Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

ΕΠΣ: Να συζητηθεί στη ΓΣ της ΕΠΟ η επιχορήγηση και το μητρώο της ΓΓΑ


Με έγγραφο που απέστειλαν στον νέο πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Τάκη Μπαλτάκο, είκοσι (20) Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων (απαιτούνται 8), ζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες, να συμπεριληφθούν στην ημερήσια διάταξη της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών – ενώσεων της δύναμης της Ε.Π.Ο., που θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στην Ξάνθη, τα παρακάτω, τρια, θέματα:

Α. Να περιληφθεί η τακτική επιχορήγηση των ενώσεων στο προϋπολογισμό του 2023, κάτι που για πρώτη φορά δεν έχει προβλεφθεί και αποτέλεσε τη θρυαλίδα την κινητοποίησης στους κόλπους των Ε.Π.Σ.

Β. Να συζητηθεί το θέμα των σωματείων που δε έχουν εγγραφεί στο μητρώο της Γ.Γ.Α. και μετά το τέλος Ιουλίου θα αντιμετωπίσουν τις κυρώσεις του νόμου.

Γ. Να συζητηθεί το θέμα του παράβολου και της κατανομής των χρημάτων από τις μεταγραφές ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών.

 

“Καμπανάκι” από ΓΓΑ για τα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο – Δεν έχει δοθεί παράταση!

Στην γενική συνέλευση των μελών – ενώσεων της Ε.Π.Ο., την 1η Ιουνίου, οι εκπρόσωποι των F.I.F.A./U.E.F.A., οι οποίοι την προηγούμενη ημέρα είχαν συναντήθει με τον υφυπουργό αθλητισμού, υποστήριξαν ότι θα δοθεί παράταση για την εγγραφή των ερασιτεχνικών σωματείων στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Παράταση δόθηκε, αλλά αφορά στην εναρμόνιση των καταστατικών τους με το νόμο!

Όσο αφορά στην επανεγγραφή των σωματείων στο μητρώο η διορία λήγει στο τέλος του μήνα.

Το έγγραφο της Γ.Γ.Α. που κοινοποιήθηκε στις Ε.Π.Σ. αναφέρει:

«Καλημέρα σας,

Σας υπενθυμίζουμε ότι μέχρι 31/07/2022 θα πρέπει τα εγγεγραμμένα στο Μητρώο σωματεία να υποβάλλουν ολοκληρωμένη αίτηση επικαιροποίησης στοιχείων για το Μητρώο έτους 2022.

Σε αντίθετη περίπτωση τα σωματεία θα διαγράφουν από το Μητρώο.

Στοιχεία για τα εγγεγραμμένα σωματεία στο Μητρώο, καθώς και για όσα από αυτά έχουν επικαιροποιήσει επιτυχώς τα στοιχεία τους για το 2022, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ στη διεύθυνση

http://somateia.gga.gov.gr/eggegramena-somateia

Στη διεύθυνση:

http://somateia.gga.gov.gr/aitiseis-2022

μπορείτε να δείτε πόσα σωματεία και ποια έχουν ολοκληρώσει ή όχι την υποβολή της αίτησης για το έτος 2022.

Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση των μελών σας

Με εκτίμηση!».

*Υπενθυμίζεται ότι βάσει νόμου τα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί δεν θα μπορούν να πάρουν μέρος στα πρωταθλήματα και δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

*Σε πολλές Ε.Π.Σ. η πλειοψηφία των σωματείων δεν έχει εγγραφεί στο μητρώο της Γ.Γ.Α.!

Πηγή: soccerplus