Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Πανελλήνιο ρεκόρ από την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στην ημερίδα του Καρπενησίου

 



 

 

 

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε την Πέμπτη 23 Ιουνίου η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) κατά  διάρκεια ημερίδας βάδην στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου. Η 8η ολυμπιονίκης του Τόκιο διένυσε τα 5.000 μ. σε 21.06.4 και βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ, που κατείχε η Πρόεδρος του συλλόγου της Χριστίνα Δέσκου από τις 17 Απριλίου 1999 με 21.37.78 .

Η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου επιβεβαίωσε την εξαιρετική της κατάσταση ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Όρεγκον, διοργάνωση στην οποία θέλει να επαναλάβει εμφάνιση ανάλογη - και καλύτερη - του Τόκιο. Η πρωταθλήρια μας πέτυχε αυτή την επίδοση στο πλαίσιο της προετοιμασίας της και έχοντας εκτελέσει κανονικά το πρωινό πρόγραμμα της προπόνησης της συνολικής απόστασης 10.000 μέτρων. Έγινε επίσης η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια, που σημειώνει Πανελλήνιο ρεκόρ, καθώς είναι 38.

Η ημερίδα βάδην έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει ο ΣΕΓΑΣ τόσο με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας όσο και του Δήμου Καρπενησίου, με διοργανωτή τον ΑΠΣ Καρπενήσι 2002 της Βάσως Σιούτα και τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς-Εύβοιας.

 Μάλιστα το παρών στους αγώνες έδωσε ο Aντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, Άρης Τάσιος και ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου, υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού Γιάννης Σβερώνης. Τη διοργάνωση παρακολούθησε τόσο το μέλος του συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ και γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Τσώνης, όσο και ο τομεάρχης αποστάσεων, Δημήτρης Θεοδωρίδης. Παρόντες ήταν επιπλέον ο Ντίνος Μπουλούκος, τεχνικός σύμβουλος ΕΑΣ Ανατολικής Στερεάς-Εύβοιας , ο Ευρυτάνας πρωταθλητής μας Γιώργος Σταμούλης, ενώ τον ρόλο του εκφωνητή είχε ο Μάνος Τζατζιμάκης.

Η Ντρισμπιώτη, όπως και το υπόλοιπο γκρουπ του Κεφαλόπουλου θα παραμείνει μια ακόμη εβδομάδα στο Καρπενήσι κι έπειτα θα επιστρέψει στην Αθήνα, προκειμένου να αναχωρήσει για τις ΗΠΑ.

Δεύτερη στην ίδια κούρσα ήταν η Χριστίνα Παπαδοπούλου (ΠΓΣ) με 21.58.07, τρίτη η Κυριακή Φιλτισάκου (ΑΓΣ Ανατολή Νέας Ιωνίας) με 23.15.4 και τέταρτη η Έφη Κουρκουτσάκη (ΓΑΣ Ιλισσός) με 24.41.8. Μια συμμετοχή υπήρχε στους άνδρες και συγκεκριμένα από τον 22χρονο Ανδρέα Καραγιάννη (ΓΑΣ Ιλισσός), ο οποίος κατάγεται από τη Δομνίστα Ευρυτανίας, αθλητής επίσης του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου.

 













































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος

Πηγή: segas.gr