Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Mπαλωμένου και Τσούμα στο Καμπ του Νίκου Οικονόμου

 

 

 

 

 

Basketball Camps σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με τον πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα και έμπειρο προπονητή Νίκο Οικονόμου.


Πρωταρχικός σκοπός της διοργάνωσης είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών, αλλά και η γνωριμία τους με το άθλημα που έχει φέρει πολλές διακρίσεις σε επίπεδο συλλόγων και εθνικών ομάδων.

Αυτή την αποστολή αναλαμβάνει και φέτος ο Νίκος Οικονόμου και το τεχνικό του team. Θα δείξουν στα παιδιά βασικές τεχνικές του Basket και θα τα φέρουν σε επαφή με καταξιωμένους αθλητές και προσωπικότητες, που θα συμμετάσχουν στα camps.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι έχουν ενταχθεί στο τεχνικό team προπονητές από κάθε Περιφερειακή Ενότητα και συγκεκριμένα οι:
Κατερίνα Μπαλωμένου και Δήμητρα Τσούμα, από την Ευρυτανία.
Παναγιώτης Μιχαήλ, από την Εύβοια.
Θανάσης Παππάς, Αποστόλης Αναστασίου και Σωτήρης Γερμανός, από την Βοιωτία.
Φώτης Πιτσιλιώνης και Λουκάς Ζαρονικόλας, από την Φθιώτιδα.
Νίκος Παπούλιας και Χρήστος Μαρκάτος, από την Φωκίδα.
Τα camps θα πραγματοποιηθούν στα γήπεδα που παραχωρούν οι συνεργαζόμενοι δήμοι, κατά τις ακόλουθες ημερομηνίες:
Άμφισσα – Γήπεδο “Χριστολιάς Καμπεράκης” - 4 έως 9 Ιουλίου.
Λιβαδειά – Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς.
11 έως 16 Ιουλίου - Πρωϊνό τμήμα.
Θήβα – Κλειστό Γήπεδο Θηβών “Ανδρέας Ερρίκος Χατζόπουλος”.
11 έως 16 Ιουλίου. Απογευματινό τμήμα.
afisa22
Λαμία – Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Ανθέων - 18 έως 23 Ιουλίου.
Καρπενήσι – Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Καρπενησίου - 25 έως 30 Ιουλίου.
Χαλκίδα – Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου “Τάσος Καμπούρης”- 1 έως 6 Αυγούστου.

Ώρες διεξαγωγής:
9:30-13:30 (πρωϊνό γκρουπ)
17:00-21:00 (απογευματινό γκρουπ)

Η συμμετοχή παιδιών ηλικίας 6 - 16 ετών είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής: https://pste.gov.gr/basket-stin-perifereia-2022-new . Επισημαίνεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κατά την διάρκεια των camps θα μοιράζεται στα παιδιά κολατσιό και νερό. Με την ολοκλήρωσή τους, κάθε παιδί θα λάβει δίπλωμα συμμετοχής στα camps και αναμνηστικό μετάλλιο.

Για την διεξαγωγή των camps, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Το 2021 πρωτοτυπήσαμε και διοργανώσαμε basketball camps, προκειμένου να επιστρέψουν τα παιδιά μας στα γήπεδα, έπειτα από την πολύμηνη καραντίνα και τους περιορισμούς.  

»Βρισκόμαστε ξανά εδώ, με την ίδια δράση, αναβαθμισμένη και εμπλουτισμένη, για να γνωρίσουν τα παιδιά μας το άθλημα που έχει φέρει ίσως τις περισσότερες συγκινήσεις στην πατρίδα μας! Σας περιμένουμε όλες και όλους».

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού, Αθλητισμού και Εθελοντισμού Ηλίας Μπουρμάς δήλωσε: «Το μπασκετικό summer camp της Περιφέρειάς μας είναι και φέτος εδώ. Δημιουργούμε και στις 5 Περιφερειακές ενότητες το ιδανικό μπασκετικό περιβάλλον και προσφέρουμε  την δυνατότητα στα παιδιά μας, να διδαχθούν τις βασικές αρχές, να βελτιώσουν τις ατομικές και τεχνικές τους δεξιότητες, να ζήσουν με έναν μοναδικό μπασκετικό τρόπο την εμπειρία του αγαπημένου μας παιχνιδιού, υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες του Στερεοελλαδίτη πλέον Νίκου Οικονόμου και των καταξιωμένων προπονητών μας».

Ο προπονητής Νίκος Οικονόμου δήλωσε: «Η διοργάνωση του μπάσκετ στην Περιφέρεια που έγινε πέρυσι, ήταν μία μοναδική εμπειρία για εμένα και την ομάδα μου. Μεταδώσαμε τεχνικές και την αγάπη μας για το μπάσκετ, σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και ήταν πολλά σε όλες τις περιοχές.

»Τα παιδιά έμειναν απόλυτα ευχαριστημένα και ήταν υποχρέωση μας να το επαναλάβουμε, αφού το ζήτησαν. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό και τους συνεργάτες του που μας εμπιστεύτηκαν ξανά, για να φέρουμε το μπάσκετ κοντά στα παιδιά και να περάσουμε όμορφα. 

»Ειδικά φέτος, η πρωτοβουλία του για να έχουμε στο πλάι μας, εκτός από τους 3 προπονητές και τον γυμναστή της ομάδας μου, προπονητές από κάθε περιοχή που θα γίνουν τα Camps, δείχνει ότι η Στερεά Ελλάδα είναι ενωμένη και όλοι θέλουμε το ίδιο πράγμα. Να ασχολούνται τα παιδιά με τον αθλητισμό και να είναι χαρούμενα. Θα κάνουμε όλοι το καλύτερο που μπορούμε για να τους μείνει αξέχαστο το Basketball Camp σε κάθε περιοχή της Στερεάς Ελλάδας».
 
Πηγή:  www.sourtaferta.gr