Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

«Πάτησαν» Καρπενήσι τα κορίτσια της Εθνικής πόλο γυναικών


Στο Καρπενήσι βρίσκεται από το Σάββατο 11 Ιουνίου η Εθνική Ομάδα πόλο των γυναικών, όπως και η αντίστοιχη του Καναδά, διαμένοντας στο Montana (Ελλάδα) και στο Lecadin  (Καναδάς) έως τις 17 του μηνός ως φιλοξενούμενη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Καρπενησίου.

Πραγματοποιούν κοινή προετοιμασία και φιλικά στο κολυμβητήριο Καρπενησίου εν όψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, το οποίο θα γίνει στη Βουδαπέστη (18 Ιουνίου-3 Ιουλίου)

Η Εθνική έχει κληρωθεί στον 4ο Όμιλο με αντιπάλους την Ταϊλάνδη (20 Ιουνίου), την Ισπανία (22 Ιουνίου) και τη Γαλλία (24 Ιουνίου).

Η ομοσπονδιακή τεχνικός Αλεξία Καμμένου έχει καλέσει τις ακόλουθες αθλήτριες, με την προετοιμασία να αρχίζει από τον Άγιο Κοσμά στη 1 Ιουνίου: Ελένη Γρηγοροπούλου, Εύα Καρύτσα, Ειρήνη Νίνου, Ελευθερία Φουντωτού (Γλυφάδα), Ελενα Ελληνιάδη, Ελένη Σωτηρέλη (Εθνικός), Αθηνά Γιαννοπούλου, Μαρίνα Κοτσιώνη, Μαρία Πάτρα, Στεφανία Σάντα, Ιωάννα Χυδηριώτη (Βουλιαγμένη), Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Ελενα Ξενάκη, Βάσω Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Χριστίνα Σιούτη, Ιωάννα Σταματοπούλου, Σοφία Τορνάρου, Φωτεινή Τριχά (Ολυμπιακός). Εκτός αποστολής είναι για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους η Χρυσή Διαμαντοπούλου και η Νικόλ Ελευθεριάδου του Ολυμπιακού. Η τελική σύνθεση για το Παγκόσμιο θα ανακοινωθεί μετά τη λήξη της προετοιμασίας του Καρπενησίου.

Η Εθνική έχει προσφέρει σπουδαίες διακρίσεις κατά το παρελθόν. Τρία χρυσά μετάλλια (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2011, Word League το 2005 και European Cup το 2018), τέσσερα αργυρά μετάλλια (Ολυμπιακοί Αγώνες το 2004 και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2010, το 2012 και το 2018) και τέσσερα χάλκινα μετάλλια (Word League το 2007, το 2010 και το 2012 και Μεσογειακοί Αγώνες το 2018).