Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Στην πισίνα του κολυμβητηρίου Καρπενησίου πριν το παγκόσμιο η Εθνική μας


 

 

 

 

 

Στο Καρπενήσι προπονήθηκε από τις 11 έως τις 16 Ιουνίου η Εθνική Ομάδα πόλο των γυναικών, διαμένοντας στο Montana ως φιλοξενούμενη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Καρπενησίου.

Τα διεθνή κορίτσια βρέθηκαν στην πόλη μας εν όψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, το οποίο θα γίνει στη Βουδαπέστη (18 Ιουνίου-3 Ιουλίου).

Η Εθνική έχει κληρωθεί στον 4ο Όμιλο με αντιπάλους την Ταϊλάνδη (20 Ιουνίου), την Ισπανία (22 Ιουνίου) και τη Γαλλία (24 Ιουνίου).

Η ομοσπονδιακή τεχνικός Αλεξία Καμμένου (Βοηθός της ο Τάσος Πιρπιρής) έχει καλέσει τις ακόλουθες αθλήτριες, με την προετοιμασία να αρχίζει από τον Άγιο Κοσμά στη 1 Ιουνίου: Ελένη Γρηγοροπούλου, Εύα Καρύτσα, Ειρήνη Νίνου, Ελευθερία Φουντωτού (Γλυφάδα), Ελενα Ελληνιάδη, Ελένη Σωτηρέλη (Εθνικός), Αθηνά Γιαννοπούλου, Μαρίνα Κοτσιώνη, Μαρία Πάτρα, Στεφανία Σάντα, Ιωάννα Χυδηριώτη (Βουλιαγμένη), Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Ελενα Ξενάκη, Βάσω Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Χριστίνα Σιούτη, Ιωάννα Σταματοπούλου, Σοφία Τορνάρου, Φωτεινή Τριχά (Ολυμπιακός). Εκτός αποστολής είναι για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους η Χρυσή Διαμαντοπούλου και η Νικόλ Ελευθεριάδου του Ολυμπιακού. Αρχηγός αποστολής ήταν η Εύη Μωραιτίδου, ασημένια πρωταθλήτρια με την Εθνική στους Ολυμπιακούς το 2004.

Η τελική σύνθεση για το Παγκόσμιο θα ανακοινωθεί μετά τη λήξη της προετοιμασίας του Καρπενησίου.

 

Οικογενειακό φιλικό

Μετά την ακύρωση του φιλικού παιχνιδιού με τον Καναδά την Τετάρτη (15/6) οι διεθνείς αγωνίστηκαν σε οικογενειακό «διπλό», παρουσία κόσμου. Χωρίστηκαν σε «μπλε» και «λευκές», με το ματς να οδηγείται στα πέναλτι και τις πρώτες να επικρατούν με 22-21.

 

Σπουδαίες διακρίσεις

Η Εθνική έχει προσφέρει σπουδαίες διακρίσεις κατά το παρελθόν. Τρία χρυσά μετάλλια (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2011, Word League το 2005 και European Cup το 2018), τέσσερα αργυρά μετάλλια (Ολυμπιακοί Αγώνες το 2004 και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2010, το 2012 και το 2018) και τέσσερα χάλκινα μετάλλια (Word League το 2007, το 2010 και το 2012 και Μεσογειακοί Αγώνες το 2018.

 

Καρπενήσι ξανά

Αρκετές φορές  και κατά παρελθόν η Ελληνική ομάδα έχει βρεθεί στην πόλη μας για προετοιμασία.

 






























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος