Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Στο Καρπενήσι η δευτεραθλήτρια κόσμου Εθνική Ομάδα βάδην γυναικών


Από την Κυριακή 5 Ιουνίου έως το τέλος του μήνα η Εθνική Ομάδα βάδην γυναικών προπονείται στο Καρπενήσι, διαμένοντας στο ξενοδοχείο Lecadin και κάνοντας διπλές προπονήσεις στο υψόμετρο . Η Εθνική μας έκανε περήφανους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομάδων, καθώς αναδείχτηκε δευτεραθλήτρια κόσμου στο ομαδικό στα 20 χιλιόμετρα τον Μάρτιο του 2022 στο Μουσκάτ του Ομάν, όπως και στο Ευρωπαϊκό κύπελλο της Τσεχίας το 2021 στα 35 χιλιόμετρα.

Η 6η θέση από την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (1ώρ.34:54), η 11η από την Κυριακή Φιλτισάκου (1ωρ.38:58) και η 13η από την Χριστίνα Παπαδοπούλου (1ώρ.40:01), ήταν αυτές που χάρισαν τη 2η στο ομαδικό στα 20χλμ. βάδην. Καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Όλγα Φιάσκα, τερματίζοντας στην 23η θέση με 1ώρ.44:54, ενώ η Έφη Κουρκουτσάκη πήρε την 35η θέση σε 1ώρ.47:44.

Το τιμ του ομοσπονδιακού τεχνικού Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου αποτελούν οι τέσσερις πρωταθλήτριες: Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Κυριακή Φιλτισάκου και Έφη Κουρκουτσάκη.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Ναπολέων Κεφαλόπουλος έχει καθοδηγήσει συνολικά 6 φορές αθλητή ή αθλήτρια του σε Ολυμπιακούς Αγώνες και αποτελεί μακράν τον κορυφαίο coach στο είδος του.

Η 38χρονη Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατάγεται από την Καρδίτσα και είναι η κορυφαία Ελληνίδα βαδίστρια αυτήν την στιγμή και μια από τις καλύτερες όλων των εποχών, φτάνοντας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021 στην εντυπωσιακή 8η θέση! Έχει ατομικό ρεκόρ στα 20 χιλιόμετρα 1:30:25. Μετρά δυο συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς ήταν 15η στο Ρίο το 2016, όντας ένα από τα πιο δυνατά ονόματα του Παγκοσμίου βάδην.

Η 26χρονη Χριστίνα Παπαδοπούλου έχει τα τελευταία χρόνια παρουσιάσει εξαιρετικές επιδόσεις και τον μισό χρόνο ζει στην Αυστραλία, όπου σπουδάζει και εργάζεται.

Η 21χρονη Κυριακή Φιλτισάκου κατάγεται από τα Χανιά είναι το νέο ανερχόμενο ταλέντο του Ελληνικού στίβου. Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση, καθώς ήταν 29η.

Η 24χρονη Έφη Κουρκουτσάκη κατάγεται από του Ζωγράφου και ήταν φέτος Πανελληνιονίκης στα 3 χιλιόμετρα βάδην, βρισκόμενη σε εξαιρετική κατάσταση το τελευταίο διάστημα.

Να τονιστεί πως στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα 20 χιλιομέτρων της Πάτρας του 2022 πρώτη ήταν η Φιλτισάκου, δεύτερη η Παπαδοπούλου και τρίτη η Κουρκουτσάκη, ενώ στα 35 χιλιόμετρα στα Μέγαρα, πρώτη η Ντρισμπιώτη, δεύτερη η Φιλτισάκου και τρίτη η Παπαδοπούλου.

Ακολουθούν μεγάλες διοργανώσεις για τις πρωταθλήτριες μας σε 20 και 35 χιλιόμετρα και συγκεκριμένα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον που θα γίνει από τις 15 έως τις 24 Ιουλίου, ενώ από τις 15 έως τις 21 Αυγούστου θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου. Στο Όρεγκον Ντρισμπιωτη και Κουρκουτσακη θα αγωνιστούν στα 35 χιλιόμετρα, ενώ Φιλτισακου και Παπαδοπούλου στα 20.

Στο ίδιο ξενοδοχείο (Lecadin) θα φιλοξενηθούν από τις 11 έως τις 16 Ιουνίου οι Εθνικές ομάδες πόλο γυναικών της Ελλάδας και του Καναδά.