Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Πρώτος στο Καρπενήσι ο υπερ-πρωταθλητής της Super League 2 Λεβαδειακός

Πρεμιέρα στις προετοιμασίες των ποδοσφαιρικών ομάδων στο Καρπενήσι για το φετινό καλοκαίρι έκανε ο Λεβαδειακός. Οι υπερπρωταθλητές της Super League 2 επέλεξαν το Montana από τις 4 έως τις 17 Ιουλίου, κάνοντας προπονήσεις στο αθλητικό κέντρο της πόλης.

Το συγκρότημα του Γιάννη Ταουσιάνη έκλεισε ιδανικά την περυσινή αγωνιστική σαιζόν και μετά από τρία χρόνια θα αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία. Εκ των αρχηγών των Βοιωτών είναι ο Ευρυτάνας Πάνος Λιάγκας, που αποτελεί τον μοναδικό επαγγελματία ποδοσφαιριστή του νομού. Στο ρόστερ των «πράσινων» έχουν προστεθεί δυο παίχτες και συγκεκριμένα οι: Αντώνης Ντεντάκης και Πάουλο Βινίσιους.  Η αποστολή αποτελεί από 23 συνολικά αθλητές.

Ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Λεβαδειακός είναι ελληνικό ποδοσφαιρικό σωματείο με έδρα την πόλη της Λιβαδειάς. Η έδρα του είναι το Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς «Λάμπρος Κατσώνης» και τα χρώματά του το πράσινο, το λευκό και το μπλε. Η ομάδα διεξάγει τους εντός έδρας αγώνες της στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς «Λάμπρος Κατσώνης» χωρητικότητας 8.000 θεατών. Από το 2005 λαμβάνει μέρος στα επαγγελματικά πρωταθλήματα με την επωνυμία Α.Π.Ο. Λεβαδειακός ΠΑΕ. Ιδιοκτήτες του είναι οι Ανδρέας και Κωνσταντίνος Κολοκυθάς. Υψηλότερη θέση που έχει κατακτήσει στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας, αποτελεί η 7η, την αγωνιστική περίοδο 2011-2012

 

2η σερί προετοιμασία

Το Καρπενήσι αποτελεί σταθερά τον βασικό προορισμό του Λεβαδειακού για τη θερινή του προετοιμασία. Το επέλεξε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ενώ πέρυσι είχε διαμείνει στο Avaris.

 

Με 23 ποδοσφαιριστές

Στην αποστολή, την οποία συνοδεύει ο Β΄Αντιπρόεδρος Λάμπρος Μπαλόκας (Φωτογραφία) βρίσκονται οι ακόλουθοι ποδοσφαιριστές:

Μάρκοβιτς, Στογιάνοβιτς, Μουλαράς (Από την ομάδα νέων),  Βήχος, Τσάπρας, Μανιώτης, Τζημόπουλος, Λιάγκας, Μπαχανάκ, Παναγιώτου, Κωνσταντινίδης, Ντεντάκης, Βινίσιους, Νίκας, Μεχία, Βρακάς, Μουτίνιο, Χάμοντ, Αραβίδης, Δούμτσιος, Συμελίδης, Τσιριγώτης και  Μπαρμπόσα.

 


Δυο μεταγραφές


 

 

 

 

 

 

Αντώνης Ντεντάκης από τον Απόλλωνα Σμύρνης και Πάουλο Βινίσιους από τον ΑΠΟΕΛ είναι οι δυο μεταγραφές των πρωταθλητών της Super League 2. Ο Βινίσιους είναι 32 ετών και διεθνής με την Εθνική Ουγγαρίας, αγωνιζόμενος στο κέντρο της άμυνας. Ο Ντεντάκης είναι 27 ετών και αγωνίζεται ως δεξί μπακ.

Αντίθετα παρελθόν αποτέλεσαν οι: Γιάννης Αγγελόπουλος (24χρονος τερματοφύλακας), Παναγιώτης Λινάρδος (30χρονος μέσος), Εμμάνουελ Κονέ (35χρονος μέσος από την Ακτή Ελεφαντοστού), Περντόμο Χοσέ Νίλι (28χρονος Ισπανός μέσος), Νέστορας Μυτίδης (31χρονος Κύπριος επιθετικός), Λούκας Πολέττο (27χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός) και Μανώλης Ροβίθης (30χρονος επιθετικός).



Αναλυτικά τα στοιχεία των ποδοσφαιριστών που συμμετέχουν στην προετοιμασία:

Ποδοσφαιριστής

Ηλικία

Θέση

Χώρα

Στέφαν Στογιάνοβιτς

25

Τερματοφύλακας

Σερβία

Ματέι Μάρκοβιτς

25

Τερματοφύλακας

Κροατία

Στάθης Μουλαράς

18

Τερματοφύλακας

Ελλάδα

Θέμης Τζημόπουλος

35

Αμυντικός

Ελλάδα

Μάριος Βήχος

23

Αμυντικός

Ελλάδα

Παναγιώτης Λιάγκας

23

Αμυντικός

Ελλάδα

Δημήτρης Κωνσταντινίδης

28

Αμυντικός

Ελλάδα

Σταύρος Παναγιώτου

29

Αμυντικός

Ελλάδα

Σεραφείμ Μανιώτης

22

Αμυντικός

Ελλάδα

Τριαντάφυλλος Τσάπρας

20

Αμυντικός

Ελλάδα

Πάτρικ Μπαχανάκ

24

Αμυντικός

Καμερούν

Αντώνης Ντεντάκης

27

Αμυντικός

Ελλάδα

Πάουλο Βινίσιους

32

Αμυντικός

Βραζιλία-Ουγγαρία

Στέφεν Χάμοντ

26

Μέσος

Γκάνα

Αλφρέδο Μεχία

32

Μέσος

Ονδούρα

Τιερί Μουτίνιο

31

Μέσος

Πορτογαλία

Γιώργος Βρακάς

21

Μέσος

Ελλάδα

Γιώργος Νίκας

22

Μέσος

Ελλάδα

Θοδωρής Τσιριγώτης

22

Επιθετικός

Ελλάδα

Κωνσταντίνος Δούμτσιος

25

Επιθετικός

Ελλάδα

Παναγιώτης Συμελίδης

29

Επιθετικός

Ελλάδα

Χρήστος Αραβίδης

35

Επιθετικός

Ελλάδα

Γκάμπριελ Μπαρμπόσα

23

Επιθετικός

Βραζιλία

 

Ο επιτυχημένος Ταουσιάνης

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Γιάννης Ταουσιάνης (Φωτογραφία) θα καθοδηγεί τον Λεβαδειακό, μετά και την περυσινή κατάκτηση του τίτλου. Ο 50χρονος έχει καθοδηγήσει τον ΠΑΣ Μινωική Ηρακλείου, τον Ατσαλένιο, τον Γιούχτα, τον Ρούβα, τον Αιολικό, την Καβάλα και τον Εργοτέλη, ενώ έχει διατελέσει βοηθός προπονητή στον Αστέρα Τρίπολης, στον ΠΑΣ Γιάννινα, στον ΟΦΗ και στον Πανθρακικό.

Το τεχνικό επιτελείο συμπληρώνουν οι: Χρήστος Τσιακίρης (Βοηθός), Γιώργος Γουνελάς (Γυμναστής) και Κώστας Τόσκας (Προπονητής τερματοφυλάκων).

 


Πάνος Λιάγκας

Ο εκ των αρχηγών Ευρυτάνας Πάνος Λιάγκας (Φωτογραφία) θα αγωνιστεί για 5η συνεχόμενη χρονιά με τα χρώματά των ανδρών του Λεβαδειακού. Ο 23χρονος αμυντικός επιστρέφει και αυτός στη Super League 1, στην οποία κατέγραψε 9 συμμετοχές την περίοδο 2018-2019. Ο Λιάγκας με θητεία στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002, τον ΑΠΟΚ Βελούχι, τη Μυρίκη, την Κ19 του Λεβαδειακού και με δυο συμμετοχές με την Εθνική Ελπίδων αποτελεί την καλύτερη «διαφήμιση» του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου. 

 


Επέστρεψε ως υπερπρωταθλητής

Μετά από τρία χρόνια «περιπλάνησης» στη Super League 2, ο Λεβαδειακός επέστρεψε στα μεγάλα «σαλόνια». Κατέκτησε την πρώτη θέση στον νότιο όμιλο της Super League 2 με 72 βαθμούς (22 νίκες-6 ισοπαλίες-4 ήττες και τέρματα 68-19) και σε αγώνες μπαράζ κέρδισε με 1-0 εκτός και εντός έδρας την πρωταθλήτρια του βορείου ομίλου Βέροια, πανηγυρίζοντας την άνοδο. Σκόρερ στα μπαράζ χρίστηκαν οι Πολέττο και Μπαρμπόσα. Με 11 γκολ ο Νίλι και με 10 ο Μυτίδης ήταν οι δυο πρώτοι σκόρερ των «πράσινων».

 



Πρώτο στάδιο στη Λιβαδειά

Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, αρχίζοντας στις 27 Ιουνίου.

 


Χωρίς φιλικό


 

Δεν υπάρχει διαθέσιμος αντίπαλος για φιλικό ματς κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του Καρπενησίου.

 

Ιδιοκτήτες Ανδρέας και Κώστας Κολοκυθάς

Ιδιοκτήτες της ΑΠΟ Λεβαδειακός ΠΑΕ είναι ο Ανδρέας Κολοκυθάς με 59,93% των μετοχών και ο Κωνσταντίνος Κολοκυθάς με 10,60. Η μεταβίβαση των μετοχών έγινε το 2018 από τον επί σειρά μεγαλομέτοχο Γιάννη Κομπότη στον γαμπρό και ανιψιό του αντίστοιχα. Το διοικητικό συμβούλιο αποτελούν οι: Δημήτρης Παντίσκος (Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος), Κωνσταντίνος Κολοκυθάς(Α΄ Αντιπρόεδρος), Λάμπρος Μπαλόκας(Β΄ Αντιπρόεδρος), Γεώργιος Τσαμπής, Παναγιώτα Κυριαζή, Μαρία Σιαμπάνη και Λουκάς Κουτριάρης(Μέλη).

 


 



























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος