Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Με πίστη και αισιοδοξία προπονείται στο Καρπενήσι ο ΠΑΣ Λαμία

Μετά τον Λεβαδειακό, ο ΠΑΣ Λαμία είναι η δεύτερη και τελευταία ομάδα της Super League 1 που πραγματοποιεί προετοιμασία για το φετινό καλοκαίρι στο Καρπενήσι. Η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα επέλεξε το Montana από τις 17 έως τις 29 Ιουλίου, ενώ δεν θα δώσει κάποιο φιλικό παιχνίδι.

Οι προπονήσεις διεξάγονται στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου, με τη γειτονική ομάδα να ετοιμάζεται για την 6η συνεχόμενη παρουσία της στη μεγάλη κατηγορία, ύστερα από την περυσινή δύσκολη παραμονή, που επετεύχθη σε διπλούς αγώνες μπαράζ με τη δευτεραθλήτρια της Super League 2 Βέροια. Νέα μεταγραφικά αποκτήματα αποτελούν οι: αξιόλογοι Γκοράνοφ, Ντε Βινσέντι, Γιακουμάκης, Μπάμπης, Τσιλούλης και Σλίβκα.

Ο ΠΑΣ Λαμία 1964 αποτελεί αθλητικό σωματείο που δραστηριοποιείται στο άθλημα του ποδοσφαίρου και εδρεύει στην πόλη της Λαμίας του Νομού Φθιώτιδας. Η ομάδα της Λαμίας έχει πολυετή παρουσία στις κατηγορίες της Β΄ και της Γ΄ Εθνικής και είναι η κύρια εκπρόσωπος της Φθιώτιδας γενικότερα στις μεγάλες κατηγορίες.

Από την περίοδο 2014-15 ο σύλλογος μετέχει στις επαγγελματικές κατηγορίες της χώρας, με επίσημη επωνυμία ΠΑΣ Λαμία 1964 ΠΑΕ. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδος αποκαλούνται «κυανόλευκοι» λόγω των χρωμάτων του συλλόγου που είναι το μπλε και το λευκό.

Την ποδοσφαιρική περίοδο 2017-18 η ομάδα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α΄ Εθνική (Super League). Η καλύτερη επίδοση της ομάδας, μέχρι σήμερα, στην πρώτη Εθνική Κατηγορία είναι η 7η θέση (2018-19), ενώ στο θεσμό του Κυπέλλου είναι η συμμετοχή της στα ημιτελικά (1971-72, 2018-19, 2021-22). Θα λάβει μέρος για 6η συνεχόμενη χρονιά στη Super League 1. Μεγαλομέτοχος του συλλόγου είναι ο Πανουργίας Παπαϊωάννου, Πρόεδρος ο Γιώργος Ποντίκας,  ενώ έδρα του το ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος», χωρητικότητας 5.500 θέσεων.

 

Μόνιμο μέρος

Το Καρπενήσι αποτελεί σταθερή και διαχρονική επιλογή για τη γειτονική Λαμία.

 

«Γεμάτη» αποστολή

Την αποστολή απαρτίζουν σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΑΕ οι παρακάτω ποδοσφαιριστές: Adejo Daniel, Bejanaro Danny, David Simon, De Vincenti Tomas, Goranov Ivan, Nunez Cristopher, Romanic Lazar, Saranov Bojan, Slivka Vykintas, Αναγνωστόπουλος Παναγιώτης, Γιακουμάκης Πέτρος, Γκαραβέλης Θανάσης, Καραγιάννης Δημήτρης, Κοντονίκος Βασίλης, Λαμπρόπουλος Κώστας, Μαζουλουξής Κυριάκος, Μαργαρίτης Θανάσης, Μπάμπης Πάρης, Προβυδάκης Κώστας, Σαραμαντάς Γιώργος, Τζανδάρης Φάνης, Τζανετόπουλος Άνταμ, Τρόπουλος Νίκος, Τρούμπουλος Βασίλης, Τσιλούλης Σωτήρης και Τσούκαλος Νίκος, με όλο το τεχνικό επιτελείο, τον Προπονητή Gianluca Festa, τον βοηθό Θοδωρή Αντωνόπουλο, τον γυμναστή Σάκη Παντελίδη, τον γυμναστή Αποκατάστασης Σπύρο Κουκούλη και τον προπονητή τερματοφυλάκων Παναγιώτη Νάση, με τους φυσικοθεραπευτές Ταξιάρχη Βλάχο και Γιώργο Δήμα και τους φροντιστές Στέλιο Βλάχο και Γιάννη Μπαϊκούση. Συνοδοί της ομάδας είναι οι: Γιώργος Κασναφέρης και Γιώργος Ζαγκανάς.


 

Τις αμέσως επόμενες μέρες θα ενσωματωθούν στην αποστολή και οι Γιώργος Μανούσος, Τάσος Καραμάνος και Σάββας Γκέντσογλου.

 

Οι ανακατατάξεις 



 

Νέα αποκτήματα της ομάδας είναι οι: Ιβάν Γκοράνοφ (30χρονος Βούλγαρος αμυντικός που ήταν δανεικός στη Λέφσκι Σόφιας από τη Σαρλερουά), Τόμας Ντε Βινσέντι (33χρονος μέσος από τον ΑΠΟΕΛ), Πέτρος Γιακουμάκης (30χρονος επιθετικός από τη Βέροια), Πάρης Μπάμπης (23χρονος μέσος από την ΑΕΚ Β΄), Σωτήρης Τσιλούλης (27χρονος μέσος από τον Απόλλωνα Σμύρνης), Βικίντας Σλίβκα (27χρονος Λιθουανός μέσος από τον Απόλλωνα Σμύρνης).

Αντίθετα αποχώρησαν οι: Βενιζέλος Πενταράκης (22χρονος τερματοφύλακας), Άνχελ Μαρτίνεθ Ορτέγκα (31χρονος Ισπανός αμυντικός), Βλάντιμιρ Γκόλεμιτς (31χρονος Σέρβος αμυντικός), Λούκας (30χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός), Λουκάς Βύντρα (41χρονος αμυντικός), Γιάννης Σκόνδρας (32χρονος αμυντικός), Ταΐρόν Ντελ Πίνο (31χρονος Ισπανός μέσος), Λας Μπανγκουρά (30χρονος μέσος από τη Γουινέα), Νίκα Νινούα (23χρονος Γεωργιανός μέσος), Χρήστος Ελευθεριάδης (31χρονος μέσος), Απόστολος Βέλλιος (30χρονος επιθετικός), Γιώργος Μανουσάκης (24χρονος επιθετικός), Μπατσάνα Αραμπούλι (28χρονος Γεωργιανός επιθετικός) και Ανέστης Βλαχομήτρος (20χρονος επιθετικός). Δανεικός στο Ύπατο είχε δοθεί ο 20χρονος επιθετικός Κώστας Νικολόπουλος.

 

Αναλυτικά τα στοιχεία των ποδοσφαιριστών που είναι στην αποστολή:

Ποδοσφαιριστής

Ηλικία

Θέση

Χώρα

Μπόγιαν Σαράνοφ

34

Τερματοφύλακας

Σερβία

Θανάσης Γκαραβέλης

29

Τερματοφύλακας

Ελλάδα

Νίκος Τρόπουλος

18

Τερματοφύλακας

Ελλάδα

Δημήτρης Καραγιάννης

17

Τερματοφύλακας

Ελλάδα

Κώστας Προβυδάκης

26

Αμυντικός

Ελλάδα

Ιβάν Γκοράνοφ

30

Αμυντικός

Βουλγαρία

Θανάσης Μαργαρίτης

25

Αμυντικός

Ελλάδα

Γιώργος Σαραμαντάς

30

Αμυντικός

Ελλάδα

Νταβίντ Σιμόν

33

Αμυντικός

Ισπανία

Άνταμ Τζανετόπουλος

27

Αμυντικός

Ελλάδα

Κυριάκος Μαζουλουξής

25

Αμυντικός

Ελλάδα

Ντάνιελ Αντέτζο

32

Αμυντικός

Νιγηρία

Πάρης Μπάμπης

23

Μέσος

Ελλάδα

Βικίντας Σλίβκα

27

Μέσος

Λιθουανία

Σάββας Γκέντσογλου

31

Μέσος

Ελλάδα

Τόμας Ντε Βινσέντι

33

Μέσος

Αργεντινή

Βασίλης Τρούμπουλος

18

Μέσος

Ελλάδα

Φάνης Τζανδάρης

29

Μέσος

Ελλάδα

Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος

19

Μέσος

Ελλάδα

Βασίλης Κοντονίκος

16

Μέσος

Ελλάδα

Κρίστοφερ Νούνιες

24

Μέσος

Κόστα Ρίκα

Ντάνι Μπεχαράνο

28

Μέσος

Βολιβία

Σωτήρης Τσιλούλης

27

Μέσος

Ελλάδα

Λαζάρ Ρόμανιτς

24

Μέσος

Σερβία

Πέτρος Γιακουμάκης

30

Επιθετικός

Ελλάδα

Γιώργος Μανούσος

34

Επιθετικός

Ελλάδα

Τάσος Καραμάνος

32

Επιθετικός

Ελλάδα

Νίκος Τσούκαλος

30

Επιθετικός

Ελλάδα

Κώστας Λαμπρόπουλος

19

Επιθετικός

Ελλάδα

*Αναγνωστόπουλος, Κοντονίκος, Καραγιάννης και Λαμπρόπουλος προέρχονται από τις υποδομές.

 


Ανανέωσε ο Ιταλός

Ο Τζιανλούκα Φέστα (Φωτογραφία) συνεχίζει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, αναλαμβάνοντας την στις αρχές Μαρτίου και αντικαθιστώντας τον Μιχάλη Γρηγορίου. Ο 53χρονος Ιταλός διατέλεσε προπονητής της Κάλιαρι, της Λουμεζάνε και της Κόμο, ενώ στην Ελλάδα έχει καθοδηγήσει επίσης τη Λάρισα και τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε: Ίντερ, Ρόμα, Μίντλεσμπρο, Πόρτσμουθ και Κάλιαρι.

Το τεχνικό επιτελείο συμπληρώνουν οι: Θεόδωρος Αντωνόπουλος (Βοηθός), Σάκης Παντελίδης (Γυμναστής), Σπύρος Κουκούλης(Γυμναστής αποκατάστασης) και Παναγιώτης Νάσης (Προπονητής τερματοφυλάκων).

Παρέμεινε ως αθλητικός διευθυντής ο πρώην διεθνής διαιτητής Γιώργος Κασναφέρης. Σημαντικά στελέχη της ομάδας είναι επίσης οι: Γιώργος Ζαγκανάς (Τιμ μάνατζερ), Γιάννης Συρογιάννης (Υπεύθυνος λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος) και Δημήτρης Φαράντος (Σκάουτερ). Απόστολος Χαμπίπης και Χρήστος Χολέβας βρίσκονται στο ιατρικό επιτελείο. Φυσιοθεραπευτές είναι οι Βασίλης και Γιάννης Κεραμίδας, με συνεργάτες τον Ταξιάρχη Βλάχο και τον Γιώργο Δήμα.

 


Γιάννης Μπαΐκούσης & Στέλιος Βλάχος

Φροντιστές του συλλόγου είναι δυο πρώην ποδοσφαιριστές Ευρυτανικών ομάδων. Ο Γιάννης Μπαΐκούσης έχει αγωνιστεί στην Φραγκίστα, στην Κρέντη και στον Απεραντιακό και ο Στέλιος Βλάχος που κατάγεται από το Κρίκελλο στον τοπικό Κεραυνό.

 


Αγχωτική παραμονή

Στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά από κανονική διάρκεια και Play Out τερμάτισαν οι Λαμιώτες, έχοντας 24 πόντους (6 νίκες-8 ισοπαλίες-19 ήττες και 24-44 τέρματα). Γιώργος Μανούσος και Μπατσάνα Αραμπούλι πέτυχαν από 4 γκολ.  Με πρωταγωνιστή τον Ντάνι Μπεχαράνο σε διπλούς αγώνες μπαράζ ανόδου/παραμονής με τη Βέροια κατάφεραν να κερδίσουν τη σωτηρία τους. Το παιχνίδι στην Ημαθία τελείωσε με 1-2 υπέρ της Λαμίας και η ρεβάνς με 1-1. Υποβιβάστηκε ο Απόλλων Σμύρνης, ενώ ανήλθε από Λεβαδειακός.

 


Πως ξεκίνησε η προετοιμασία

Με τον κόσμο στο πλευρό της, την Πέμπτη 14 Ιουλίου η Λαμία ξεκίνησε την προετοιμασία της στο ΔΑΚ.

 

Μόνο «διπλό»


 

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στο Καρπενήσι δεν υπάρχει διαθέσιμος αντίπαλος για φιλικό ματς. Συνεπώς οι Λαμιώτες θα αρκεστούν σε προπονητικό «διπλό».

 

Σταθερότητα με Πανουργιά

Επί σειρά ετών βρίσκεται στη διοικητική «ηγεσία» ο μεγαλομέτοχος Πανουργιάς Παπαιωάννου, ο πιο επιτυχημένος παράγοντας στην ιστορία του συλλόγου.

Το διοικητικό συμβούλιο αποτελούν οι: Γιώργος Ποντικάς (Πρόεδρος), , Θεοδόσης Τσικνής (Αντιπρόεδρος& Διευθύνων Σύμβουλος), Χρήστος Νίκλας(Αντιπρόεδρος& Οικονομικός Διευθυντής) και Δημήτρης Κυρίτσης (Μέλος)

 


























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος