Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Λεωφόρο με 3.55, Καραϊσκάκης με 2.75


Ανάλυση και προγνωστικά για τις πρεμιέρες των δύο αιωνίων στο πρωτάθλημα!

Την Κυριακή στις 20:00, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ιωνικό στη Λεωφόρο. Οι 'πράσινοι' το πάλεψαν στη ρεβάνς με τη Σπάρτα Πράγας, όμως το τελικό 1-1 τους άφησε εκτός συνέχειας στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Η κατάκτηση του Κυπέλλου πέρσι δημιουργεί προσδοκίες για τη φετινή σεζόν, οι Σπόραρ, Βέρμπιτς, Τσέριν, Μάγκνουσον, Λοντίγκιν, Γκάνεα αυξάνουν τις ποιοτικές λύσεις στα χέρια του Γιοβάνοβιτς αλλά και την πεποίθηση ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα.

Ο Ιωνικός άφησε πολύ καλές εντυπώσεις την περσινή σεζόν, κερδίζοντας άνετα την παραμονή του. Έμεινε μάλιστα αήττητος στην διαδικασία των playouts, με τον εντυπωσιακό απολογισμό έξι νικών και μιας ισοπαλίας. Ανησυχητική πάντως η εικόνα του στα φιλικά, όπου γνώρισε τέσσερις ήττες από Άρη, Βόλο, Λεβαδειακό και Λαμία, ενώ έμεινε στο 2-2 με τον Ατρόμητο.

Αποκτήθηκαν οι αριστεροί μπακ Σερβιλάκης (Εργοτέλης), Μίλο (Αλντοσίβι), οι μέσοι Ιωαννίδης (Τρίκαλα), Μασάς (Νάπολι), Μεντόζα (Παναιτωλικός), οι εξτρέμ Ελευθεριάδης (Λαμία), Οφόσου (χωρίς ομάδα), Κοκκίνης (Εργοτέλης), ο φορ Ιωαννίδης (Απόλλων Σμύνρης) και επέστρεψε ο Άοσμαν.

Ανώτερος, πιο έτοιμος και ενισχυμένος μεσοεπιθετικά ο Παναθηναϊκός, έχει τον πρώτο λόγο στο ματς. Ο Ιωνικός έκανε κάποιες καλές προσθήκες, είναι επικίνδυνος στην κόντρα, όμως θέλει ακόμη χρόνο για να βρει ρυθμό. Η συνδυαστική επιλογή 1 & goal/goal στο 90λεπτο της Λεωφόρου σε απόδοση 3.55 στη Stoiximan.

Το πρόγραμα της πρεμιέρας ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση του 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Πειραιώτες φτάνουν στην αναμέτρηση από το εκτός έδρας 1-1 με τον Απόλλωνα Λεμεσού για τα playoffs του Europa League και δίνουν τη ρεβάνς για την πρόκριση την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο Κορμπεράν περνάει σιγά σιγά τη φιλοσοφία του στους παίκτες, ο Χουάνγκ έδειξε στο ντεμπούτο του ότι μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς στη μεσαία γραμμή, ενώ σταδιακά ενσωματώνεται ο Ντε λα Φουέντε. Κάμποσες οι αλλαγές που αναμένονται στο ερυθρόλευκο ρόστερ μέχρι την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου, ωστόσο προέχει για την ώρα η αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο 'Άγιαξ της Ηπείρου' είναι ένα ερωτηματικό για φέτος. Εξαιρετική η πορεία του την περσινή σεζόν, όπου ήταν ανταγωνιστικός ακόμη και στα playoffs. Όμως έχασε πέντε βασικότατα στελέχη -τους Λοντίγκιν, Σάλιακα, Κάργα, Πίρσμαν, Περέα- και παρά το γεγονός πως προχώρησε στην απόκτηση 13 συνολικά παικτών είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να αναπληρώσει επαρκώς τα κενά.

Παράλληλα αποχώρησε και ο Ηρακλής Μεταξάς για τον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης, με τον Θανάση Στάικο να τον αντικαθιστά. Στα έξι φιλικά προετοιμασίας ο ΠΑΣ ηττήθηκε από Ομόνοια και Βόλο, ήρθε ισόπαλος με Οστράβα, Αστέρα Τρίπολης και Καρμιώτισσα, ενώ επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού.

Την πρώτη του νίκη στη σεζόν ψάχνει ο Ολυμπιακός και φυσικά το τρίποντο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΣ Γιάννινα αποδείχθηκε σκληρό καρύδι για τους Πειραιώτες την περσινή σεζόν, είναι όμως σε μεταβατικό στάδιο και δύσκολα θα αντεπεξέλθει στις δυσκολίες της αναμέτρησης του Φαλήρου. Η επιλογή 1 ημίχρονο & over 5,5 κόρνερ στο ματς για τον Ολυμπιακό σε απόδοση 2.75 στο Bet Builder της Stoiximan.

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.