Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Παραποτάμια 2022 στα φαράγγια της Νότιας Ευρυτανίας


Για έκτη συνεχή χρονιά ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος «ΠΑΝΤΑΒΡΕΧΕΙ», ο οποίος ιδρύθηκε το 2015 από μια ομάδα ανθρώπων με όραμα και αγάπη για την περιοχή της Νότιας Ευρυτανίας, διοργανώνει τα 6α Παραποτάμια 2022 – «Κρικελοπόταμος, ο Βρεγμένος Δρόμος».

Μια αξέχαστη εμπειρία και «δοκιμασία» αναμένει τους λάτρεις του φυσικού τοπίου και των ξεχωριστών σπορ, όπως το river trekking (η πεζοπορία στο ποτάμι), καθώς θα έχουν την μοναδική δυνατότητα να διασχίσουν μια διαδρομή 7,960 χιλιομέτρων, εκ των οποίων τα 7,360χλμ μέσα στην κοίτη του ποταμού και 600 μέτρα μονοπάτι, ενώ θα περάσουν 35 περάσματα μέσα στο νερό με ύψος νερού μέχρι 50 εκ.

 Στόχος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου «ΠΑΝΤΑΒΡΕΧΕΙ» είναι να δώσει την δυνατότητα στους λάτρεις του river trekking και όχι μόνο, την ευκαιρία να ανακαλύψουν πρωτόγνωρες φυσικές ομορφιές και προκλήσεις. Εκτός από τα «Παραποτάμια», ο ΕΟΣ «ΠΑΝΤΑΒΡΕΧΕΙ» ανοίγει και συντηρεί μονοπάτια μιας άλλης εποχής, βραβεύει τους ανθρώπους που συνέβαλαν σε αυτόν τον τόπο. «Χρόνια με χαρές αλλά και απογοητεύσεις αλλά πάντα με πίστη και αφοσίωση. Σε όλα αυτά τα χρόνια της πορείας του συλλόγου γίναμε φίλοι, κάναμε όνειρα και δράσαμε μαζί», αναφέρουν οι άνθρωποι του συλλόγου, οι οποίοι συνεχίζουν το έργο τους ακάθεκτοι.

Πηγή:  www.tovima.gr