδρύθηκε το 2020 και έχει χρώματα το μπλε, το γαλάζιο και το λευκό. Ως πρώτη έδρα χρησιμοποιεί το Γήπεδο Κόρφου και ως δεύτερη το Γήπεδο Άνω Μεράς.

Το καλοκαίρι του 2020, οι διοικούντες των δύο κυριότερων συλλόγων του νησιού, Α.Ο. Μυκόνου και Α.Σ. Άνω Μερά Μυκόνου, αποφάσισαν τη συγχώνευση των δύο σωματείων, με σκοπό τη δημιουργία μίας πιο ανταγωνιστικής ομάδας που θα διατηρηθεί στις ανώτερες κατηγορίες της χώρας. Ο νέος σύλλογος ονομάστηκε «Αθλητική Ένωση Μυκόνου» (Α.Ε. Μυκόνου) και πήρε τη θέση της Άνω Μεράς στη Γ' Εθνική, ενώ δημιουργήθηκε και μία δεύτερη ομάδα (Α.Ε. Μυκόνου Β') που πήρε τη θέση του Α.Ο. Μυκόνου στο τοπικό πρωτάθλημα. Πρόεδρος του συλλόγου είναι ο Αλέκος Κουκάς.

 

Με 25 ποδοσφαιριστές

Η αποστολή της ομάδας, που διαμένει στο Montanα και προπονείται για 3η σερί Αύγουστο στο Καρπενήσι απαρτίζεται από 25 ποδοσφαιριστές, με τους έξι από αυτούς να είναι κάτω των 18 ετών και να προέρχονται από τις Ακαδημίες του συλλόγου, κάτι που αποδεικνύει τη βαρύτητα που δίνει η Α.Ε.Μ.  στα τμήματα υποδομής.

 


Ποιους έβαλε στο ρόστερ


 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις η Μύκονος πρόσθεσε στο δυναμικό της τους: Παναγιώτη Ντούνη (25χρονος τερματοφύλακας από τη Σαντορίνη), Βαγγέλη Θεοδώρου (22χρονος αμυντικός από τον ΠΑΟ Ρούφ), Χρήστο Ράγια (23χρονος αμυντικός από τον Αήττητο Σπάτων) Παναγιώτη Μαντζανά (20χρονος αμυντικός από τη Θύελλα Σαρακηνών), Χρήστο Αρκούδα (32χρονος αμυντικός με θητεία στην ΑΕΚ, στον Ατρόμητο και στη Λαμία), Αλέξανδρο Αρκούδα (25χρονος αμυντικός από τη Σαντορίνη), Γιάννη Μουρίκι (25χρονος μέσος από τη Θύελλα Σαρακηνών), Μάριο Οικονομικό (19χρονο μέσος από την Κ19 του ΠΑΣ Λαμία), Παναγιώτη Παπιομύτογλου (21χρονος μέσος από τον Αιολικό), Βίτορ Ούγκο Περέιρα (28χρονος Βραζιλιάνος μέσος από τον Αιολικό), Νίκο Βαλαβανόπουλο (27χρονος επιθετικός από τον Μέγα Αλέξανδρο Ορφανίου), Αντώνη Ζγκούρι (34χρονος επιθετικός από τη Σαντορίνη), καθώς και τους νεαρούς Κωνσταντίνο Αγγελή (Αμυντικός) και Κωνσταντίνο Στυλιανόπουλο (Μέσος) από τον Αήττητο Σπάτων.

Συνεχίζουν οι: Κώστας Παλιούρας (Τερματοφύλακας), Παναγιώτης Σπυρόπουλος, Παναγιώτης Αχείμαστος, Γκόρα Κέμπε και Δημήτρης Παρασκευάς.

 

Σταθερά στη Γ΄

Για 3η συνεχόμενη σαιζόν η Α.Ε.Μ. θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Κάνοντας πολύ καλή πορεία τερμάτισε στην 5η θέση του 5ου Ομίλου με 27 βαθμούς (8 νίκες-3 ισοπαλίες-8 ήττες και τέρματα 27-28), εξασφαλίζοντας την παραμονή της.

Στο τελευταίο ματς της σαιζόν (1-1 εκτός έδρας με τον Φοίνικα Νέας Επιδαύρου) έπαιξαν οι: Διαμαντής (90' Μακρής), Αχείμαστος, Παπαδόπουλος, Σούλης, Παπαϊωάννου, Σπυρόπουλος, Ντουσάι (66' Κατσικαλάκης), Κέμπε (50' Παρασκευάς), Σερέπας, Αργυρόπουλος (50' Λεσάι), Μπρούνο.

 


Μεγάλο όνομα

Νέος τεχνικός διευθυντής (Πέρυσι τον ίδιο ρόλο είχε ο Σάκης Τσιώλης, νυν προπονητής της Καλαμάτας) της Μυκόνου είναι ο Βαγγέλης Βλάχος. Ο 60χρονος πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, που φόρεσε τι φανέλες της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού (Από 6 χρόνια στον καθένα) έχει «κοουτσάρει» τη Ξάνθη, την Παναχαϊκή, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, τον Φωστήρα, την Καλλιθέα, τον Ιωνικό, τον ΟΦΗ, τον Πανιώνιο, τον Αστέρα Τρίπολης, την ΑΕΚ και την Καλλονή.

 


Παραμονή Παχατουρίδη

Προπονητής της Α.Ε.Μ. θα είναι και τη νέα σαιζόν ο Θεοφύλακτος Παχατουρίδης. Το πόστο του Γενικού Αρχηγού έχει ο Πέτρος Γιαβρούτας. Γυμναστής είναι ο Γιώργος Αδάμ, ενώ τους τερματοφύλακες προπονεί ο Βασίλης Παπαδόπουλος. 

 


Δυνατά «τεστ» 


 

Οι Μυκονιάτες θα παίξουν κατά σειρά με την Παναχαϊκή (21 Αυγούστου), με τη Λάρισα (25 Αυγούστου) και ίσως με την Προοδευτική (26 Αυγούστου).

 

«Πάτησε» γήπεδο στις 8/8

Η προετοιμασία της Α.Ε.Μ. άρχισε στις 8 Αυγούστου στο γήπεδο Κόρφου, ενώ λίγες μέρες αργότερα διεξήχθη ο αγιασμός.

 


Ακολουθεί το μπάσκετ

Στις 25 Αυγούστου θα ταξιδέψει στο Καρπενήσι με διαμονή στο Montana και η ομάδα μπάσκετ της Μυκόνου, που ανήλθε στη B΄ Εθνική.

 

Μπροστάρης ο Πρόεδρος

Ο Αντιδήμαρχος Μυκόνου Αλέκος Κουκάς (Φωτογραφία) είναι ο διοικητικός ηγέτης του συλλόγου. Ο κ. Κουκάς είναι μάλιστα ο επικεφαλής της αποστολής της Α.Ε.Μ.

 














Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος